Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7401 - 25 feb 07:41

De la Coliban, cartonaşul roşu!

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 09 februarie 2021

Declaraţiile care anunţă cutremur la Corona: Echipa de fotbal - înfiinţată dintr-un orgoliu şi ca o insultă la adresa comunităţii, hocheiul - cheltuitori, handbalul - dopaj, haos şi cheltuieli nejustificate

De la Coliban, cartonaşul roşu!

Chiar dacă este formaţia braşoveană de fotbal cu cele mai mari şanse de a ajunge în liga secundă de fotbal, echipa de seniori a CSM Corona are un viitor incert. De altfel, aceasta nu este singura secţie a CSM Corona intrată în colimatorul primarului, pe listă fiind şi handbalul - unde au rămas nerezolvate multe probleme din perioada scandalului cauzat de folosirea unor proceduri interzise de către mai multe sportive – dar şi secţia de hochei. Declaraţiile privind situaţia de la Corona au fost făcute de primarul Braşovului, Allen Coliban, dar şi de viceprimarul Sebastian Rusu, luni, în timpul conferinţei de presă în care edilul a prezentat raportul la 100 de zile de la preluarea mandatului.
„La clubul Corona au fost foarte multe nereguli în ultima perioadă şi mă refer aici atât la perioada de după scandalul de dopaj. Acum facem o analiză la fiecare secţie, inclusiv în ceea ce priveşte bugetele, pentru a vedea în ce mod au fost utilizaţi banii publici. În primul rând, vrem să ajungem la concluzii care să ne ajute la fundamentarea bugetului pe acest an. Conform normelor europene, banul public nu ar trebui să intervină decisiv în competiţii şi să producă o denaturare a cadrului competiţional, ci ar trebui să fie orientat mai degrabă către infrastructură şi către bazele sportului, mai exact către juniori. Din acest punct de vedere, intenţia noastră este să păstrăm Corona ca acel club municipal care să reprezinte o pepinieră, după care în zona performanţelor şi a echipelor de seniori să păstrăm acele secţii care au o piramidă aşezată corect. Avem un astfel de exemplu la echipa de hochei, unde avem şi copiii, avem şi juniori, dar şi un istoric al performanţei. La această secţie putem vorbi doar despre o analiză privind oportunitatea şi cheltuielile”, a declarat Coliban. De altfel, el a dat de înţeles că bugetul echipei de hochei este foarte mare comparativ cu alte cluburi din România. „Este ciudat să concurăm la egal la egal cu echipe care au jumătate din bugetul nostru. Putem să punem problema unei eficienţe a cheltuielilor”, a afirmat Coliban.

Sebastian Rusu: „Banii trebuie să îi recuperăm de la cineva”
În ceea ce priveşte secţia de handbal feminin, care, la fel, are numeroase grupe de copii şi juniori, Allen Coliban a declarat că la aceasta este o „devălmăşie”, după ce au fost demisii şi penalităţi. „În primă fază, am plătit peste 500.000 de lei penalizări pentru nişte contracte reziliate greşit”, a spus Coliban.
De altfel, şi viceprimarul municipiului Sebastian Rusu a declarat că handbalul este una dintre secţiile cu cele mai mari probleme din cadrul clubului. „Lucrurile nu pot funcţiona în felul acesta, iar oamenii nu pot fugi de responsabilitate. Banii trebuie să îi recuperăm de la cineva, pentru că nu este vina municipalităţii. Vrem să facem o analiză şi pentru perioada anterioară CSM Corona, mai exact la ASC Corona. Vrem să susţinem în continuare dezvoltarea sportului, dar nu în haos şi cu cheltuieli nejustificate şi cu o organizare precară în fiecare secţie”, a avertizat Sebastian Rusu.

Forza Steagu`!
În ceea ce priveşte echipa de fotbal a clubului CSM Corona, primarul Braşovului, Allen Coliban, a avut un discurs dur, afirmând că aceasta este înfiinţată „dintr-un orgoliu şi ca o insultă la adresa comunităţii care a păstrat în această perioadă spiritul viu al «Steagului Roşu»”.
Totodată, edilul a amintit că Primăria Braşov deţine brandul FC Braşov, iar intenţia municipalităţii este să „atribuim acest brand, dar în baza unui contract şi a unor condiţii transparente, astfel încât să ne asigurăm că proiectul FC Braşov, care va reînvia va fi unul reprezentativ pentru comunitate, va avea susţinerea suporterilor braşoveni. Pe de altă parte, va fi un proiect solid, sănătos, astfel încât să nu mai ajungem la situaţia de a plăti bani publici pentru a plăti ponoasele unui faliment sau a unui proiect eşuat. Cred că Braşovul are nevoie de o echipă de seniori pe care să o susţină comunitatea braşoveană, dar pe care să o ajute şi Primăria. Cred că modelul pe care îl promovează anumite administraţii locale din România, acela de a folosi sportul ca instrument de imagine şi de a cheltui bani publici cu nemiluita pe bugete nejustificate nu este unul corect”.
Din punctul de vedere al primarului, bugetul echipei de fotbal Corona, care trece de 2 milioane de lei, iar unii jucători au salarii de 1.000 de euro pentru un jucător este un argument pentru a spune că această formaţie este o „insultă la adresa comunităţii”, în condiţiile în care „echipa comunităţii (aluzie la SR Braşov – n.r.) trăieşte mai mult sau mai puţin din voluntariat şi din entuziasmul unor jucători care şi-au făcut junioratul la FC Braşov”.  

Allen Coliban despre FC Corona: „Este simplu să ai un buget de 10 ori mai mare decât al contracandidatelor şi să ajungi pe primul loc”
Întrebat ce se va întâmpla dacă FC Corona va promova în Liga secundă de fotbal, având în vedere că acum este lider în Liga a III-a, primarul nu a oferit un răspuns clar. „Este simplu să ai un buget de 10 ori mai mare decât al contracandidatelor şi să ajungi pe primul loc. Este simplu să spui ca faci performanţă în condiţiile în care te duci la Târgu Secuiesc şi stai în cantonament, o deplasare care ia 30 de minute cu maşina. Acestea sunt lucrurile anormale, pe care le reproşez. Pe de altă parte, apariţia acestei echipe, printr-o decizie politică a creat foarte multă râcă şi foarte multă separare în comunitatea braşoveană. Nu la nivelul suporterilor, pentru că vorbim despre o echipă (echipa de fotbal a Coronei – n.r.) care nu prea are suporteri, ci la nivelul fotbalistic. Cred că avem nevoie să unim toate energiile existente în societatea braşoveană şi să asigurăm un cadru solid. Promovarea, când va veni, trebuie să se facă pe o bază solidă, nu pe o bulă de săpun”, a mai spus primarul.
Reamintim că în urmă cu doi ani Primăria a purtat discuţii cu SR Braşov, însă acestea au fost blocate din cauza datoriilor pe care echipa de fotbal le avea la bugetul de stat. La momentul respectiv, nici reprezentanţii municipalităţii, nici cei ai clubului Corona nu au fost dispuşi să preia datoriile clubului de fotbal.
Pe de altă parte, Allen Coliban, a afirmat că la nivelul municipalităţii trebuie gândită o strategie de dezvoltare a sportului braşovean. „Semnalul transmis de noi până acum este că sportul trebuie susţinut într-un mod transparent şi echitabil. Vorbim despre un ghid de finanţare, care ar urma să fie gata în momentul aprobării bugetului”, a mai încheiat primarul.

Comentarii

'Țîțan'

2021-02-11 14:16:51


'Asa a facut si Scripcariul cand a distrus complexul sportiv Tractorul.\nA pierdut Primaria. '

'Florin'

2021-02-09 19:05:10


'Se pare ca acest primar Coliban are ca singur scop sa induca si sa creasca tensiunea intre diferitele categori de sportivi ai Brasovului.\nDupa tampenia cu tramvaiul acum vrea sa distraga atentia implicandu-se fals in viata sportiva.\nAtat timp cat clubul Corona a fost creat de primarie si are performante cu mult peste tot ce au celelalte cluburi ar fi o tampenie sa nu fie sprijinit. Este adevarat ca si acolo trebuie facuta curatenie dar nu cu abordarea care o are Coliban.\nSe vede de la o posta ca are interese personale la SR.'

'Stegarul din Brasov'

2021-02-09 18:50:41


'Nu va ameninta nimeni familia Gherghe-Ivancescu jr. E doar un sfat prietenesc sa terminati sa mai scrieti sub pseudonime de suporteri stegari si sa atacati primarul. In ritmul asta, presimt ca zburati din oras = adica nu veti mai avea acces deloc la terenuri in Brasov! Sunteti foarte nesimtiti cu apelative gen ”putoi care vor sa faca bani”, ”cap de creta” si altele. Dar toata lumea va stie: EDUARD GHERGHE SI DRAGOS IVANCESCU, posesori de club in liga 4 care inseala oamenii spunand ca sunt Steagu. Stegarii joaca in L3, sub numele de SR BRASOV.'

'Sandu '

2021-02-09 18:19:38


'In Brasov doar Corona contează.....primarul este un ,,papagal de Facebook ,,..'

'Kemény'

2021-02-09 15:54:47


'Nu dorim bani publici in sport. Se pot construi arene din bani publici, dar doar daca exista echipe performante. Punct!'

'Marin Barbu'

2021-02-09 13:03:27


'Le urez mult succes băieților de la SR.Sunt alături de ei. '

'Dumitru'

2021-02-09 09:39:22


'Bătaie de joc ..... Desființezi ce nu ți convine ...hocheiul brașovean chiar merita o echipa ...la fel și handbalul rușine sa îți fie '

'Coman Gheorghe'

2021-02-09 08:46:14


'Un oraș ca Brașovul în cea ce privește infrastctura sportivă,și ca sport în general stăm rău de tot față de alte orașe mai mici care nu se compară cu Brașovul din toate punctele de vedere oare Brașovenii nu merită ce spuneam mai sus și acum ne luăm de handbal cu o tradiție și performanțe de zeci de ani dacă sunt nereguli să fie eliminate și lăsați sportul din Brașov să funcționeze că avem nevoie și sprijinițil.'

'simo'

2021-02-09 07:05:27


'Acum ni s-a pus pata pe handball. Domnule primar Brasovul a avut traditie in handball de zeci de ani. A avut si rezultate. Hai sa distrugem si ce e bun. E adevarat ca s-a gresit si e corect ca vinovatii sa raspunda. Dar nu e corect sa lovim in handball-ul brasovean si in jucatoare. E o mare porcarie ce faceti. ..'

'Pt, stegarul din brasov'

2021-02-09 06:23:26


'Afara din brasov ????? mai ,,cap de creta,, crezi ca asa se rezolva o problema ...amenințând...cine te crezi dumneata ???.....s-au cred ca esti unul din cei ( 30-50 ) putoi...care lupta pt. un pumn de bani.'

'cristian'

2021-02-09 06:20:31


'Cei care finanteaza Corona Brasov respectiv Primaria are obligatia sa supravegheze cheltuielile si contractele incheiate de Club dupa sloganul dau bani dar vreau sa stiu si eu pentru ce? sustin cele scrise de Willy sustinere financiara contra rezultate este vorba de banul public,bani nostri.'

'Io'

2021-02-09 06:14:18


'Fara bani publici pentru echipe profesioniste de seniori. Sa isi gaseasca sponsori privati. '

'Stegarul din Brasov'

2021-02-09 02:22:26


'Familia Gherghe-Ivancescu Junior, va faceti de rusine tatii. Nu mai scrieti sub forma de alte nick-uri de stegari, stim cine sunteti. Nu mai atacati primarul, ca poate zburati de tot din oras :)'

'Willy'

2021-02-09 01:25:46


'Cam cum a aparut gargara cu tramvaiul asa a aparut si gargara cu SR-ul. In alta ordine de idei: nici un leu la echipele de fotbal in special si nici la nici o alta echipa de la nici un sport. Au valoare? Sa isi gaseasca sponsori privati care sa le sustina. Au rezultate? Vin banii! Nu au? Pa! Caci de exemplu eu nu sunt de acord sa fiu haituit si jefuit sub forma de taxe si amenzi ca sa aiba bugetul local pe ce sparge cascavalul.'

'Michael Weiss'

2021-02-09 00:00:13


'Nu s-a pus in vreun moment problema ca Corona sau Primaria sa preia datoriile SR-ului. Nu mai luati de bune zvonurile lansate de \'binevoitori\' pe Facebook. '

'Steagu 1936'

2021-02-08 19:16:57


'Cel mai bine fa o echipa de CURLiNG , acolo esti un mare specialist mai colibane.'

'Stegar batran'

2021-02-08 19:11:22


'Dacă sr-ul este ,,STEAGU ROȘU , înseamnă ca nu voi mai calcă in viața mea pe un stadion in județul Brasov......acolo este o adunătura ( 30 -50 ) de putoi , care vor sa facă și ei ceva bani.....in rest ...asa fotbal brasovean , asa primar. Întrebați foști jucatori mari ai steagului , ce părere au de s.r.-ul asta ...eu am vorbit cu nelutu mandoca , Marin barbu , adi harlab....și cunosc părerea acestor ,,mari stegari,, de acest club ,,al golanilor,, din brasov.\n'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional