Curs BNR

1 EUR = 4.9132 RON

1 USD = 4.8027 RON

1 GBP = 5.8083 RON

1 XAU = 277.1595 RON

1 AED = 1.3076 RON

1 AUD = 3.3499 RON

1 BGN = 2.5121 RON

1 BRL = 0.9371 RON

1 CAD = 3.7310 RON

1 CHF = 5.0576 RON

1 CNY = 0.7109 RON

1 CZK = 0.2012 RON

1 DKK = 0.6603 RON

1 EGP = 0.2508 RON

1 HUF = 1.2315 RON

1 INR = 0.0604 RON

1 JPY = 3.5598 RON

1 KRW = 0.3664 RON

1 MDL = 0.2490 RON

1 MXN = 0.2378 RON

1 NOK = 0.4963 RON

1 NZD = 3.0331 RON

1 PLN = 1.0441 RON

1 RSD = 0.0419 RON

1 RUB = 0.0793 RON

1 SEK = 0.4733 RON

1 TRY = 0.2676 RON

1 UAH = 0.1303 RON

1 XDR = 6.3433 RON

1 ZAR = 0.2911 RON

Editia 7756 - 11 aug 18:17

Cum va fi internetul viitorului

Autor: Iulian CUIBAR

Publicat la 26 august 2021

Braşoveanul Răzvan Tecuceanu, expert în digitalizare şi inteligenţă artificială, vorbeşte despre trecerea online-ului la nivelul următor, unul care să aparţină cu adevărat omului şi comunităţii

Cum va fi internetul viitorului

Internetul ne oferă aproape tot ceea ce ne dorim, astăzi, uşurând majoritatea activităţilor pe care le desfăşurăm zi de zi. Dar cât de sigură este această unealtă? Statisticile spun că în proporţie de 98% exactitatea rezultatelor căutărilor pe internet ne oferă răspuns la ceea ce căutăm. Dar care este, de fapt, preţul informaţiilor gratuite găsite pe internet?
Găsim orice în mediul online: articole, documentare, firme de specialitate, ştiri, televiziuni etc. În „Social Media” ne putem conecta cu oricine şi ne putem împărtăşi viaţa cu prietenii. Toate aceste lucruri le primim gratis, fie că folosim un telefon mobil, o tabletă sau un
laptop. Singurul lucru pe care trebuie să îl facem este să fim de acord cu termenii şi condiţiile fiecărei aplicaţii şi lumea acestor servicii ni se deschide gratis printr-un click minune. Când cumpărăm un produs suntem îndrumaţi automat către alt produs care ne poate interesa. Şi cu cât investim mai mult timp folosind toate aceste servicii în mod gratuit, cu atât mai mult căutările sunt mai bune şi rezultatele se potrivesc din ce în ce mai bine.
„Totul pare atât de roz şi atât de frumos şi uităm că în lumea de zi cu zi nu exista nimic gratis. Dacă nu cumperi tu produsul, atunci vei deveni tu produsul!”, avertizează braşoveanul Răzvan Tecuceanu, expert în digitalizare şi inteligenţă artificială, unul dintre fondatorii Asociaţiei de Digitalizare a Urbanismului (ADU) din Germania, ţară în care locuieşte în prezent. Explicaţia: datele pe care noi le generăm în fiecare zi la fiecare pas în momentul când folosim aceste portale, aceste funcţionalităţi, sunt folosite pentru a fi prelucrate de alte concerne instituţii, bănci asigurări, firme de marketing, chiar şi de angajatori.
„Deja astăzi sunt refuzate credite fără a ni se putea da un motiv. Însă motivul sunt datele noastre, totul este bazat pe ceea ce generăm noi ca date şi pe ceea ce generează alţii ca date. Aceste date sunt corelate şi împărţite automat pe diferite profile,care fac banca să îţi refuze de exemplu creditul, pentru că eşti trecut ca persoana într-o anumita categorie.
Nici căutarea pe internet nu este acurată şi diferă de la utilizator la utilizator. Rezultatele pe care le vedem noi, sunt influenţate de cât plăteşte firma X, pentru a apărea la căutări mai sus”,
explică Răzvan Tecuceanu.
Mass media şi ştirile sunt în aceeaşi măsură influenţate, din acest punct de vedere. Astfel, noi nu primim ştirea cea mai exactă şi reală ci primim ştirea care este influenţată de parametrii expuşi mai sus.

Ordine în haosul de date care există si este stocat astăzi
Internetul viitorului, spune Tecuceanu, ne oferă şansa de a evada din aceasta lume a manipulării şi a influenţării într-o lume a valorilor, a meritului şi a progresului echitabil în favoarea fiecaruia dintre noi, în favoarea comunităţii.
„«Internetul viitorului», cum ne place nouă, în echipă, să îl numim, îţi oferă libertatea cu adevărat şi face ordine în haosul de date care există si este stocat astăzi iar în acelaşi timp îţi oferă adevărata realitate, fără alţi parametri care să o influenţeze. Este construit în jurul utilizatorului aşa cum nu a mai construit nimeni pana acum. Cu această identitate digitală unică a fiecăruia dintre noi, putem interacţiona cu alţii în internet, exact aşa cum facem acum în lumea reală. Identitatea digitală unică ne aduce toate structurile esenţiale din lumea reală în lumea digitală. Astfel, pot interacţiona ONLINE direct cu cumpărători, cu administraţii şi atât ele, cât şi eu, avem siguranţa existenţei reale a acestor identităţi digitale. Nu mai este nevoie să dau click pe termeni şi condiţii pentru anumite portaluri, pentru că în internetul viitorului datele îmi aparţin mie, utilizatorului şi toate aplicaţiile de acolo sunt descentralizate. Nu există concern care sa deţină majoritatea unor acţiuni la anumite portale. Aceste noi funcţionalităţi aparţin comunităţii, ne apartin nouă cu adevărat în noua eră a internetului viitorului. Comunitatea hotărăşte care proiecte o să fie dezvoltate în această reţea. Toate aceste proiecte le poti accesa fără date de login. În reţea singurul login este identitatea ta digitală. Tu deţii datele tale cu adevărat şi odată ceva postat undeva, tu poţi să ascunzi postarea, pentru că orice postare are nevoie pentru vizualizare de acordul cheii tale de criptare. Nici o organizatie nu se mai poate folosi de datele tale, iar dacă se foloseşte de datele tale, trebuie să profiţi şi tu de pe urma acestei maşinării. În acest univers ordonat interacţionarea are loc în mod direct între entităţile digitale, în care nu mai ai nevoie de bănci pentru transferuri de bani, unde fiecare poate interacţiona cu alte identităţi digitale în mod direct, aşa cum o faci când mergi şi pe stradă sau la cumpărături”, explică Răzvan Tecuceanu.

„Toate datele redevin strict personale!”
Această structură a viitorului va veni cu programele sale de căutare, prin asistenţii săi personali. Fiecare entitate digitală va avea proprii săi asistenţi personaşi care se adaptează exact aşa cum doreşte utilizatorul sau dacă utilizatorul doreşte o căutare neinfluenţată de propria sa persoană, poate să îşi adauge un nou agent virtual care va căuta obiectiv orice informaţie dorită.
Aceste informaţii vor fi căutate atat în reţeaua viitorului internet cât şi în vechile structuri, adică în internetul actual. Toate informaţiile din căutări sunt analizate înainte de aasistenţii personali şi astfel utilizatorul primeşte cu adevărat informaţia de care are nevoie. Această combinaţie de structură descentralizată unde comunitatea dictează, împreună cu multitudinea de asistenţi personali va revoluţiona toate funcţionalităţile cunoscute de până acum, va aduce progresul ştiinţific la o etapă inimaginabilă, sunt convinşi cei din echipa lui Răzvan. „Contractele se pot semna direct digital în această reţea, direct între entităţile implicate. Nu mai există instituţie care să aibă puterea să îţi sustragă datele fără acordul tău. Conturile tale de valuare prin care faci transferuri nu pot fi închise sau blocate, pentru că la fel ca datele personale şi aceste conturi financiare îţi aparţin doar ţie şi nu există un intermediar care deţine puterea asupra lor. Era internetului viitor este era în care cu toţii ca specie umană, ca omenire suntem interconectaţi direct unii cu alţii şi împreună asemeni unui organism putem creşte şi putem hotărî ce are sens sau ce nu. Împreună nu numai că vom câştiga dreptul de a deţine cu adevărat libertatea, ci avem pentru prima oara şansa ca omenire să salvăm planeta pe care locuim, dirijând ca şi comunitate direcţia unde merge dezvoltarea tehnologiei şi paşii care trebuie făcuti pentru a rectifica greşelile pe care le-am facut ca omenire în trecut”, este prezentat ceea ce este numit „internetul viitorului”.

„MeetPlace”, aplicaţia care aduce noul internet „la uşă”
Daca până acum erau necesare nenumărate conturi pentru toate reţelele sociale, pentru portalurile de joburi, sau pentru marketplace-uri de unde puteam face cumpărături, acum un singur ID este suficient.
Funcţionalităţile „MeetPlace” (meetplace.ro), aplicaţia „all in one” fondată, de Răzvan Tecuceanu aduce acest revoluţionar internet la poarta utilizatorului şi oferă, în acelaşi timp, siguranţa datelor. Pe lângă acest ecosistem unic, MeetPlace aduce utilizatorului si funcţionalităţile de birou virtual, module precum: calendar, task manager, time tracking, invoicing, DMS, CMS, etc. „Toate aceste module sunt securizate cu blockchain, oferind unicitate şi securitate asupra fiecărui detaliu din contul utilizatorului. În curând, va avea loc lansarea unei criptomonede creată special pentru utilizatorii MeetPlace, criptomonedă a cărei valoare va creşte spectaculos. Un număr limitat de criptomonede va fi disponibil pentru susţinătorii proiectului până la finalul anului în curs, urmând apoi sa se stabilească o nouă dată de punere în vânzare a criptomonedelor”, declară CEO-ul „MeetPlace”. 

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

 • De acum, la domiciliu

  De acum, la domiciliu

  Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri, 25 august, ordonanţa care reglementează vaccinarea împotriva COVID-19 de către medicii de familie la domiciliul persoanei (serviciu pentru[...]

  2021-08-26 citeste mai mult
 • Vicleană

  Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta" din Bucureşti, trage un semnal de alarmă după ce ultimul pat de pe secţia ATI COVID a spitalului pe care îl conduce a fost[...]

  2021-08-26 citeste mai mult
 • Înapoi

  CSAT a decis miercuri ca România să participe, pentru 6 luni, cu 200 de militari la operaţiunea NATO de evacuare a cetăţenilor din Afganistan. S-a stabilit să fie întreprinse demersuri[...]

  2021-08-26 citeste mai mult
 • Uleiul şi copilul din pântece

  Petre Daea vorbeşte despre situaţia culturilor de floarea soarelui în stilul caracteristic. „Linişte! Şi copiii în pântece se sperie”, a transmis ieri ministrul Agriculturii,[...]

  2022-08-11 citeste mai mult
 • Bonitate de vânzare

  Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) derulează o serie de controale antifraudă fiscală la contribuabili ce au intermediat obţinerea unor poliţe/scrisori de garanţie bancară pentru[...]

  2022-08-11 citeste mai mult
banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional