Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7343 - 25 noi 07:53

De ce unii morţi nu mai putrezesc?

Autor:

Publicat la 24 mai 2014

În ultima perioadă de timp, groparii găsesc tot mai multe cadavre mumificate atunci când deshumează morţii mai vechi de 7 ani

De ce unii morţi nu mai putrezesc?

Din lipsă de spaţiu, în cimitirele din România se practică deshumarea la şapte ani a osemintelor pentru a fi reînhumate la picoarele mormântului. Se face astfel loc unui alt decedat al familiei. În ultima perioadă de timp, groparii găsesc tot mai multe cadavre mumificate atunci când deshumează morţii mai vechi de 7 ani. Unii sunt de părere ca este vorba de  o minune dumnezeiască şi-şi fac cruci peste cruci când vorbesc despre asta. Alţii spun că ar fi de vină cavourile în care sunt etanşeizaţi şi care nu permit bacteriilor să descompună cadavrul. Cercetatorii susţin cu tărie că morţii nu mai putrezesc „cum se cuvine” din vina conservanţilor şi a E-urilor din alimentele pe care le consumăm zilnic. Deşi pare greu de crezut, ipoteza este confirmata din punct de vedere ştiinţific: „Este adevărat, cadavrele se descompun mai greu din cauza E-urilor. Să ştiţi că acest lucru nu este deloc o noutate. În urmă cu 20 de ani, nemţii au descoperit faptul ca trupurile se descompun mult mai lent din cauza E-urilor. Există o listă întreagă de E-uri care ne mumifică. O să ajungem cu toţii sfinţi”, a declarat pentru Realitatea prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Chimie Alimentara. Într-adevăr, există o întreagă lista de E-uri de tip conservant, seria 200, de la E200 la E297, unele dintre acestea fiind şi cancerigene (E211, E213, E214, E215, E217, E230), acestea găsindu-se în alimente şi nu numai. E-urile sunt coduri pentru aditivii alimentari folosiţi în Uniunea Europeană, iar despre potenţialul lor cancerigen s-au făcut nenumărate dezbateri: „Din cauza E-urilor, incidenţa cancerului creşte, ele induc faza de iniţiere a bolii la nivel genetic, aceşti agenţi grăbind procesul de malignizare”, spune Mencinicopschi.

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional