Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6386 RON

1 GBP = 5.8067 RON

1 XAU = 346.8933 RON

1 AED = 1.2629 RON

1 AUD = 3.0283 RON

1 BGN = 2.5444 RON

1 BRL = 0.9012 RON

1 CAD = 3.3920 RON

1 CHF = 5.0843 RON

1 CNY = 0.6401 RON

1 CZK = 0.1974 RON

1 DKK = 0.6672 RON

1 EGP = 0.0968 RON

1 HUF = 1.2671 RON

1 INR = 0.0557 RON

1 JPY = 2.9797 RON

1 KRW = 0.3376 RON

1 MDL = 0.2601 RON

1 MXN = 0.2723 RON

1 NOK = 0.4234 RON

1 NZD = 2.7650 RON

1 PLN = 1.1532 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4274 RON

1 TRY = 0.1430 RON

1 UAH = 0.1170 RON

1 XDR = 6.1159 RON

1 ZAR = 0.2442 RON

Editia 8171 - 26 apr 03:41

De ce unii morţi nu mai putrezesc?

Autor:

Publicat la 24 mai 2014

În ultima perioadă de timp, groparii găsesc tot mai multe cadavre mumificate atunci când deshumează morţii mai vechi de 7 ani

De ce unii morţi nu mai putrezesc?

Din lipsă de spaţiu, în cimitirele din România se practică deshumarea la şapte ani a osemintelor pentru a fi reînhumate la picoarele mormântului. Se face astfel loc unui alt decedat al familiei. În ultima perioadă de timp, groparii găsesc tot mai multe cadavre mumificate atunci când deshumează morţii mai vechi de 7 ani. Unii sunt de părere ca este vorba de  o minune dumnezeiască şi-şi fac cruci peste cruci când vorbesc despre asta. Alţii spun că ar fi de vină cavourile în care sunt etanşeizaţi şi care nu permit bacteriilor să descompună cadavrul. Cercetatorii susţin cu tărie că morţii nu mai putrezesc „cum se cuvine” din vina conservanţilor şi a E-urilor din alimentele pe care le consumăm zilnic. Deşi pare greu de crezut, ipoteza este confirmata din punct de vedere ştiinţific: „Este adevărat, cadavrele se descompun mai greu din cauza E-urilor. Să ştiţi că acest lucru nu este deloc o noutate. În urmă cu 20 de ani, nemţii au descoperit faptul ca trupurile se descompun mult mai lent din cauza E-urilor. Există o listă întreagă de E-uri care ne mumifică. O să ajungem cu toţii sfinţi”, a declarat pentru Realitatea prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Chimie Alimentara. Într-adevăr, există o întreagă lista de E-uri de tip conservant, seria 200, de la E200 la E297, unele dintre acestea fiind şi cancerigene (E211, E213, E214, E215, E217, E230), acestea găsindu-se în alimente şi nu numai. E-urile sunt coduri pentru aditivii alimentari folosiţi în Uniunea Europeană, iar despre potenţialul lor cancerigen s-au făcut nenumărate dezbateri: „Din cauza E-urilor, incidenţa cancerului creşte, ele induc faza de iniţiere a bolii la nivel genetic, aceşti agenţi grăbind procesul de malignizare”, spune Mencinicopschi.

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie