Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7265 - 07 aug 23:57

Costel Mihai este preşedintele noului PMP Braşov

Autor: Radu COLȚEA

Publicat la 25 iulie 2016

El este interimar pe această funcţie. Conducerea organizaţiei judeţene va fi evaluată timp de două luni

Costel Mihai este preşedintele noului PMP Braşov

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu a participat sâmbătă, în Poiana Braşov, la tabăra de vară a tinerilor din PMP. El le-a vorbit celor 80 de membri ai organizaţiei de tineret din „vechiul PMP”, despre avantajele şi dezavantajele fuziunii cu UNPR. De asemenea, Băsescu a anunţat că au fost stabilite conducerile interimare ale filialelor judeţene. Astfel, la conducerea filialei judeţene Braşov a fost numit Costel Mihai, iar prim-vicepreşedinte senatorul Sebastian Grapă. „În judeţele în care PMP a obţinut mai multe voturi decât UNPR, preşedintele filialei a fost desemnat de către PMP. Principalul  criteriu a fost scorul electoral de la alegerile locale din iunie. În politică valorezi câte voturi ai. Acesta cred că este cel mai bun mod de a face politică”, a explicat preşedintele PMP.

Două luni de evaluare  
Noii preşedinţi au organizaţiilor judeţene vor avea un „termen de graţie” de două luni, perioadă în care se va face o evaluare a funcţionării organizaţiilor reunite. „Acolo unde va fi cazul, preşedinţii interimari vor fi schimbaţi. Alegerile interne pentru desemnarea echipelor de conducere ale organizaţiilor locale vor avea loc după parlamentare”,  a mai spus Băsescu.
Pe de altă parte, Traian Băsescu a afirmat că PMP va fi prezent în viaţa publică a Braşovului, mai ales că preşedintele Organizaţiei Judeţene, Costel Mihai, a fost desemnat viceprimar al municipiului reşedinţă de judeţ.
La această tabără nu au participat reprezentanţi ai UNPR, iar la conferinţa de presă organizată de Traian Băsescu după întâlnirea cu tinerii, Sebastian Grapă nu a ajuns, Costel Mihai explicând că senatorul este „plecat din localitate”. De altfel, întrebat dacă Sebastian Grapă va fi primul pe listă pentru alegerile parlamentare din toamnă, Traian Băsescu a răspuns că „viaţa este complicată”.

„A rezultat a treia forţă politică a României”
Traian Băsescu a afirmat că le-a spus tinerilor că fuziunea dintre cele două partide a fost făcută pentru că „era nevoie de o forţă care să poată amenda credibil acţiunile politice ale PNL şi PSD. Prin fuziunea dintre PMP şi UNPR a rezultat a treia forţă politică din România. În urma alegerilor din 6 iunie, PMP a obţinut 1.380 de consilieri locali, iar UNPR 1.200, iar cu peste 2.500 de aleşi, noul partid devine o forţă politică în administraţia locală. De asemenea, PMP are 68 de viceprimari, iar UNPR are 74. PMP are şapte vicepreşedinţi de consiliu judeţean, iar UNPR unul”, a declarat fostul şef al statului.
Un alt avantaj al fuziunii, a declarat Băsescu, este infrastructura: „La alegerile locale, PMP a depus liste de candidaturi pentru jumătate din localităţile din România. Avem sedii unde se pot desfăşura şedinţe în câteva localităţi. În schimb, UNPR are o infrastructură excelentă, care va permite funcţionarea şi extinderea numărului de organizaţii”. Totodată, el a precizat că UNPR are o experienţă politică în plus. „90 % dintre candidaţii noştri au avut sub 40 de ani. Am mers pe ideea românii vor o schimbare a clasei politice. Eşecul a fost total, tinerii fiind respinşi de electoratul român”, a continual liderul popularilor.  
Traian Băsescu a mai spus că o altă miză a fuziunii a fost ca noua formaţiune politică să constituie un grup parlamentar, astfel încât să poată avea reprezentanţi în toate secţiile de votare. „La alegerile locale au fost anulate 1,2 milioane de voturi şi nu cred că prea multe au fost de la PNL sau PSD”, a argumentat preşedintele PMP.  

Traian Băsescu susţine că DNA a făcut un „circ al cătuşelor”
Tinerii din PMP au aflat sâmbătă de la fostul şef al statului şi care sunt priorităţile partidului, repectiv infrastructura, educaţia, sănătate, justiţia şi pădurile. În ceea ce priveşte justiţia, Băsescu a spus că „încă mai sunt magistraţi corupţi. Încă justiţia este un câmp tactic pentru SRI, iar asta a spus-o generalul Dumitru Dumbravă. Eu am aflat acest lucru după ce nu am mai fost preşedinte al României”. De asemenea, Traian Băsescu atacat şi Direcţia Naţională Anticorupţie, despre care a spus că începând din anul 2015 a făcut un „circ al cătuşelor”, care va afecta pe termen lung credibilitatea acestei instituţii. „Când scoţi un om în cătuşe de la DNA, cu toată presa de faţă, îl judecă seara jurnaliştii sau analiştii, fără ca un judecător să se pronunţe, îi încalci dreptul la demnitate. Potrivit recomandărilor europene, un om este încătuşat când este vinovat sau este periculos”, a mai spus Traian Băsescu.

TVA redus pentru sălile de fitness
În timpul conferinţei de presă de sâmbătă, preşedintele Organizaţiei de tineret a PMP, George Popa, a anunţat că parlamentarii PMP vor depune în septembrie o propunere legislativă ce prevede reducerea TVA pentru sălile de fitness sau pentru diferitele servicii din domeniul nutriţiei. „România ocupă locul al treilea în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte obezitatea. Reducerea TVA la 9% avea un efect pozitiv asupra sălilor de fitness, s-ar crea noi locuri de muncă, iar oamenii ar fi încurajaţi să facă mişcare”, a argumentat reprezentantul PMP. De asemenea, el a declarat că tinerii din PMP se vor implica în stoparea „defrişărilor masive. Este un subiect sensibil. Este o prioritate pentru noi”.

+1 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional