Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7345 - 27 noi 04:44

Derdeluşul nimănui din Poiană, controlat de Protecţia Consumatorului

Autor: Iulian CUIBAR, Ionuţ DINCĂ

Publicat la 06 februarie 2014

Inspectorii CRPC acuză lipsa elementelor de siguranţă şi a informaţiilor despre săniile închiriate

Derdeluşul nimănui din Poiană, controlat de Protecţia Consumatorului

Derdeluşul din Poiana Braşov a fost ieri controlat de către inspectorii CRPC Braşov, acţiunea acestora vizând administratorul, dar şi agenţii economici care închiriază sănii şi colace. Unul din principalele motive pentru care comisarii s-au deplasat ieri în Poiană a fost semnalarea, în ultima perioadă, a unui număr tot mai mare de accidente.
Potrivit şefului CRPC Braşov, Sorin Susanu, Primăria Municipiului Braşov, proprietarul zonei care s-a încetăţenit că este derdeluş (care nu este însă omologat ca fiind pârtie de săniuş), trebuie să restricţioneze accesul, să îngrădească zona, să asigure protecţii, să-i informeze pe amatorii acestui sport despre pericolele la care se expun şi despre regulile pe care trebuie să le respecte pentru evitarea accidentelor sau chiar să angajeze persoane care să supravegheze ce se întâmplă pe pârtie. „Voi solicita Primăriei Braşov să ia o măsură de îngrădire sau amenajare. Ar putea fi aplicate sancţiuni de până la 50.000 de lei. Persoanele rănite acolo nu sunt doar ele vinovate, ci o parte din vină aparţine şi proprietarului. Două accidente pe zi şi între 4 şi 8 în weekend este un număr extrem de îngrijorător şi cred că ar trebui să fie cineva acolo să-i supravegheze pentru că sunt foarte mulţi turişti care nu sunt familiarizaţi cu modul de comportament pe pârtii”, a declarat Sorin Susanu.
Nu doar elementele de siguranţă de pe pârtie au fost luate în calcul, ci şi agenţii economici de la baza acesteia. Mai exact, inspectorii CRPC au verificat dacă agenţii economici care închiriază săniuţe şi colaci afişează date tehnice ale respectivelor echipamentelor sau instrucţiuni de utilizare. „Nu există informare pentru turişti în ceea ce priveşte denumirea, codul de identificare, anul producerii sau caracteristicile echipamentului. Ca să nu mai vorbim de limita de vârstă sau greutatea maximă a celor care le utilizează. Toate aceste au condus la numeroasele accidente petrecute aici şi trebuie făcut ceva în acest sens”, a adăugat Sorin Susanu.

Vom avea pârtie de săniuş amenajată, iarna viitoare
Amenajarea actualului derdeluş din staţiune în pârtie omologată pentru săniuş este inclusă pe lista de investiţii a Primăriei Braşov, din 2014. Primarul George Scripcaru a ţinut să sublinieze faptul că în momentul de faţă respectivul loc nu poate fi catalogat drept pârtie de săniuş şi este ca oricare alt derdeluş amenajat ad-hoc de copiii în oraş, cum de altfel este în parcul din Livada Poştei sau lângă unele pasaje rutiere şi de cale ferată din oraş. „Am avut o singură solicitare, de la o singură firmă care a dorit să închirieze echipamente pentru săniuş, iar cine închiriază îşi asumă şi responsabilitatea. Sunt însă şi comercianţi care vând de fapt kurtos, însă îşi atârnă şi câte o hârtie prin care arată că oferă şi servicii pentru închirierea de aşa-zise echipamente pentru săniuş, dar fără autorizaţie. Sunt şi o serie de persoane care vin cu astfel de camere de cauciuc de acasă şi se dau pe derdeluş”, a explicat Scripcaru.  Acesta a precizat că odată cu finalizarea centrului de agrement din staţiune întreaga zonă cuprinsă între biserică şi acest centru va fi delimitată şi amenajată corespunzător. „Acum, ajung pe acel derdeluş şi persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice. Vom face delimitările corespunzătoare şi accesul se va face la fel ca pe orice pârtie din staţiune. Noi am mai montat şi în acea zonă plase de protecţie, dar au fost imediat distruse, ţinând cont că nu era o zonă care să fie supravegheată de administratorii domeniului schiabil cum sunt pârtiile de schi”, a precizat edilul. Totodată, edilii au în plan amenajarea unui centru de închiriere a echipamentelor pentru practicarea sporturilor de iarnă, unde să se găsească doar echipamente omologate, astfel ca „micii-întreprinzători” care acum fac bani frumoşi cu lucruri de o calitate îndoielnică să dispară.

Foto: NU-I AL PRIMĂRIEI. Locul controlat ieri de Protecţia Consumatorului nu poate fi catalogat drept pârtie de săniuş, spune primarul George Scripcaru, şi este ca oricare alt derdeluş amenajat ad-hoc de copiii în oraş, cum de altfel este în parcul din Livada Poştei sau lângă unele pasaje rutiere şi de cale ferată din oraş.

+0 -0

Comentarii

rammstein

2014-02-06 07:47:05


Intrbati-l pe acest rudolfo valentino! cand era el mic (daca a fost?)mergea la sanius?..poate la el in satul lui primarul amenajase partii ca la semmering!!!..sunt alte instituti care ar trebui puricate ,de ex.painea cea de toate zilele conditile in care se vinde,transportul in dube pline de noroi,lactatele -producerea lor conditiilemizere in care se transporta aceste alimente!!-l-as ruga sa verifice toate mijloacele de transport alimente -ACOLO SA VEZI NEREGULI.!!!...asa si(vank) totaya ye(hara)...

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional