Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7322 - 27 oct 07:44

HANDBAL FEMININ - LIGA NAŢIONALĂ

Din păcate, doar remiză cu formaţia „vulcanicului” Tadici!

Autor: Dan VINTILĂ

Publicat la 23 noiembrie 2015

Din păcate, doar remiză cu formaţia „vulcanicului” Tadici!

Corona Braşov  -  HC Zalău  24-24 (14-14)
Sala Sporturilor „D.P. Colibaşi”, Spectatori: 800
Corona: Ana Maria Mârcă (Denisa Dedu) - Cristina Zamfir 7 goluri, Camelia Hotea 7, Carmen Cartaş 3, Andreea Pricopi 2, Mihaela Briscan 2, Laura Chiper 2, Oana Bondar, Adriana Ţăcălie 1, Anişoara Marcu, Marinela Neagu, Daniela Raţiu. Antrenori: Bogdan Burcea, Dumitru Berbece.
HC Zalău: Adina Mureşan- 1gol! (Ana Maria Înculeţ )- Claudia Constantinescu 10 goluri, Diana Puiu 5, Andrada Filip 3, Roxana Rob 2, Larisa Tamaş 2, Valentina Bardac 1, Alex. Onicaş, Adina Cârligeanu. Antrenor: Gheorghe Tadici.
Arbitri: Georgian Băducu, Gh. Voicu (Buzău).

Ultima rundă a turului campionatului, a opus formaţiei braşovene un mai vechi partener de întrecere, echipa din Zalău. Ambele formaţii se prezentau după înfrângeri în etapa anterioară, gazdele învinse la Brăila, iar oaspetele  au cedat acasă, în faţa vâlcencelor. Ambele echipe ţinteau în mod normal victoria pentru recuperarea punctelor pierdute şi pentru a nu se îndepărta de careul de aşi ai campionatului. Corona era favorită datorită faptului că din formaţie făceau parte o serie de internaţionale, o echipă mai experimentată, care abia s-a întors victorioasă din Polonia unde a jucat în Cupa EHF. Gazdele au început bine, conducând cu 2-1 şi 3-2, dar din minutul 8 au prezentat probleme fizice, şi au permis zălăoancelor să treacă la conducerea ostilităţilor. S-au mulţumit să alerge pentru a egala  situaţia de pe teren. Greşeli neforţate, pase anapoda, greşeli de începători de care au ştiut să profite  elevele fostului selecţioner, care au condus majoritatea timpului. La pauză s-a intrat cu un egal, 14-14. Speranţele în revenirea la adevărata valoare a echipei  au fost spulberate de evoluţia modestă şi în partea a doua a meciului. Oaspetele au avut în Claudia Constantinescu şi Diana Puiu, jucătoare de neoprit, de altfel prima a şi înscris de zece ori. Finalul nu era recomandat cardiacilor, oaspetele conducând permanent, dar Camelia Hotea a reuşit să înscrie golul egalizator, ultimul al partidei care de bine de rău a adus un punct gazdelor, punct care trimite echipa de la poalele Tâmpei pe un neonorant loc cinci al ierarhiei.

Un scor nedorit de Bogdan Burcea
La conferinţa de presă de la finalul partidei, antrenorul Bogdan Burcea s-a declarat, pe bună dreptate, nemulţumit de scorul final: „Noi am fost pricipalul  factor care a dus la rezultatul de pe tabelă, scor pe care nu ni-l doream sub nici o formă. Am avut o apărare  nesigură, iar în atac  nu am avut acea coordonare de joc de care ar fi fost nevoie  într-un astfel de joc. Consider că fetele au fost mai mult cu gândul la vacanţă decât în teren dar asta este, luni o să tragem linie  şi o să vedem ce este de făcut pentru ca în retur  această echipă să arate mai bine în teren. Regretăm cu toţi rezultatul, le-am văzut şi eu pe fete plângând la final însă le-am spus că în teren se luptă nu se plânge. Acolo trebuie să arate regretele în timpul meciului nu la final. Acum va trebui să ne adunăm şi să ne pregătim în continuare ca să arătăm mai bine în teren. Nu vom avea pauză, cu excepţia perioadei sărbătorilor”.

Dezamăgirea Cristinei Zamfir
Şi de această dată, golgetera echipei, Cristina Zamfir şi-a făcut datoria  în mare parte la final fiind însă dezamăgită: „Sunt extrem de dezamăgită şi la fel toate fetele  pentru că ne doream  foarte mult să câştigăm astăzi, fiind ultimul meci în fa?a propriilor suporteri. Din păcate, nu am reuşit şi asta ne doare pe fiecare dintre noi şi la finalul acestui meci am rămas doar cu regretele”.

Gheorghe Tadici laudă jocul Cristinei Zamfir
Fostul selecţioner al naţionalei, antrenor al Zalăului, Gheorghe Tadici, consideră meciul unul de mare angajament: „A fost un meci de angajament, meci cu al cărui rezultat ne considerăm mulţumiţi cum este şi firesc. Am câştigat un punct în timp ce Corona a pierdut două şi este normal să ne convină. Consider că au fost greşeli de ambele părţi, dar la Corona  se simte probabil oboseala  din cele două meciuri din Polonia. Mă bucur de rezultat  mai ales că avem un lot  indiscutabil mai slab decât al Coronei”. Gheorghe Tadici s-a referit şi la faptul că braşovencele au fost nedreptăţite de selecţionarea în echipa naţională unde a fost luată numai Laura Chiper. „Aşa cum am mai spus, nu ştiu pe ce criterii a fost făcută selecţia,  dar fără doar şi poate, Corona a fost total nedreptăţită. Vreau să exprim regretul că o jucătoare  cum este Cristina Zamfir  nu este la naţională. Din punctul meu de vedere este interul stânga numărul unu  al naţionalei şi asta chiar dacă la naţională este Cristina Neagu. În acest moment Cristina Zamfir este într-o formă  excelentă şi spre deosebire de anul trecut  acum face şi faza de apărare şi cea de atac. De asemenea, Camelia Hotea este jucătoarea care avea loc în naţională,  dar una e să faci  selecţia din sală văzând meciuri şi alta este să urmăreşti meciuri prin CD-uri”.

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional