Curs BNR

1 EUR = 4.8909 RON

1 USD = 4.7450 RON

1 GBP = 5.7696 RON

1 XAU = 272.6466 RON

1 AED = 1.2918 RON

1 AUD = 3.3761 RON

1 BGN = 2.5007 RON

1 BRL = 0.9197 RON

1 CAD = 3.7206 RON

1 CHF = 5.0380 RON

1 CNY = 0.7040 RON

1 CZK = 0.2009 RON

1 DKK = 0.6575 RON

1 EGP = 0.2478 RON

1 HUF = 1.2438 RON

1 INR = 0.0596 RON

1 JPY = 3.5548 RON

1 KRW = 0.3638 RON

1 MDL = 0.2455 RON

1 MXN = 0.2382 RON

1 NOK = 0.4990 RON

1 NZD = 3.0574 RON

1 PLN = 1.0448 RON

1 RSD = 0.0417 RON

1 RUB = 0.0774 RON

1 SEK = 0.4689 RON

1 TRY = 0.2642 RON

1 UAH = 0.1287 RON

1 XDR = 6.2901 RON

1 ZAR = 0.2925 RON

Editia 7757 - 12 aug 10:31

Coliban a început contraofensiva. Vrea o noua „Goriţa”: semnături, petiţii, Facebook, braşoveni de partea lui

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 01 august 2022

PNL: Oamenii ne-au ales pentru a face lucruri, nu pentru a ne victimiza

Coliban a început contraofensiva. Vrea o noua „Goriţa”: semnături, petiţii, Facebook, braşoveni de partea lui

După în şedinţa de Consiliului Local Braşov de joi, 28 iulie, mai multe proiecte au fost respinse, primarul municipiului, Allen Coliban, dar şi viceprimarul Flavia Boghiu au organizat vineri, 29 iulie, o conferinţă de presă în care i-au îndemnat pe braşoveni să „pună presiune” pe aleşii care s-au opus, respectiv cei din PSD şi PNL. Ba mai mult, primarul Braşovului a declarat că ia în calcul şi acţiuni în instanţă împotriva Consiliului Local Braşov.
În timpul conferinţei de presă, primarul a menţionat că braşovenii se pot implica de la trimiterea unui e-mail către consilierii locali, la iniţierea de petiţii on-line sau discuţii directe cu aleşii locali, pentru a îi convinge de necesitatea adoptării acestor proiecte.
„Ce putem face şi ce voi face va fi, în primul rând, să cer suportul populaţiei pentru aceste proiecte - pentru că sunt proiecte mari, sunt proiecte importante, sunt proiecte pe care nu doar că le-am avut în programul politic, dar sunt proiecte de care braşovenii au nevoie şi pe care braşovenii ni le solicită. Ne solicită parcări supraetajate, ne solicită o protecţie pentru pădurile Braşovului, ne solicită masă caldă în şcoli pentru elevii braşoveni, ne solicită cantină socială. Sunt câteva dintre proiectele care au picat la vot, inclusiv proiectul de învăţământ dual, atât de important pentru mediul de afaceri. Ce voi face? Voi veni din nou în şedinţa Consiliului Local cu mai multe argumente, dar şi cu susţinerea cetăţenilor pentru fiecare dintre aceste proiecte”, a declarat primarul Braşovului.

Nu chiar ieşiri în stradă
Întrebat ce aşteaptă exact de la braşoveni, primarul a răspuns că „mă aştept la reacţia pe care braşovenii au avut-o când politicul a fost nevoit să se alinieze. Mă refer aici la reacţia cu privire la Drumul Forester Goriţa (strângeri de semnături şi protest, ambele organizate de USR, n.r.), la reacţia cu privire la skatepark-ul din zona Pasajului Fartec (acţiune pe reţelele de socializare ale membrilor şi simpatizanţilor USR, n.r.)”. După ce a fost întrebat dacă îşi doreşte ca oamenii să iasă în stradă, primarul a răspuns că „nu cred că e necesar să ajungem acolo. Un exerciţiu esenţial în democraţie este să tragi la răspundere alesul local, care este reprezentantul tău şi să îi ceri socoteală. O reacţie puternică, evident că va genera presiunea necesară schimbării unei orientări politice păguboase”.  

„Nu a fost o opţiune personală a consilierilor locali”
Primarul Braşovului a mai spus în timpul conferinţei de presă că a primit reacţii ale consilierilor care au votat împotrivă. „Nu a fost o opţiune personală a consilierilor locali ci a fost o opţiune politică a partidelor”, a afirmat primarul, care a menţionat că „ceea ce am văzut joi în Consiliul Local a fost contrariul jurământului”.
Nu în ultimul rând, primarul a declarat că nu se simte ca Ioan Ghişe (fost primar al Braşovului, căruia proiectele i se respingeau în mod constant). „Trăim într-o altă perioadă, una a marilor finanţări. Oricât aş simţi că mi se leagă şireturile, ştiu că vor ajunge la linia de sosire, cu un rezultat bun”, a explicat Coliban.
Pe de altă parte, viceprimarul Flavia Boghiu a amintit de „presiunea sau insistenţa cetăţenilor” asupra consilierilor locali. Astfel, referindu-se la proiectul cantinei sociale, ea a menţionat că „vom continua să avem discuţii cu aleşii locali şi, dacă va fi nevoie, le vom avea în cadru extins, cu cetăţenii, care să vină să spună ei poveştile şi nevoia pe care au de cantina socială”.

De ce sunt liberalii suspicioşi
Tot vineri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Braşovului, Sebastian Rusu (PNL) menţionat că primarul şi celălalt viceprimar al Braşovului se „victimizează”.
„Această victimizare începe să devină penibilă. Oamenii ne-au ales pentru a face lucruri, nu pentru a ne victimiza. Circul mediatic nu ajută pe nimeni cu nimic. Singurul lucru care ne ajută este o negociere, o discuţie şi experienţa politică a fiecăruia dintre noi. PNL Braşov susţine toate proiectele bune pentru comunitatea braşoveană şi cred că am arătat acest lucru. Faptul că sunt proiecte pe ordinea de zi care nu trec sau pe care le amendăm o caracteristică a democraţiei”, a spus Rusu.
Viceprimarul Braşovului a mai spus că, de-a lungul timpului, au fost probleme cu unele hotărâri: „Ba am avut hotărâri trimise înapoi de Prefectură, ba am votat proiecte care au ajuns la Prefectură şi care nu aveau semnătura primarului. Sunt motive care ne fac să fim suspicioşi şi atenţi în ceea ce facem”, a declarat Rusu.
Pe de altă parte, reprezentanţii PSD Braşov nu au avut o reacţie referitoare la şedinţa din 28 iulie.
Aceste declaraţii au fost făcute după ce în şedinţa din 28 iulie, au fost respinse proiecte ce vizau domeniul social (amenajarea unei cantine sociale pe strada Panselelor), educaţional (un studiu privind masa caldă, demararea procedurilor pentru închirierea unei şcoli „buffer” sau acordarea unor burse pentru cursanţii unui program de specializare în IT, derulat de Agenţia Metropolitană Braşov) sau protecţia mediului (înfiinţarea ariei naturale de interes local Braşovia, sau transferul sumei de 150.000 lei, către Agenţia Metropolitană Braşov, pentru cheltuieli aferente Forumului Oraşelor Verzi), mobilităţii (realizarea de către Asociaţia de Transport Metropolitan Braşov a unor studii privind amenajarea unor parcări).

CITEŞTE ŞI: Cantina socială şi şcoala - tampon: între da şi nu aşa

+3 -7

Comentarii

'Willy'

2022-08-01 12:25:42


'@Nea Zah Legat de problema matale cu taxiul (problema pe care ai mai expus-o) te intreb si eu frumos: de ce nu ai luat o trotineta electrica din Gara si pana acasa? Ti-a umplut Coliban orasul de trotinete pe toate gardurile si trotuarele de nu mai putem umbla linisitit ca pietoni doar ca fie bifat transportul ecologic? Ti-a umplut. Ti-a fost jena ca te confunda lumea cu vreun userist trotinetar? Vezi? De ce critici cand aveai alternativa?'

'john'

2022-08-01 09:30:05


'USR tagma instigatorilor, d-na Miron a semnat în fals acte la primărie în locul primarului, normal ar fi fost să își depună demisia (similar a făcut și la MI), duc în eroare opinia publică, mintea lor nu percepe corect realitatea '

'Barbu Gh.'

2022-08-01 07:52:38


'Ce înseamnă să ai mintea odihnită: faci petiții peste petiții.'

'horatiu'

2022-08-01 07:44:09


'@Zah Ioan: la fel am păţit şi eu ... Am solicitat Primăriei să facă ceva cu str. L.C. Babeş - într-o anumită zonă se blochează un sens cu auto parcate ilegal şi când se întâlnesc două auto pe banda liberă să vezi atunci situaţie. M-au trimis la Poliţia Locală, Poliţia locală mi-a răspuns că este de competenţa primăriei, primăria mi-a spus că vor propune în comisia de circulaţie să se facă sens unic ... Aceasta a fost acum un an jumătate. Până acum nimic. Am întrebat la Primărie de ce nu s-a rezolvat situaţia (cunoscută de altfel de Poliţia Locală, confirmată de ei) şi mi-au spus să fac revenire la propria petiţie. Deci, dl. Zah, spun şi eu ca dvs.: \"Concluzia mea???\".'

'Gigi'

2022-08-01 07:41:35


'Coliban=Pinochio.'

'coto'

2022-08-01 07:15:36


'Este clar ca PNL si PSD pun piedici la orice initiativa a primarului. Nu cred ca orice face primarul este rau ; se vede clar ca este o actiune concertata tipic romaneasca cu bataie lunga de discreditare a celor de la USR. Pentru PSD o astfel de actiune este din ADN-ul sau. In orice caz PNL a devenit cea mai mare deceptie politica.'

'Zah Ioan'

2022-08-01 06:50:21


'Personal, am solicitat:\nPrimarului: \n- Sa oblige personalul compartimentului care se ocupa de Asociatiile de proprietari ca acesta sa oblige la randul ei asociatia de proprietari nr.56 sa puna in aplicatie obligatiile cei revin asociatiei conform Legii asociatiilor de proprietari.Raspunsul a fost: sa ma adresez justitiei.\n- Sa constate personal degradarea, denivelarea si nematurarea trotuarelor din cartierul Florilor si sa solicite repararea lor si maturarea lor. Raspunsul a fost in afara ca mi s-a dat un numar de inregistrare, altceva nimic.\n- Avand in vedere ca in toata lumea, copacii datorita varstei sau unor aspecte legate de vreme se prabusesc si produc pagube umane si asupra masinilor sau caselor am solicitat ca in Brasov sa se taie cel putin pana la jumatate toti pomii inalti sau mai inalti ca blocurile. Raspunsul compartimentului de specialitate a fost ca nu permite legea si ca sunt greu de ajustat fiind molizi.\n- Am solicitat ca pe strada Toamnei sa se mai faca o zebra pentru trecerea de pietoni, intrucat dela un capat la altul nu este niciuna.Raspunsul a fost ca solicitarea s-a trimis politiei.Aceasta, nu a luat nici-o masura.\n- Am sesizat ca in gara, dupa orele 23,45 cand autobuzele RATBV nu mai circula, taximetristii cer 40 de lei ca sa-ti accepte cursa, indiferent de distanta.Raspunsul, in bataie de joc, a fost ca acest lucru intra in competenta RATBV.Am sezizat si politia locala care in afara ca mi-a dat un numar de inregistrare a...tacut.\n- Am solicitat atat primarului cat si viceprimarului ca pensionarilor brasoveni sa le se acorde transport gratuit pe autobuzele RATBV, indiferent de pensie, ca rasplata pentru aportul substantial pe care l-au avut acesti pensionari in caderea comunismului, in anul 1989.Raspunsul? Nimic(in afara ca mi s-a dat un numar de inregistrare).\nConcluzia mea????'

'Enea M'

2022-08-01 06:28:56


'Nu, oamenii nu v-au ales sa umpleti cu blocuri dealurile si padurile din jurul orasului. Coliban incearca sa mai salveze din zonele verzi ce se mai poate.'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional