Curs BNR

1 EUR = 4.9771 RON

1 USD = 4.6535 RON

1 GBP = 5.8883 RON

1 XAU = 353.6146 RON

1 AED = 1.2670 RON

1 AUD = 3.0942 RON

1 BGN = 2.5447 RON

1 BRL = 0.8532 RON

1 CAD = 3.3984 RON

1 CHF = 5.2157 RON

1 CNY = 0.6409 RON

1 CZK = 0.1996 RON

1 DKK = 0.6674 RON

1 EGP = 0.0975 RON

1 HUF = 1.2521 RON

1 INR = 0.0557 RON

1 JPY = 2.9294 RON

1 KRW = 0.3348 RON

1 MDL = 0.2596 RON

1 MXN = 0.2541 RON

1 NOK = 0.4414 RON

1 NZD = 2.8500 RON

1 PLN = 1.1489 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0524 RON

1 SEK = 0.4427 RON

1 TRY = 0.1421 RON

1 UAH = 0.1150 RON

1 XDR = 6.1254 RON

1 ZAR = 0.2598 RON

Editia 8206 - 21 iun 23:13

Corespondenţă din Turcia: Delegaţia din Braşov a avut primele întâlniri cu guvernatorul Antalyei şi primari din regiune

Autor: Ionuţ DINCĂ

Publicat la 10 iunie 2016

Corespondenţă din Turcia: Delegaţia din Braşov a avut primele 
întâlniri cu guvernatorul Antalyei şi primari din regiune
Autorităţile regiunii Antalya, una dintre cele mai dezvoltate regiuni economice ale Turciei, reprezentate prin Guvernatorul Antaliei, Huseyin ECE, primarul Antalyei, Menderes Turel, precum şi primarul staţiunii Kemer, Mustafa Gul, oraş înfrăţit cu municipiul Braşov, s-au întâlnit cu cei mai reprezentativi jurnalişti din regiunea economică Braşov – Transilvania. 
Întâlnirea a fost facilitată de reprezentanţii Casei de Comerţ Balcanice, organizaţie care operează pe ansamblul spaţiului de complementaritate economică la nivel de Sud-Estului Balcanilor (Republica Moldova, România, Serbia, Bulgaria, Macedonia, Bosnia şi Herţegovina şi Turcia). 
Principalele teme, propuse de reprezentanţii Casei de Comerţ Balcanice, sunt înfrăţirile la nivel de regiuni administrative, la nivel de mari municipii, precum şi cu oraşe satelit din regiunea metropolitană. Colaborările avute în vedere sunt axate pe mai multe direcţii de acţiune, care vizează certificări în ceea ce priveşte noul trend internaţional legat de turismul eco, bio şi wellness, regiunea Braşov şi regiunea Antalya fiind precursori în demararea acestor iniţiative private, înfrăţiri între entităţi hoteliere din Antalya şi Braşov şi schimbul de personal, în vederea specializării prin intermediul American Hotel Academy (unitate de top în domeniul calificărilor şi certificărilor hoteliere, al cărei sediu central este de asemenea în regiunea economică Braşov) în parteneriat cu Manchester University. Sunt avute în vedere şi schimburi de studenţi şi personal auxiliar între hotelurile româneşti şi cele din Antalya, reprezentanţii American Hotel Academy avansând un număr de 150 de studenţi, vorbitori de cel puţin trei limbi de circulaţie internaţională, care pot participa la programe de intership în principalele centre SPA şi hoteliere din regiunile partenere, respectiv Antalya pentru turismul estival şi Braşovul pentru turismul de iarnă. Principalul avantaj al acestui mecanism de hotel partener este acela de a remite agenţiilor de turism şi, nu în ultimul rând, clientului final o ofertă vară-iarnă. „Apreciez în mod deosebit propunerile dumneavoastră şi, după această criză care ne-a afectat în relaţia cu Rusia, colaborările regionale vor avea tot ce este mai bun din partea Guvernului turc şi susţinerea noastră efectivă“, a declarat Huseyn ECE, guvernatorul Antalyei. Oficialul a mai precizat că va recomanda entităţilor administrative componente ale regiunii Antalya, ca în previziunile pe termen mediu şi lung de dezvoltare durabilă să pună accent şi pe relaţionarea regională de tipul celei propuse de delegaţia română, respectiv regiunea Antalya şi zona Braşov - Transilvania pentru crearea unor parteneriate între acestea. 
Protocolul Antalya – Braşov a fost apreciat şi la nivelul Primăriei Antalya, mai mult decât atât primarul Menderes Turel venind cu propriile propuneri de parteneriat în completarea celor prezentate de delegaţia din Braşov. „Dezvoltările pe care le apreciez în a fi făcute nu sunt numai din domeniul turismului, ci şi din domeniul cooperării industriale, educaţionale dintre cele două entităţi administrative. Această cooperare dintre cele două regiuni ale noastre trebuie lărgită cu ajutorul nostru, atât la nivelul Antalyei şi al Braşovului cât şi la nivelul celorlalţi sateliţi pe care Antalya şi Braşovul îi au“, a spus primarul Antalyei, Menderes Turel.
Delegaţia română a avut discuţii şi cu oficialităţile din Kemer, oraş înfrăţit cu Braşovul. „Aceste propuneri sunt foarte serioase şi importante pentru noi şi trebuie să găsim pentru ambele comunităţi calea cea mai bună de a putea să ne promovăm reciproc“, a precizat primarul staţiunii Kemer, Mustafa Gul.
Joi, 9 iunie, la Kemer, urmează a fi semnat protocolul de colaborare dintre Federaţia Hotelierilor din Turcia TUROFED şi Casa de Comerţ Balcanică cu sediul în Braşov.
Delegaţia braşoveană a fost primită de Huseyn ECE, guvernatorul Antalyei.
 
Primarul Antalyei - Menderes Turel a găzduit şi el delegaţia jurnaliştilor braşoveni.
 
Primarul staţiunii Kemer (înfrăţită cu Braşovul), Mustafa Gul.
 
+1 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie