Curs BNR

1 EUR = 4.9756 RON

1 USD = 4.5772 RON

1 GBP = 5.7994 RON

1 XAU = 351.0005 RON

1 AED = 1.2462 RON

1 AUD = 3.0569 RON

1 BGN = 2.5440 RON

1 BRL = 0.8911 RON

1 CAD = 3.3593 RON

1 CHF = 5.0733 RON

1 CNY = 0.6341 RON

1 CZK = 0.2017 RON

1 DKK = 0.6669 RON

1 EGP = 0.0972 RON

1 HUF = 1.2896 RON

1 INR = 0.0548 RON

1 JPY = 2.9595 RON

1 KRW = 0.3402 RON

1 MDL = 0.2579 RON

1 MXN = 0.2738 RON

1 NOK = 0.4279 RON

1 NZD = 2.7972 RON

1 PLN = 1.1681 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4285 RON

1 TRY = 0.1420 RON

1 UAH = 0.1161 RON

1 XDR = 6.0701 RON

1 ZAR = 0.2511 RON

Editia 8182 - 17 mai 06:05

Drumul Vulcan - Holbav a intrat în modernizare

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 16 aprilie 2024

„Facem un apel la cetăţenii din zonă să aibă înţelegere în ceea ce priveşte executarea lucrărilor, în aşa fel încât să avem un timp cât mai scurt de execuţie”

Drumul Vulcan - Holbav a intrat în modernizare

Consiliul Judeţean Braşov a predat luni, 15 aprilie, amplasamentul pentru reabilitarea drumului judeţean DJ 106B Vulcan (DJ 112A) – Holbav, cu o lungime de 6,505 km. Amplasamentul a fost predat constructorului de  preşedinte Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban, vicepreşedintele Szenner Zoltan, în prezenţa ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian Veştea. Lucrările sunt realizate de SC Viarom Construct SRL,  termenul de finalizare a proiectului est de 12 luni, însă constructorul a anunţat că va încerca să termine lucrările până la finalul acestui an.  
Conform contractului, la acest drum sunt prevăzute lucrări de refacere a părţii carosabile, a podurilor şi podeţelor pe întreaga lungime a drumului, astfel încât acestea să fie viabilizate şi aduse într-o stare corespunzătoare asigurării cerinţelor de siguranţă pentru şoferi şi pietoni. Valoarea totală a acestui contract este de 21.333.663 lei, fondurile fiind asigurate din bugetul judeţean.

În câteva zile începe treaba
Firma constructoare a adus deja primele utilaje pe teren şi pregăteşte lansarea lucrărilor. Acestea vor porni de la ieşirea din comuna Vulcan şi se vor desfăşura pe întregul drum judeţean, până la ieşirea din comuna Holbav spre satul Paltin. Potrivit managerului de proiect din cadrul Viarom Construct, Nelu Ţiplea, „în maximum două-trei zile după primirea ordinului de începere şi avizarea de către Poliţia Rutieră, începem lucrările efectiv. Facem un apel la cetăţenii din zonă să aibă înţelegere în ceea ce priveşte executarea lucrărilor, în aşa fel încât să avem un timp cât mai scurt de execuţie”.
Proiectul de modernizare a drumului a fost iniţiat în perioada în care preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov era Adrian Veştea. De altfel, acesta a ţinut să precizeze că „în ultimii opt ani Consiliul Judeţean Braşov, pe lângă faptul că a devenit campionul Regiunii Centru la accesarea fondurilor europene pentru modernizarea infrastructurii rutiere, a atras finanţări însemnate şi din programele guvernamentale – PNDL I şi II şi Programul Naţional «Anghel Saligny», şi a gândit o strategie de investiţii utilizând inclusiv resurse din bugetul propriu, astfel încât să implementeze cât mai multe proiecte în domeniul reabilitării drumurilor. Îi felicit pe colegii mei din cadrul Consiliului Judeţean pentru implicarea de care au dat dovadă în pregătirea acestor proiecte menite să asigure o conectivitate cât mai bună între toate localităţile judeţului Braşov”.
La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban, a menţionat că „avem mai multe proiecte de investiţii în derulare în tot judeţul şi ne propunem ca în perioada următoare să pregătim documentaţiile necesare pentru a reabilita şi moderniza toată infrastructura de drumuri judeţene pe care o administrăm. Ne ocupăm de zona Rupea, de zona Făgăraş în egală măsură, avem în vedere şi drumurile din zona metropolitană Braşov, deoarece interesul cetăţenilor din toate localităţile judeţului este să beneficieze de condiţii cât mai bune de trafic rutier. Astăzi ne aflăm în faţa unui fapt împlinit, în sensul că au fost finalizate toate procedurile premergătoare începerii acestei lucrări. Sunt convins că vom avea o lucrare de calitate, deoarece constructorul ne-a demonstrat că lucrează foarte bine”.

Un pârâu va fi introdus într-un canal închis
El a fost completat de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Szenner Zoltan, care a menţionat că acest drum judeţean este „important pentru locuitorii din Holbav şi pentru dezvoltarea turistică a zonei. Nu va fi o lucrare uşoară, mai ales în zona intravilană din Holbav, unde va trebui să coroborăm mai multe specialităţi. Concomitent cu drumul, pârâul din stânga lui va fi introdus într-un canal închis, va fi realizată reţeaua de apă şi canalizare, vor fi strămutate reţelele de medie şi joasă tensiune, şi toate acestea, pe un drum îngust, între case. Am găsit soluţii pentru problemele identificate până acum şi sunt ferm convins că prin discuţii şi o bună colaborare cu primarii celor două localităţi şi cu firma constructoare, vom rezolva orice eventual impediment”, a explicat vicepreşedintele CJ Szenner Zoltan.
La rândul său Daniel Gligoraş, administratorul public al judeţului Braşov, a spus că „modernizarea acestui drum a fost o prioritate pentru noi, deoarece ne-am propus să realizăm o mai bună conectare a comunelor Vulcan şi Holbav cu zona metropolitană Braşov şi să reuşim să punem în valoare potenţialul de dezvoltare pe multiple planuri a acestei zone superbe a judeţului Braşov”.

+4 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie