Curs BNR

1 EUR = 4.9771 RON

1 USD = 4.6576 RON

1 GBP = 5.9174 RON

1 XAU = 347.5083 RON

1 AED = 1.2680 RON

1 AUD = 3.0788 RON

1 BGN = 2.5447 RON

1 BRL = 0.8685 RON

1 CAD = 3.3854 RON

1 CHF = 5.2114 RON

1 CNY = 0.6419 RON

1 CZK = 0.2011 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0976 RON

1 HUF = 1.2500 RON

1 INR = 0.0557 RON

1 JPY = 2.9651 RON

1 KRW = 0.3364 RON

1 MDL = 0.2589 RON

1 MXN = 0.2503 RON

1 NOK = 0.4360 RON

1 NZD = 2.8549 RON

1 PLN = 1.1388 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0522 RON

1 SEK = 0.4422 RON

1 TRY = 0.1434 RON

1 UAH = 0.1145 RON

1 XDR = 6.1360 RON

1 ZAR = 0.2532 RON

Editia 8201 - 14 iun 13:19

Dezasfaltarea din Tractorul, ce spune proprietarul pământului de sub stradă

Autor:

Publicat la 13 noiembrie 2020

Dezasfaltarea din Tractorul, ce spune proprietarul pământului de sub stradă

După ce la finalul lunii octombrie, reprezentanţii Asociaţiei Comunitare pentru Dezvoltarea Cartierului Tractorul au prezentat public o situaţie de-a dreptul halucinantă – respectiv că o bucată dintr-un sens de pe strada Ioan Socec care fusese asfaltată în urmă cu o lună, fusese decopertată peste noapte, ţinând cont că situaţia juridică a acesteia nu fusese reglementată – proprietarul terenului a venit cu unele precizări, pentru o informare corectă a cetăţenilor care s-au declarat nemulţumiţi de situaţia creată.
Vă prezentăm în continuare precizările esenţiale din documentul transmis de către proprietar redacţiei „Bună Ziua, Braşov”, cu menţiunea că acesta nu a dorit să i se folosească numele public, iar redacţia noastră nu a prezentat numele acestuia nici în articolul iniţial:
„Deşi reprezentantul primăriei a prezentat notificările mele cu privire la faptul că s-au derulat lucrări de asfaltare fără acordul meu, ca fiind cauza readucerii zonei la starea iniţială,  prezentându-mă astfel drept o persoană care abuzează de drepturile sale sau care doreşte realizarea unui rezultat negativ (desfiinţarea unei lucrări dorită de comunitate), în realitate, lucrările s-au realizat ilegal, fără autorizaţie de construire, pe un teren proprietate privată, de către o firmă contractată de autorităţile locale, aspecte pe care subsemnata le-am sesizat instituţiilor competente. Consider că acelaşi lucru l-ar face orice cetăţean responsabil care constată o ilegalitate, indiferent dacă rezultatele acesteia sunt sau nu «convenabile». Astfel dezasfaltarea a fost efectuată la cererea autorităţilor competente, deoarece a fost efectuată ilegal.
În condiţiile în care, în zona acestui teren nu a fost emisă nici o autorizaţie de construire pentru asfaltare, iar strada Ioan V. Socec, în întregul ei, nu a suportat lucrări de asfaltare sau reparare în perioada respectivă (fiind deja asfaltată cu excepţia terenului coproprietatea subsemnatei), este neplauzibilă explicaţia autorităţii publice conform căreia această lucrare ar fi fost realizată din greşeală. Este greu de crezut că această lucrare necontractată oficial s-ar fi făcut dintr-un exces de zel, fără ca vreo persoană responsabilă din partea societăţii ori autorităţii publice să nu o fi observat, în condiţiile în care discutăm de o suprafaţă de teren semnificativă; mai mult, ulterior finalizării lucrării de asfaltare, o altă societate a instalat un limitator de viteză, fiind dificil de acceptat că şi aceasta ar fi acţionat din greşeală.
Situaţia drumurilor din zona străzilor 1 Decembrie, Ştefan Baciu şi Ioan V. Socec, trebuia rezolvată conform prevederilor autorizaţiilor de construire ale ansamblului imobiliar «Grandis Residence», de către S.C. Insigra S.R.L., până la darea în folosinţă a construcţiilor edificate în acest cadrul acestui ansamblu, în virturea obligaţiilor pe care şi le-a asumat prin acceplatrea acestor autorizaţii şi prin realizarea lucrărilor de construire. S.C. Insigra S.R.L. nu şi-a îndeplinit această obligaţie până în prezent.

Conform reglementarilor şi prevederilor legale, accesul la imobilele nou construite în zonă trebuie asigurat de către cei care solicită autorizaţiile de construire pentru acestea.
În cazul de faţă, până în 2018, toate blocurile construite în zona s-au făcut cu accesul la drumurile publice prin alte părţi, pe trasee care nu includ aceasta parcelă de teren.
În 2018, Primăria Braşov a stabilit, prin autorizaţiile de construire acordate pentru ansamblul rezidenţial «Grandis Residence», în sarcina dezvoltatorului imobiliar S.C. Insigra S.R.L.,  reglementarea regimul juridic al unor suprafeţe, care includ şi acest teren, până la darea în folosinţă a construcţiilor.
S.C. Insigra S.R.L. nu şi-a îndeplinit, până acum, obligaţia impusă prin autorizaţiile de construire, de a reglementa respectivele suprafeţe de teren. În schimb a procedat la intabularea, apartamentarea şi vânzarea unor blocuri şi apartamente, în baza unor certificate de dare în folosinţă eliberate chiar de Primăria Braşov.
Reprezentantul Primăriei Braşov, dl Toarcea a afirmat, în mod bizar, ca asfaltarea s-a făcut din greşeală, de către firma responsabilă cu asfaltările din zona Tractorul, ca şi cum muncitorii ar acţiona de capul lor fără a beneficia de îndrumarea unor ingineri constructori şi topografi şi fără că lucrările de asfaltare să fie recepţionate şi monitorizate de către administraţia locală, prin serviciile de specialitate.
Considerând toate aceste întâmplări ca fiind nereguli, coproprietarul terenului a făcut demersurile legale, pe care le-a avut la dispoziţie şi la care s-a priceput pentru remedierea situaţiei. Coproprietarul terenului nu a cerut şi nu aşteaptă de la Primăria Braşov nici o ofertă”.

+6 -3

Comentarii

'Ss. '

2020-11-15 18:48:11


'Pai DACA tot s-a asfaltat din banii nostri ai tuturor de ce nu s-a last ASA asfalta.\nDe ce a trebuit sa comenteze si sa faca plangere. Toata lumea din Cartier a donat pamant sa se faca strazi altfel trebuia sa isi cumpere elicopter.\nAm si EU o intrebare, de ce trebuie sa suportam noi toti cetatenii mojiciile unor venetici.'

'Lorand'

2020-11-13 07:22:10


'Minciuna are picioare scurte! Acum vedem si noi adevarul. Rusine celor care isi bat joc de oameni. Au tacut crezand ca nu vom afla cine facea jocurile prin Brasov. Imi cer scuze proprietarului pt ca l am acuzat degeaba. '

'cristian'

2020-11-13 05:57:40


'Aceasta copropietara dusa cu capul circula prin oras fara rusine folosind si ea propietatea altora care au cedat strazile Orasului,primaria poate sa o execute silit fara despagubiri fiind in interes public.'

'Kemény'

2020-11-13 05:41:39


'Si cine plateste pentru lucrarile efectuate acolo? Cert este ca nu vreau sa fie folositi banii mei pentru a acoperi aceste lucrari. Sa plateasca cei responsabili!'

'Kemény'

2020-11-13 05:30:16


'A acuzat lumea pe acest proprietar de rea vointa, desi persoana nu are nici o vina! Vrea ca totul sa fie legal. Vinovatii sunt cei din vechea primarie. Mie mi se pare si o fapta penala. Vedem si noi cum se fac treburile. Relatii, pile, nerespectarea legii. Mie imi miroase si a spaga. Unde sunt institutiile de fosta sa investigheze cazul? De ce cei care trebuiau sa rezolve situatia drumurilor din zona, conform autorizatiei de constructie nu sunt trasi la raspundere? Vin alegerile si nu se doreste scormonirea .....? Un exemplu CLASIC de devalizare a bugetului local. Sa vada toata lumea de ce este asa mare bataie pe castigarea alegerilor. Cine castiga are acces la banii nostri! Si e clar ce va urma! Asta deoarece stam cu totii si dormim pe noi, in loc sa mergem sa ii tragem de urechi pe cei responsabili. Felicitari proprietarului pentru aceste clarificari. Sa avem si noi exemple concrete de cum se fura din banii nostri. S-a dovedit, pentru a cata oara, ca oamenii sunt de buna credinta iar autoritatile sunt corupte pana in maduva oaselor. PS Coruptia pandemica din societatea noastra mai poate fi oprita? Sau este ca un cancer in ultima faza ce nu mai poate fi oprit?'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie