Curs BNR
1 EUR = 4.9761 RON
1 USD = 4.6567 RON
1 GBP = 5.7878 RON
1 XAU = 346.6114 RON
1 AED = 1.2678 RON
1 AUD = 3.0265 RON
1 BGN = 2.5442 RON
1 BRL = 0.9073 RON
1 CAD = 3.4036 RON
1 CHF = 5.0938 RON
1 CNY = 0.6426 RON
1 CZK = 0.1971 RON
1 DKK = 0.6673 RON
1 EGP = 0.0972 RON
1 HUF = 1.2649 RON
1 INR = 0.0559 RON
1 JPY = 3.0059 RON
1 KRW = 0.3389 RON
1 MDL = 0.2605 RON
1 MXN = 0.2744 RON
1 NOK = 0.4252 RON
1 NZD = 2.7633 RON
1 PLN = 1.1511 RON
1 RSD = 0.0425 RON
1 RUB = 0.0503 RON
1 SEK = 0.4287 RON
1 TRY = 0.1432 RON
1 UAH = 0.1179 RON
1 XDR = 6.1310 RON
1 ZAR = 0.2433 RON
Publicat la 01 martie 2016
Foto: Şerban Vasile, bucătar cu licenţă
Foto: Un mărţişor dulce - un cheese cake cu zmeură.
Foto: Preparatele au fost prezentate de Lady Chef Cornelia Ghişoi, unui juriu în fruntea căruia s-a aflat rectorul Universităţii Transilvania, Ioan Abrudan.
Cheese cake, minitarte sau terine? Toate la un loc, dar nu în această ordine. Alături de un vin bun. Sunt doar câteva dintre preparatele pe care le-au prezentat studenţi ai Facultăţii de Alimentaţie Publică şi Turism, în cadrul unui concurs de gastronomie ce a avut loc tot ieri. „Minitartele sunt făcute din blat clasic de pandişpan, cu cremă de unt şi gem de căpşune. Am încercat să scoatem în evidenţă facultatea noastră, printr-un platting frumos”, ne spune Andreea Toboş, studentă anul IV.
Bianca Pinţe în schimb s-a prezentat în faţa juriului cu îmbietoare cheese cake-uri cu zmeură, care până să fie gustate convingeau prin aspect că sunt foarte delicioase. „Am pregătit un mărţişor dulce - un cheese cake cu zmeură. Am folosit un blat din biscuit, cremă de mascarpone şi jeleu de zmeură. Am încercat să îmbinăm cumva culorile de alb şi roşu, reprezentative pentru Mărţişor”, ne spune studenta. Uşor la prima vedere. Însă asta a luat cam vreo trei ore...
Şerban Vasile s-a prezentat în faţa juriului cu alte feluri culinare. „Avem o terină de peşte - am două feluri de peşte: somon afumat şi biban de mare. Am păstrat pieliţa de biban şi l-am umplut. Au rezultat două culori şi este foarte aromatizat, avem verdeţuri, avem piure de morcovi pe lângă somon afumat. De asemenea, avem o terină de porc cu piept de pui, fasole roşie şi sparanghel verde. Este îmbrăcată în mantie de piept de raţă afumat şi se serveşte cu piureuri de legume, fructe, sosuri dulci sau acrişoare”, ne detaliază studentul.
nu este nici un comentariu
De la începutul Campaniei „Dar din suflet pentru seniori”, cu ocazia Sărbătorilor de Paşte 2024 şi-au ridicat tichetele valorice 6.550 de beneficiari. Cifra a fost transmisă[...]
2024-04-24 citeste mai multPrefectul judeţului Braşov, Cătălin Văsii, a participat marţi, 23 aprilie, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Şerban Todorică, dar şi de senatorul Mihail Veştea, la seminarul[...]
2024-04-24 citeste mai multFlavia Hilochie, mama unei eleve de clasa a XII-a, de la Liceul Vocaţional de Arte Plastice din Braşov, cu CES (cerinţe educaţionale speciale) cere Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov[...]
2024-04-24 citeste mai multDupă o reamenajare care a durat mai multe luni, Librăria Şt.O.Iosif din Braşov (din strada Mureşenilor nr. 14) se va redeschide vineri, 26 aprilie, la ora 14.00. „Cărţile au revenit la raft,[...]
2024-04-24 citeste mai multRecomandările sunt făcute de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism
2024-04-24 citeste mai mult
Adaugă un comentariu