Diplome pentru „meseria din 2014”
Autor: Petra VÂRLAN
Publicat la 22 iunie 2013
Elevi de la Colegiul Tehnic „Remus Răduleț” Brașov au avut oportunitatea de a dobândi cunoștințe în noi tehnologii,
care sunt așteptate să intre pe piața românească în viitor
Cei 10 elevi de la Colegiului Tehnic „Remus Răduleț” Brașov care au participat la stagiul de formare profesională de la Györ (Ungaria) au primit, într-un cadru festiv, certificatele „Europass Mobility”
Elevi de la Colegiul Tehnic „Remus Răduleț” Brașov au avut oportunitatea de a dobândi cunoștințe în noi tehnologii,
care sunt așteptate să intre pe piața românească în viitor
Cei 10 elevi de la Colegiului Tehnic „Remus Răduleț” Brașov care au participat la stagiul de formare profesională de la Györ (Ungaria) au primit, într-un cadru festiv, certificatele „Europass Mobility”. Aceste documente înregistrează cunoștințele și competențele dobândite într-o țară europeană în urma unui stagiu de muncă/formare într-o companie/școală. Implicarea în mobilitățile Leonardo da Vinci a însemnat pentru liceeni dobândirea/dezvoltarea de noi competențe profesionale practice în domeniul electronicii, automatizărilor și instalațiilor electrice.
„În această perioadă am învățat să pun în practică lucrurile pe care în România le-am învățat teoretic. Datorită acestei mobilități am avut oportunitatea de a mă forma practic și de a lucra la un nivel de calitate specific din Uniunea Europeană”, ne-a declarat Robert Fejer, unul dintre cei 10 elevi de la „Remus Răduleț” care a primit certificatul „Europass Mobility”. „Am dobândit competențe practice de execuție a unor circuite electronice folosite în automatizări care la noi încă nu se folosesc. Am convingerea că în maxim un an acestea vor intra pe piața românească astfel că voi fi printre primii din Brașov care voi lucra practic cu ele”, ne-a spus și Cosmin Cosma, un coleg al acestuia.
Peste trei săptămâni festivitatea se va repeta, la întoarcerea din stagiul de formare profesională la firma „ National Instruments” (Debrecen-Ungaria) a altor 10 elevi. „Rolul mobilităților Leonardo da Vinci este de a crea punți de comunicare între instituții și sisteme educaționale. Ele constituie un reper important în bunele practici ale țărilor europene, în care reforma și strategiile educaționale au produs efecte favorabile dezvoltării profesionale și personale a elevilor. Participanților li se oferă oportunități pentru cariera profesională ulterioară, fie în domeniul studiilor universitare, fie în practicarea unei meserii”, ne-au spus responsabilii proiectelor.
Comentarii
nu este nici un comentariu
Adaugă un comentariu