Curs BNR

1 EUR = 4.9702 RON

1 USD = 4.5369 RON

1 GBP = 5.7250 RON

1 XAU = 293.8593 RON

1 AED = 1.2354 RON

1 AUD = 2.9956 RON

1 BGN = 2.5412 RON

1 BRL = 0.9252 RON

1 CAD = 3.3251 RON

1 CHF = 5.1561 RON

1 CNY = 0.6341 RON

1 CZK = 0.2039 RON

1 DKK = 0.6667 RON

1 EGP = 0.1466 RON

1 HUF = 1.3080 RON

1 INR = 0.0544 RON

1 JPY = 3.0446 RON

1 KRW = 0.3485 RON

1 MDL = 0.2554 RON

1 MXN = 0.2658 RON

1 NOK = 0.4243 RON

1 NZD = 2.7640 RON

1 PLN = 1.1414 RON

1 RSD = 0.0424 RON

1 RUB = 0.0510 RON

1 SEK = 0.4355 RON

1 TRY = 0.1569 RON

1 UAH = 0.1251 RON

1 XDR = 6.0504 RON

1 ZAR = 0.2431 RON

Editia 8074 - 28 noi 22:26

Costică Buceschi: „A fost un semnal de alarmă, am suferit, dar sperăm să arătăm altă faţă în ianuarie!”

Autor: Iulian CUIBAR

Publicat la 22 noiembrie 2017

Antrenorul Coronei a făcut o analiză a echipei sale pentru prima parte a campionatului

Costică Buceschi: „A fost un semnal de alarmă, am suferit, dar sperăm să arătăm altă faţă în ianuarie!”

Antrenorul principal al echipei de handbal Corona Braşov a făcut o scurtă analiză a ceea ce s-a întâmplat în prima parte a campionatului. Chiar dacă echipa pe care o antrenează nu a avut un start prea bun, tehnicianul are încredere că fetele vor ajunge să evolueze la reluarea competiţiei, la adevărata lor valoare. „Începutul a fost mai uşor pentru noi, pentru că am avut nişte meciuri mai accesibile, a fost primul joc acasă, cu Râmnicu Vâlcea, pe care am reuşit să îl câştigăm la un singur gol, deşi cred că valoarea şi nivelul lotului puteau face diferenţa să fie mai mare. Au urmat nişte jocuri cu o nou promovată şi câteva echipe din zona de jos, pe care la fel le-am câştigat, dar consider că cel mai bun joc al nostru a fost cel de la Zalău, unde am reuşit să ne impunem în faţa unei echipe care va pierde foarte greu acasă, o echipă care a terminat pe podium sezonul trecut. Din păcate, a urmat o serie neagră care ne-a marcat pe toţi. La meciul cu CSM poate am fost prea încrezători că putem face un joc bun, e drept că am prins şi CSM într-o formă foarte bună, apoi după acel meci a urmat o pauză care ne-a scos din ritm şi peste toate astea au mai apărut şi câteva accidentări care au făcut să nu folosim cel mai bun lot la meciul cu Galaţiul, iar de la acea înfrângere fetele au pierdut mult la încredere şi a urmat o serie de jocuri terminate în genunchi. A mai fost o victorie cu Slobozia, dar am pierdut la Roman şi acasă cu Cisnădie, jocuri pe care le-am fi putut câştiga lejer dacă am fi jucat măcar la 60 la sută din potenţialul pe care echipa asta îl are. Dintre echipele care ne-au bătut, niciuna nu e mai bună decât Zalăul, deci dacă jucam măcar la 50 la sută cu determinarea de atunci, câştigam fără probleme. A fost un semnal de alarmă ce s-a întâmplat, toată lumea a suferit, dar am încercat să reglăm mecanismele din mers şi sper că suntem pe drumul cel bun”, a spus Costică Buceschi.

Mulţumit de rezultat, nu şi de joc, în totalitate
Chiar dacă echipa a încheiat anul 2017 cu o victorie clară la Rapid, Costică Buceschi nu e în totalitate mulţumit de respectivul joc. „Am câştigat cu Rapid, iar asta ne-a mai dat puţină linişte, dar nu pot să spun că jocul a fost foarte bun, s-a văzut că în primele minute am avut chiar de suferit şi trebuie să eliminăm aceste momente dintr-un joc. Motive pot fi destule, dar nu trebuie să revenim la ele ci trebuie să găsim soluţii pentru ca jocul Coronei să fie cel pe care fetele îl pot arăta. Avem jucătoare valoroase şi am încredere că vor demonstra acest lucru şi în teren”.


„Nivelul Ligii Naţionale e destul de jos”
Antrenorul Coronei a mai adăugat că pentru el nu a reprezentat o surpriză, rezultatele din primele etape ale sezonului. „Sunt surprize în acest start de sezon doar pentru cei care nu au urmărit foarte atent ce s-a întâmplat în această vară. Cu toate acestea, din păcate şi eu, şi alţi antrenori spunem acelasi lucru, şi anume că nivelul este destul de slab., pentru că au plecat foarte multe jucătoare tinere să joace afară şi din păcate nu am reuşit să completăm aceste goluri cu jucătoare autohtone. S-au făcut, e drept, foarte multe importuri de jucătoare, dar unele au dat randament, alte nu, iar nivelul e destul de jos”.

Felicitări pentru SCM Craiova şi HC Zalău
Costică Buceschi a spus că se bucură că două echipe româneşti sunt calificate în grupele EHF, subliniind că SCM Craiova este singura echipă care şi-a păstrat nucleul de bază şi a mai şi întărit lotul, astfel că nu a avut parte de multe surprize neplăcute. „Mă bucur pentru cele două echipe româneşti calificate în grupele EHF, Zalău şi Craiova. Pentru Zalău cu atât mai mult cu cât este o echipă formată doar din românce, multe foarte tinere, care într-un viitor apropiat ar putea soluţii şi la naţională. Echipa din Craiova, cred că e singura echipă aflată cumva în vârf. E singura echipă care şi-a păstrat nucleul de bază, banca tehnică, şi au făcut doar 3-4 schimbări. În afară de Zalău, toate echipele care se bat la primele locuri au făcut multe schimbări, iar asta s-a văzut în jocurile acestor echipe în acest început de sezon. E clar că va fi un an competiţional dificil pentru toată lumea, toţi se vor strădui să câştige, echipele mai mici au demonstrat că pot pune probleme echipelor cu pretenţii şi cred că acest lucru e bine să continue şi în partea a doua a campionatului, pentru că astfel multe meciuri devin cu miză şi nu se mai ştie dinainte cine câştigă. De asemenea, mi-aş dori ca un număpr cât mai mare de jucătoare tinere să evolueze în liga naţională, acesta fiind un lucru bun pentru handbalul românesc”.

Pregătire fizică şi multe amicale
Tehnicianul Coronei a inclus în programul echipei în această pauză competiţională şi pregătire fizică, dar şi meciuri amicale. „Fetele care nu sunt la lot au o pauză de o săptămână iar apoi, pe 27 noiembrie începem pregătirea fizică în Poiana Braşov, combinat cu antrenamentele în sală, pentru că trebuie să rămânem şi la minge deoarece vom avea şi meciuri amicale în această pauză.  În 14-15 vom juca cu Romanul  şi poate vom mai aduce o echipă să facem un turneu în trei. În 21-22 decembrie avem trei jocuri amicale în Ungaria, cu echipe din prima ligă, şi eventual între Crăciun şi Revelion vrem să mai jucăm alte jocuri amicale”.
 

+1 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading