Curs BNR

1 EUR = 4.9761 RON

1 USD = 4.6567 RON

1 GBP = 5.7878 RON

1 XAU = 346.6114 RON

1 AED = 1.2678 RON

1 AUD = 3.0265 RON

1 BGN = 2.5442 RON

1 BRL = 0.9073 RON

1 CAD = 3.4036 RON

1 CHF = 5.0938 RON

1 CNY = 0.6426 RON

1 CZK = 0.1971 RON

1 DKK = 0.6673 RON

1 EGP = 0.0972 RON

1 HUF = 1.2649 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0059 RON

1 KRW = 0.3389 RON

1 MDL = 0.2605 RON

1 MXN = 0.2744 RON

1 NOK = 0.4252 RON

1 NZD = 2.7633 RON

1 PLN = 1.1511 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4287 RON

1 TRY = 0.1432 RON

1 UAH = 0.1179 RON

1 XDR = 6.1310 RON

1 ZAR = 0.2433 RON

Editia 8170 - 25 apr 14:49

DSV va controla zilnic târgurile de la Bran şi Zărneşti

Autor:

Publicat la 21 sepembrie 2013

Comercianţii de la „Răvăşitul oilor” şi „Târgul pastramei şi al brânzeturilor tradiţionale” vor trebui să prezinte buletine de analiză care să ateste starea de prospeţime şi valabilitate a produselor

DSV va controla zilnic târgurile de la Bran şi Zărneşti

Direcţia Sanitar Veterinară Braşov va efectua controale zilnice la evenimentele „Răvăşitul oilor” şi „Târgul pastramei şi al brânzeturilor tradiţionale”, acestea urmând să aibă loc în perioada 27 – 29 septembrie la Bran şi, respectiv, Zărneşti. Directorul DSV, Dorin Enache (foto), spune că toată lumea care vrea să participle la târg trebuie să respecte anumite norme. În primul rând este vorba despre înregistrări şi autorizaţii sanitar-veterinare. „Pastrama care se va comercializa  trebuie să provină de la animale sănătoase controlate sanitar-veterinar verificate în laborator. Avem o excepţie pentru că vom permite în perioada târgului ca pastrama să fie obţinută prin metode tradiţionale, în zone de procesare tradiţională. Se interzice vânzarea pastramei de porc şi de bovină, care nu este obţinută în unităţi autorizate, la fel şi cârnaţii şi slănina care nu provin din unităţi autorizate sanitar-veterinar”, a spus Enache. Potrivit lui Enache, brânzeturile trebuie obţinute în unităţi specializate înregistrate sanitar-veterinar, produsele trebuind să fie însoţite de buletine de analiză care să ateste starea de prospeţime şi valabilitate pentru a putea fi vândute în condiţii de siguranţă alimentară. „Regulile de igienă sunt obligatorii pentru personal. Modul în care activitatea de alimentaţie publică se va desfăşura trebuie la fel să se încadreze în cerinţele sanitar-veterinare. Nu poate să facă nimeni acte de comerţ cu alimente şi alimentaţie publică, fără să aibă în spate o înregistrare de restaurant sau de un obiect de activitate similar. În acest condiţii aş completa cu modul în care sunt verificate alimentele de origine non-animală, care la fel trebuie să provină din zone autorizate şi care să fie însoţite de buletine de analize”, a mai declarat Dorin Enache. Directorul DSV mai spune că la ediţiile anterioare ale acestor târguri au fost găsite probleme minore.

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie