Curs BNR

1 EUR = 4.9744 RON

1 USD = 4.5940 RON

1 GBP = 5.8371 RON

1 XAU = 345.4718 RON

1 AED = 1.2508 RON

1 AUD = 3.0372 RON

1 BGN = 2.5433 RON

1 BRL = 0.8930 RON

1 CAD = 3.3469 RON

1 CHF = 5.0203 RON

1 CNY = 0.6342 RON

1 CZK = 0.2013 RON

1 DKK = 0.6667 RON

1 EGP = 0.0974 RON

1 HUF = 1.2901 RON

1 INR = 0.0553 RON

1 JPY = 2.9258 RON

1 KRW = 0.3360 RON

1 MDL = 0.2592 RON

1 MXN = 0.2752 RON

1 NOK = 0.4322 RON

1 NZD = 2.8040 RON

1 PLN = 1.1671 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0510 RON

1 SEK = 0.4285 RON

1 TRY = 0.1427 RON

1 UAH = 0.1145 RON

1 XDR = 6.0783 RON

1 ZAR = 0.2496 RON

Editia 8187 - 27 mai 12:09

Contabilitatea criminalistică, provocarea anului pentru contabili

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 14 iulie 2023

Cei mai buni profesionişti din Braşov, anunţaţi ieri, de „Ziua Naţionala a Contabilului Român”

Contabilitatea criminalistică, provocarea anului pentru contabili

Alături de colegii din toată tara, profesioniştii contabili braşoveni au fost în sărbătoare joi, 13 iulie, când este „Ziua Naţională a Contabilului Român”. Anul acesta, sărbătoarea a ajuns la a XIX-a ediţie şi a avut ca temă „Contabilitatea criminalistică: adevărul din spatele cifrelor”. De altfel, aceasta a fost şi tema evenimentului aniversar ce s-a desfăşurat la Hotelul Aro Palace din Braşov, începând cu ora 15.00, sub sloganul „Tradiţie pentru viitor. Evoluăm împreună!”. Cei mai buni contabili braşoveni, dar şi oficialii invitaţi să participe la eveniment au discutat despre rolul contabilităţii criminalistice în a ajuta organizaţiile să navigheze în mediul financiar – contabil complex, incert şi volatil.

Steliana Busuioceanu, preşedinte CECCAR Braşov: E cel mai actual subiect din lumea contabilităţii de astăzi
Despre tema din acest an a „Zilei Naţionale a Contabilului Român”, preşedintele CECCAR Braşov, Steliana Busuioceanu, a declarat că „este cel mai actual subiect din lumea contabilităţii de astăzi. Este cea mai recentă componentă adăugată la portofoliul de afaceri al contabilului. Există cerere din ce în ce mai mare pentru servicii de contabilitate de investigaţii, cerere care trebuie dezvoltată pe o bază profesională şi pusă la dispoziţia instituţiilor sau persoanelor interesate. Creşterea volatilităţii unora dintre elementele pieţei, dematerializarea entităţilor economice, globalizarea şi digitalizarea cer imperativ să se introducă un nivel cât mai analitic de control pentru prevenirea şi detectarea fraudelor financiare, care să contribuie la minimizarea riscurilor afacerii”.

Participare impresionantă
Lista oficialilor care au ţinut să fie prezenţi, fizic sau online, la sărbătoarea contabililor braoveni a fost lungă. Printre alţii, au fost prezenţi Cătălin Văsii – prefectul judeţului Braşov, Şerban Todorică – preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Braşov, parlamentarii de Braşov Cristina Vecerdi (PNL) şi Marian Rasaliu (PSD), Gheorghe Ialomiţianu – fostul ministru al Finanţelor, Constantin Duguleană – de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii Transilvania Braşov, Liliana Dragomir – directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov, Tatiana Toma – directorul Oficiului Registrului Comerţului Braşov, Adrian Reit – inspectorul şef al ITM Braşov. De asemenea, au participat Silviu Costea – preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov, Mihai Hârlab – director general ANAF Braşov, Cătălin Joiţa – decanul Baroului Braşov.

Adrian Veştea: „Nu pot fi alături de dumneavoastră, dar vă transmit cele mai bune gânduri”
Un moment special a fost oferit de ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, expert contabil de formaţie, care, din cauza programului încărcat de la Bucureşti, nu a putut particpa la eveniment, dar a ţinut să le transmită un mesaj video colegilor de breaslă. „Anii trecuţi, cu ocazia zilei noastre, a experţilor contabili, eram alături de dumneavoastră. De fiecare dată mi-a făcut plăcere să vă revăd şi să împărtăşesc cu voi parte dintre realizările pe care le-am reuşit la nivelul judeţului Braşov. De data aceasta nu pot fi alături de dumneavoastră, dar vă transmit cele mai bune gânduri. Cu siguranţă, activitatea de expert contabil este una nobilă, bazată de cele mai multe ori pe cifre. Acest lucru m-a ajutat să fiu bine organizat şi cât se poate de realist când aveam de gestionat bugete”, a spus Adrian Veştea.
La rândul său, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Braşov, Şerban Todorică, şi-a amintit că a participat la „Ziua Naţionala a Contabilului Român” în urmă cu doi ani, cu ocazia centenarului. De asemenea, el le-a transmis un mesaj de apreciere contabililor criminalişti, despre care a afirmat că „în cadrul unor procese, ei sunt cei care pot clarifica unele lucruri pe care judecătorii nu le stăpânesc în totalitate. Tema de anul acesta este extrem de importantă, pentru că acest domeniu, contabilitatea, are implicaţii asupra drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului”.
Totodată, prefectul judeţului Braşov, Cătălin Văsii, le-a transmis celor prezenţi că reprezintă „o profesie care merită respectul nostru. Am ţinut să fiu alături de dumneavoastră, să vă urez la mulţi ani şi puterea de a merge mai departe în această activitate. Multe dintre aspectele vieţii noastre depind de informaţiile oferite de dumneavoastră”.
Pe de altă parte, fostul ministru al Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a ţinut să ridice şi unele probleme cu care se confruntă contabilii, mesajul lui fiind că „trebuie să fim sinceri şi în momentele de sărbătoare”, amintind că au existat unele încercări legislative de a limita independenţa contabililor.
Nu în ultimul rând, a fost citit şi mesajul Consiliului Superior al CECCAR, prin care conducerea superioară a acestui organism a menţionat că „transformarea digitală, modificarea paradigmei de creare a valorii, sustenabilitatea, distrugerea creativă, consolidarea globalizării sunt dimensiuni pe care liber profesioniştii trebuie să le aibă în vedere în managementul schimbării. Ziua Naţională a Contabilului Român este despre membrii CECCAR. La acest moment de sărbătoare, Consiliul superior al CECCAR îşi exprimă aprecierea pentru angajamentul şi dedicarea fiecăruia faţă de profesie şi vă asigură de sprijinul său continuu şi implicarea în dezvoltarea şi promovarea profesiei contabile în apărarea valorilor fondamentale ale acesteia, precum şi în apărarea drepturilor şi intereselor profesionale ale membrilor”.

Premii pentru cei mai buni membri CECCAR Braşov
Totodată, fiind vorba de un moment festiv, în cadrul evenimentului de joi de la Aro Palace au fost decernate şi premiile „Topul local al membrilor CECCAR”.  Distincţiile anului 2023 s-auacordat pe categorii:  societăţile de expertiză contabilă şi persoanele fizice experţi contabili, precum şi societăţile de contabilitate şi persoane fizice contabili autorizaţi.

TOPUL 2023 AL CELOR MAI BUNI MEMBRI CECCAR BRAŞOV:

PERSOANE FIZICEEXPERŢI CONTABILI
1. Anca Diana Dolhan
2. Cornelius Ştefan Andreescu
3. Ionela Deca
4. Andreea Sofonea
5. Marian Apetre
6. Elena Radu
7. Cristina Cuşnir
8. Mihaela Elena Comănac
9. Sorin Gherman
10. Nicolae Băjan

PERSOANE FIZICE CONTABILI AUTORIZAŢI
1. Mariana Botar
2. Petre Neacşu
3. Liliana Bucur
4. Vilma Matasă
5. Luciana Sibianu
6. Cornelia Bâţă
7. Felicia Maria Marton
8. Elisabeta Buşe
9. Silvia Ficard
10. Lenuţa Nilescu

SOCIETĂŢI DE EXPERTIZĂ CONTABILĂ
1. FINCONT CENTER SRL - administrator expert contabil CALAICAN LAURENŢIU NICU
2. ALMA CONSULTING SRL - administrator expert contabil ANTON MIHAELA
3. CONT CONSULTING SRL - administrator expert contabil BÂSCĂ SORIN ADRIAN
4. SMART BIZ FINANCIALS SRL - administrator expert contabil BUCUR SEBASTIAN
5. DENCONT SRL - administrator expert contabil DUMITRAŞCU DENISIA
6. DOCONTAB SRL - administrator expert contabil ANTAL CLAUDIA
7. SANOSAN ACCOUNTING SRL - administrator expert contabil SANTA EDIT
8. HELP CONT CONSULTING SRL - administrator expert contabil GEORGE MANUELA
9. MACONT SRL - administrator expert contabil ŢIFREA MARIUS
10. PRIMPLAN CONT SRL - administrator expert contabil ANTON MIHAELA

SOCIETĂŢI DE CONTABILITATE
1. CONSALBIA HOUSE SRL - administrator contabil autorizat SIMON LENKE
2. JINGA CONT SRL - administrator expert contabil MORARIU LUCIETA LENUŢA
3. EISOLUTIONS SRL - administrator expert contabil BOBANCU ELENA AURICA
4. ENCONT SRL - administrator expert contabil NAGY ENIKO
5. VICONT SRL - administrator expert contabil MÎNZĂŢANU VIORICA
6. MAGICONT SRL - administrator expert contabil BLAJ GHEORGHE
7. CONTGABY SRL - administrator expert contabil STOEA GABRIELA
8.DOSYBOLS SRL - administrator contabil autorizat HAGY LUCIANA DOINA
9. X CONT ASSISTANCE SRL - administrator contabil autorizat BĂLTEANU GAROFIŢA
10. PETRICONT SRL - administrator contabil autorizat PETREA FLOAREA

+3 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie