Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6386 RON

1 GBP = 5.8067 RON

1 XAU = 346.8933 RON

1 AED = 1.2629 RON

1 AUD = 3.0283 RON

1 BGN = 2.5444 RON

1 BRL = 0.9012 RON

1 CAD = 3.3920 RON

1 CHF = 5.0843 RON

1 CNY = 0.6401 RON

1 CZK = 0.1974 RON

1 DKK = 0.6672 RON

1 EGP = 0.0968 RON

1 HUF = 1.2671 RON

1 INR = 0.0557 RON

1 JPY = 2.9797 RON

1 KRW = 0.3376 RON

1 MDL = 0.2601 RON

1 MXN = 0.2723 RON

1 NOK = 0.4234 RON

1 NZD = 2.7650 RON

1 PLN = 1.1532 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4274 RON

1 TRY = 0.1430 RON

1 UAH = 0.1170 RON

1 XDR = 6.1159 RON

1 ZAR = 0.2442 RON

Editia 8171 - 26 apr 23:51

ALIMENTELE CARE ŢIN GRIPA ŞI RĂCEALA LA DISTANŢĂ

De la medic, un truc pentru usturoi

Autor: Marius BOERIU

Publicat la 10 ianuarie 2023

De la medic, un truc pentru usturoi

Stiaţi că există alimente care contribuie la creşterea imunităţii? Expertul în boli metabolice şi nutriţie Simona Carniciu ne spune ce trebuie să mâncăm în această perioadă ca să nu răcim.
„Există un secret astfel încât să nu ne îmbolnăvim nici de gripă, nici de răceală şi anume să avem o imunitate pusă la punct. Pentru asta avem două variante. Prima variantă este vaccinarea, iar cea de-a doua variantă este întărirea imunităţii prin stilul de viaţă. De obicei, avem imunitatea scăzută din cauza stresului, din cauza stilului de viaţă. Să înţelegem că nu e ca şi cum noi ne putem spori acum imunitatea, ci pur şi simplu putem doar să o aducem la o funcţionare corectă. Adică nu putem îngrăşa porcul în Ajun”, a declarat medicul.
Pentru aceasta, avem nevoie de o alimentaţie bogată în fructe şi legume, întrucât ele ne ajută să avem o imunitate bună. „Sunt 8.000 de plante, legume, fructe, care au în compoziţia lor probabil de 20-30 de ori mai multe substanţe care acţionează în într-un sens benefic pentru noi, care se numesc fitonutrienţi. La fel de bine şi condimentele, care sunt la fel de interesante din punct de vedere antiinflamator”, a spus Simona Carniciu.
Alimentele care te ajută contra răcelii sunt: citrice, sfeclă roşie, usturoi, ardei iute, afine,
pătrunjel. Pe de altă parte, alimentele care sunt de evitat în caz de răceală sunt: produse condimentate şi acide, alimente bogate în zahăr/grăsimi, produse lactate.
„Există şi nişte antibiotice naturale ca să spun aşa. Vorbim aici de ghimbir, dar şi de turmeric. Într-o limonadă putem pune nişte miere, ghimbir şi puţin turmeric. Supa de pui este foarte bună, pentru că avem nevoie de proteine, astfel că supa clasică de pui, aşa goală, aduce un plus pentru organism. Totodată, să nu uităm de mere, să nu uităm de ceapă roşie. Putem să facem o supă de ceapă roşie, care este extrem de bogată în quercitină, ca şi merele, în aşa fel încât să ne ajute să trecem mai uşor peste boală.  Este foarte important să avem şi aceste enzime care ne ajută nu doar la digestie, ci şi la multe alte procese care evident sunt o parte a imunităţii.  Imunitatea trebuie să o vedem ca pe o chestie extrem de complexă. Trebuie să înţelegem că fără un somn odihnitor şi fără reducerea stresului nu facem nimic. Sănătatea înseamnă o viaţă echilibrată”, a mai spus expertul în boli metabolice şi nutriţie.
Medicul are şi un truc pentru usturoi, un antibiotic natural extrem de bun şi foarte căutat, mai ales în această perioadă: „acesta trebuie pisat şi lăsat 2, chiar 3 minute la aer, astfel încât să se formeze alicina, care este antibioticul natural. Fără expunere la aer, adică fără prezenţa oxigenului, aceasta nu se formează. „Deci, să lăsăm usturoiul un pic la aer pentru ca acea substanţă să se activeze”.
Ca un ultim sfat: „Să evităm prăjelile, să evităm consumul de zahăr, dar şi tot ce înseamnă produse făinoase. Acestea sunt un deliciu pentru bacterii şi pentru virusurile care se înmulţesc”.

BINE DE ŞTIUT
- Cum ne refacem mai repede când suntem răciţi: odihnă, hidratare, foloseşte un umidificator sau spray nazal.
- Vitamine pentru imunitate: C, E, B, A; Zinc; Fier; Magneziu; Cupru; Arginină; Glutamina; Acizi graşi.
- Alimente care conţin antibiotice naturale: usturoi, cătină, ghimbir, turmeric, miere organică.
- Recomandări pentru un organism rezistent viruşi/bacterii: carne, lactate, ouă de maximum 2-3 ori/săptămână, supe de pui, care ajută la menţinerea pasajelor nazale libere.

Cum prepari acasă cel mai puternic antibiotic natural împotriva gripei
Ingrediente:
- ardei iute proaspăt habanero;
- hrean;
- oţet organic din cidru de mere;
- un căţel de usturoi;
- o ceapă albă;
- ghimbir.

Mod de preparare  
Pentru prepararea celui mai puternic antibiotic este nevoie de un borcan, în care să se adauge legumele mărunţite. În ceea ce priveşte usturoiul, acesta trebuie să fie pisat şi lăsat cel puţin 2 minute în contact cu aerul.  Alicina este un compus puternic care acţionează ca antibiotic natural şi ajută la vindecarea infecţiilor. Peste legume se toarnă oţetul organic din citru de mere. Vasul se închide foarte bine şi se lasă într-un loc întunecat timp de 2-3 săptămâni. Cu cât va fi ţinut mai mult, cu atât acesta va fi mult mai puternic.

+7 -1

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie