Curs BNR

1 EUR = 4.9764 RON

1 USD = 4.6687 RON

1 GBP = 5.8125 RON

1 XAU = 357.7647 RON

1 AED = 1.2712 RON

1 AUD = 2.9982 RON

1 BGN = 2.5444 RON

1 BRL = 0.8906 RON

1 CAD = 3.3943 RON

1 CHF = 5.1404 RON

1 CNY = 0.6447 RON

1 CZK = 0.1970 RON

1 DKK = 0.6669 RON

1 EGP = 0.0966 RON

1 HUF = 1.2610 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0228 RON

1 KRW = 0.3383 RON

1 MDL = 0.2591 RON

1 MXN = 0.2704 RON

1 NOK = 0.4231 RON

1 NZD = 2.7527 RON

1 PLN = 1.1514 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0500 RON

1 SEK = 0.4259 RON

1 TRY = 0.1438 RON

1 UAH = 0.1172 RON

1 XDR = 6.1447 RON

1 ZAR = 0.2433 RON

Editia 8166 - 19 apr 14:45

Din cele mai alese bucate

Autor: Iulian CUIBAR

Publicat la 07 aprilie 2014

A şasea ediţie a expoziţiei GastroPan a transformat Braşovul în capitala gastronomiei, timp de trei zile

Din cele mai alese bucate
120 de expozanţi din ţară şi străinătate, specialişti în gastronomie, au participat în acest weekend la cea de-a şasea ediţie a GastroPan, de la Braşov Business Park. Braşovenii au fost aşteptaţi cu o gamă foarte largă de produse finite, ingrediente, ustensile, echipamente, dotări pentru brutării, patiserii, cofetării şi bucătării profesionale, dar şi cu campanii de degustări, demonstraţii şi concursuri. Evenimentul este considerat a fi cel mai important dintre cele de profil, din România şi chiar din sud-estul Europei, Practic, timp de trei zile, vizitatorii au putut urmări pe viu demonstraţii practice ale unor specialişti premiaţi la cele mai prestigioase competiţii, precum sculptura în fructe şi legume, coacerile demonstrative de pâine şi produse de patiserie, tehnica decorării torturilor, a modelării florilor şi figurinelor din zahăr, confecţionarea pieselor artistice din zahăr sau ciocolată.
 
Concursurile expoziţiei, omologate pe plan internaţional 
„Este una din cele mai mari expoziţii gastronomice din România, care adună cei mai renumiţi bucătari, brutari, patiseri, cofetari, ciocolatieri, gelatieri, antreprenori sau furnizori din ţară şi străinătate. În cadrul evenimentului au avut loc diferite concursuri precum „Pâinea anului” sau „Tortul anului”, iar prin participarea Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism, acestea au fost omologate pe plan internaţional, la Asociaţia Mondială a Bucătarilor (WACS) ”, a declarat Ştefan Bercea, preşedintele ANBCT. La standul asociaţiei au avut loc demonstraţii ale israelienilor de la „Taste of Peace”, care au pregătit preparate tradiţionale din „Ţara sfântă”, dar şi ale unei echipe de bucătari din Bulgaria, care au gătit diverse preparate din raţă. Totodată, echipe mixte alcătuite din bucătari români şi invitaţii din străinătate, au schimbat reţete şi au încercat să îmbine culturi culinare diferite, iar reprezentanţa din România a „Robot coupe” a asigurat sucurile naturale, preparate din diverse fructe, în diferite modalităţi. 
Concursurile GastroPan, „Pâinea anului 2014”, „Tortul anului 2014”, cele mai reuşite produse de patiserie şi piese artistice din aluat de panificaţie sau  competiţia platourilor de preparate reci s-au desfăşurat sub tutela WACS (World Association of Cooks Societies). 
 
Câştigătorii concursurilor
Categoria Decorare Tort
Premiul I (Tortul Anului 2014) – Irina Elena Apostol, Magic Royal București.
Premiul II – Solomon Maria, La Vatra Barcani.
Premiul III – Tufeanu Alexandru, Paniris Urlaţi.
Categoria Creaţie Artistică – Ciocolată
Premiul I – Maxim Vera, Poem Cafe Brăila.
Premiul II – Cotet Mihaela Florina, Poem Cafe Brăila.
Premiul III – Andrada Berceanu, Cofetăria Artizan, Sântana de Mureş.
Categoria Creaţie Artistică – Pastă de Zahăr
Premiul I – Avadani Oana – Diomarzipan Sfântu Gheorghe.
Premiul III – Monica Airinei – Cofetăria Saray Brașov.
Categoria Pâine
Premiu I (Trofeul Pâinea Anului 2014) Ilinca Camelia (Vel Pitar, Bucureşti). 
Premiul II Tankó Péter (Pipos, Lunca de Jos).
Premiul III Lörincz Zsolt (Harmopan, Miercurea Ciuc).
Categoria patiserie (tematica: mic dejun) 
Premiul I Ilinca Camelia (Vel Pitar, Bucureşti).
Premiul II Csibi Julianna (Harmopan, Miercurea Ciuc).
Premiul III Bocskor István (Primula, Sânmartin).
Premiul Inovaţia Anului Hozoc Elena (Vel Pitar, Bucureşti).
Categoria creaţie artistică din aluat de panificaţie 
Premiul I Diószegi László (Madexport, Sfântu Gheorghe). 
Premiul II Tőkés Tibor (Brutăria Eldi, Agrişteu).
Premiul III Voicu Agripina (Pîslaru, Giurgiu).
 
Tortul căzut de pe masă
Un tort expus a fost distrus după ce a căzut de pe masă. Din câte se pare compoziţia deliciosului produs culinar nu a reuşit să se menţină în faţa temperaturilor destul de ridicate din sala de expoziţie.  „Sunt din Sfântul Gheorghe, am muncit o săptămână pentru acest tort. Tematica a fost o secvenţă de poveste, iar tortul meu prezenta un castel şi un balaur. Avea mai multe etaje”, a declarat pentru MixTv, maestrul cofetar.
 
 
 
 
Foto: Tortul Anului 2014 – Irina Elena Apostol 
+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie