Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7302 - 29 sep 00:49

Cum a fost la „meciul orgoliilor”

Autor: Sorin ŢÎRCĂ, Adina CHIRVASĂ

Publicat la 08 iunie 2018

Galeria meşotistă a surclasat susţinerea şagunistă. Tradiţionalul meci Şaguna-Meşotă s-a dus în primul rând din galerie, iar meşotiştii au venit „înarmaţi” cu tot ce le trebuia, de la majorete până la vuvuzele

Cum a fost la „meciul orgoliilor”

În galerie, competiţia a început cu mult înainte de fluierul arbitrului.

Pare incredibil, dar evenimentul sportiv al anului la Braşov, dacă este să ne luăm doar după modul în care s-au comportat spectatorii, pare să fi fost celebrul meci de baschet dintre colegiile Andrei Şaguna şi Ioan Meşotă. Galeriile au sosit cu mult timp înainte ca jucătorii să-şi facă apariţia pe teren şi, deşi nu au fost extrem de zgomotoase de la început, pregătirile prevesteau spectacolul pe care l-au făcut mai târziu, în timpul disputelor sportive, susţinătorii celor două licee.

Cei de la Meşotă, de departe, au fost mai bine pregătiţi: cu majorete, steaguri, mesaje şi vuvuzele. Şi cu mulţi susţinători.

Derby de tradiţie în Sala Sporturilor
Devenită o dispută de tradiţie, pe urmele celebrei curse de canotaj la care participă colegiile britanice Oxford şi Cambridge, meciul de baschet stârneşte cele mai mari orgolii între elevii braşoveni. Cele două şcoli au avut dintotdeauna cele mai bune două echipe din oraş – exceptând câţiva ani, în care colegii lor de la Grigore Moisil au avut şi ei generaţii foarte valoroase – astfel că şi confruntarea anuală pune în joc întreg prestigiul liceelor.

La Sala Sporturilor, cele două cele mai prestigioase colegii braşovene au continuat, pe teren sportiv, seria înfruntărilor care îi opun, prin tradiţie, pe tărâmul ştiinţei, la olimpiade şi concursuri.

O atmosferă demult neîntâlnită
Cei de la Şaguna nu au venit cu foarte multe materiale specifice galeriilor sportive, însă o tobă, un lider şi mulţi elevi inimoşi au fost ingredientele unui spectacol reuşit.
Mult mai bine s-au pregătit cei de la Meşotă, cu majorete, steaguri, tobe, vuvuzele, pancarte şi bannere, plus un repertoriu extrem de bine pus la punct. „Islandeza” adaptată meşotiştilor a creat o atmosferă pe care Sala Sporturilor din Braşov nu a mai văzut-o în ultimii ani şi care le-a creat ceva emoţii jucătorilor, la început, însă i-a determinat să dea tot ce au mai bun în continuare. „Bineînţeles că am venit pregătite toate fetele. Ne susţinem echipa - Hai, Meşotă! Suntem mai mulţi, avem vocile mai bine încălzite, o să strigăm pentru băieţii noştri şi o să fie foarte bine”, ne spunea o meşotistă. „Ne simţim foarte norocoşi şi sperăm să câştigăm, la fel ca în anii trecuţi, pentru că suntem cei mai buni”, ne-a explicat o altă elevă. „Şi pentru că avem o echipă foarte bună, care o să lupte şi o să ne facă mândri că suntem meşotişti”, a completat colega ei. 
Şaguniştii, mult mai linişiţi, au mizat pe vocile lor în susţinerea jucătorilor. Pentru toţi, însă, a contat mai mult jocul decât victoria. „Încercăm să facem galerie, să îi susţinem pe colegii noştri şi sperăm să câştigăm”, ne-a spus o şagunistă. „Ambele echipe sunt într-o formă foarte bună, dar să vedem, acum contează şi cine are norocul. Contează mai mult jocul, jucătorii trebuie să se simtă bine când joacă, nu să simtă presiunea de a obţine o victorie”, ne explica un „şagunist” înaintea meciului. „Sperăm să câştigăm, dar sincer, contează să ne distrăm şi faptul că am fost împreună, mai mult decât orice”, este de părere o elevă a aceluiaşi colegiu. „Pe scurt, totuşi, contează şi prestanţa, adică victoria”, a fost mai radical un alt „şagunist”.  

Al 3-lea jucător
Emoţionaţi de primirea incredibilă făcută de galerie, meşotiştii au început ezitant şi au fost conduşi de adversari.
De câteva ori, mingea s-a încăpăţânat să nu intre în coş, dar, în cele din urmă, primii au înscris şaguniştii, iar galeria şagunistă pur şi simplu a explodat  Şi şaguniştii au tot înscris, având un avans considerabil. Meşotiştii însă nu au cedat şi până la pauză au reuşit să egaleze, fiind susţinuţi puternic de colegii din tribune.
Spectacolul a continuat în partea secundă, după care a urmat şi partida de fotbal, care, chiar dacă nu s-a prezentat cu atâţia jucători legitimaţi la cluburi din oraş cum este cazul echipelor de baschet, a stârnit şi ea mari emoţii în public. La finalul derbyurilor, pe terenul Sălii Sporturilor Dumitru Popescu Colibaşi au intrat profesorii celor două colegii, care au fost cooptaţi şi ei în echipele de fotbal.

+2 -1

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional