Curs BNR

1 EUR = 4.9761 RON

1 USD = 4.6567 RON

1 GBP = 5.7878 RON

1 XAU = 346.6114 RON

1 AED = 1.2678 RON

1 AUD = 3.0265 RON

1 BGN = 2.5442 RON

1 BRL = 0.9073 RON

1 CAD = 3.4036 RON

1 CHF = 5.0938 RON

1 CNY = 0.6426 RON

1 CZK = 0.1971 RON

1 DKK = 0.6673 RON

1 EGP = 0.0972 RON

1 HUF = 1.2649 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0059 RON

1 KRW = 0.3389 RON

1 MDL = 0.2605 RON

1 MXN = 0.2744 RON

1 NOK = 0.4252 RON

1 NZD = 2.7633 RON

1 PLN = 1.1511 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4287 RON

1 TRY = 0.1432 RON

1 UAH = 0.1179 RON

1 XDR = 6.1310 RON

1 ZAR = 0.2433 RON

Editia 8170 - 25 apr 23:55

Concurs delicios de ziua Universităţii

Autor: Adina CHIRVASÃ

Publicat la 01 martie 2016

Concurs delicios de ziua Universităţii

Foto:  Şerban Vasile, bucătar cu licenţă


Foto: Un mărţişor dulce - un cheese cake cu zmeură.


Foto: Preparatele au fost prezentate de Lady Chef Cornelia Ghişoi, unui juriu în fruntea căruia s-a aflat rectorul Universităţii Transilvania, Ioan Abrudan.

Cheese cake, minitarte sau terine? Toate la un loc, dar nu în această ordine. Alături de un vin bun. Sunt doar câteva dintre preparatele pe care le-au prezentat studenţi ai Facultăţii de Alimentaţie Publică şi Turism, în cadrul unui concurs de gastronomie ce a avut loc tot ieri. „Minitartele sunt făcute din blat clasic de pandişpan, cu cremă de unt şi gem de căpşune. Am încercat să scoatem în evidenţă facultatea noastră, printr-un platting frumos”, ne spune Andreea Toboş, studentă anul IV.
Bianca Pinţe în schimb s-a prezentat în faţa juriului cu îmbietoare cheese cake-uri cu zmeură, care până să fie gustate convingeau prin aspect că sunt foarte delicioase. „Am pregătit un mărţişor dulce - un cheese cake cu zmeură. Am folosit un blat din biscuit, cremă de mascarpone şi jeleu de zmeură. Am încercat să îmbinăm cumva culorile de alb şi roşu, reprezentative pentru Mărţişor”, ne spune studenta. Uşor la prima vedere. Însă asta a luat cam vreo trei ore...
Şerban Vasile s-a prezentat în faţa juriului cu alte feluri culinare. „Avem o terină de peşte - am două feluri de peşte: somon afumat şi biban de mare. Am păstrat pieliţa de biban şi l-am umplut. Au rezultat două culori şi este foarte aromatizat, avem verdeţuri, avem piure de morcovi pe lângă somon afumat. De asemenea, avem o terină de porc cu piept de pui, fasole roşie şi sparanghel verde. Este îmbrăcată în mantie de piept de raţă afumat şi se serveşte cu piureuri de legume, fructe, sosuri dulci sau acrişoare”, ne detaliază studentul.

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie