Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7378 - 25 ian 02:18

DSV va controla zilnic târgurile de la Bran şi Zărneşti

Autor:

Publicat la 21 sepembrie 2013

Comercianţii de la „Răvăşitul oilor” şi „Târgul pastramei şi al brânzeturilor tradiţionale” vor trebui să prezinte buletine de analiză care să ateste starea de prospeţime şi valabilitate a produselor

DSV va controla zilnic târgurile de la Bran şi Zărneşti

Direcţia Sanitar Veterinară Braşov va efectua controale zilnice la evenimentele „Răvăşitul oilor” şi „Târgul pastramei şi al brânzeturilor tradiţionale”, acestea urmând să aibă loc în perioada 27 – 29 septembrie la Bran şi, respectiv, Zărneşti. Directorul DSV, Dorin Enache (foto), spune că toată lumea care vrea să participle la târg trebuie să respecte anumite norme. În primul rând este vorba despre înregistrări şi autorizaţii sanitar-veterinare. „Pastrama care se va comercializa  trebuie să provină de la animale sănătoase controlate sanitar-veterinar verificate în laborator. Avem o excepţie pentru că vom permite în perioada târgului ca pastrama să fie obţinută prin metode tradiţionale, în zone de procesare tradiţională. Se interzice vânzarea pastramei de porc şi de bovină, care nu este obţinută în unităţi autorizate, la fel şi cârnaţii şi slănina care nu provin din unităţi autorizate sanitar-veterinar”, a spus Enache. Potrivit lui Enache, brânzeturile trebuie obţinute în unităţi specializate înregistrate sanitar-veterinar, produsele trebuind să fie însoţite de buletine de analiză care să ateste starea de prospeţime şi valabilitate pentru a putea fi vândute în condiţii de siguranţă alimentară. „Regulile de igienă sunt obligatorii pentru personal. Modul în care activitatea de alimentaţie publică se va desfăşura trebuie la fel să se încadreze în cerinţele sanitar-veterinare. Nu poate să facă nimeni acte de comerţ cu alimente şi alimentaţie publică, fără să aibă în spate o înregistrare de restaurant sau de un obiect de activitate similar. În acest condiţii aş completa cu modul în care sunt verificate alimentele de origine non-animală, care la fel trebuie să provină din zone autorizate şi care să fie însoţite de buletine de analize”, a mai declarat Dorin Enache. Directorul DSV mai spune că la ediţiile anterioare ale acestor târguri au fost găsite probleme minore.

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional