Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7239 - 02 iul 08:50

Cine minte? Poliţia sau tatăl care spune că are copilul spitalizat în urma unor percheziţii?

Autor: Ana ŢÎRCĂ, George ALDEA

Publicat la 14 februarie 2020

Mascaţii sunt acuzaţi că au dat buzna peste o femeie nevinovată, cu doi copii. În replică, IPJ arată că percheziţiile sunt pentru infractori informatici în SUA şi că nimeni n-a greşit

Cine minte? Poliţia sau tatăl care spune că are copilul spitalizat în urma unor percheziţii?
Poliţiştii braşoveni, sub îndrumarea unui procuror, au efectuat miercuri dimineaţă 20 de  percheziţii imobiliare în Braşov, precum şi în judeţele Vâlcea şi Brăila, dar şi în Ungaria şi Germania. Una din percheziţiile din cartierul braşovean Noua s-a lăsat cu spitalizarea unui copil, care a făcut un atac de panică. Micuţul este fiul unui consilier judeţean, Andrei Kadas, care deţine şi o televiziune online.

18 percheziţii la Braşov, una la Vâlcea şi una la Brăila.  Plus mandate pentru Ungaria şi Germania
Percheziţiile se desfăşoară într-un dosar în care mai multe persoane sunt suspectate de infracţiuni informatice pe teritoriul Statelor Unite. „În cauză sunt efectuate cercetări cu privire la o grupare infracţională organizată care, în perioada august 2018 – decembrie 2019, a acţionat pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, grupare specializată în săvârşirea de infracţiuni informatice. În aceeaşi cauză, concomitent, au avut loc percheziţii şi în Ungaria, respectiv, Germania. În Braşov au fost efectuate 18 percheziţii domiciliare”, a informat subcomisar Alina Ivan, purtător de cuvânt IPJ Braşov.
 


Adresă (ne)greşită: aceeaşi casă, dar la alt număr
Mascaţii au ajuns la locuinţa de la numărul 33 puţin înainte de ora 7:00 şi au pătruns în locuinţa fostei soţii a consilierului judeţean. Acesta din urmă spune că poliţiştii au greşit, deoarece ar fi trebuit să descindă la acelaşi număr, dar la litera G.
Poliţiştii spun însă că mandatul a fost pus corect în aplicare. „Încă o dată menţionez faptul că nu am intrat la o altă adresă, la o altă locaţie. O să verificăm toate aspectele, o să vin cu punct de vedere oficial la finalul anchetei, o să vă spun exact măsurile care sunt dispuse, o să vă aduc la cunoşţinţa opiniei publice informaţiile de interes public care pot fi furnizate în acest dosar”, a mai punctat reprezentanta Poliţiei Braşov.
 
Comportamentul acuzat: „intră şi ne omoară, iar apoi îşi cer scuze”
Pe de altă parte, Andrei Kadas spune că, urmare a modului în care s-a făcut percheziţia, copiii săi au avut de suferit. „În dimineaţa aceasta au sosit la adresă fără niciun semnal acustic, fără să sune la sonerie, să strige, să întrebe. Au sărit gardul, au sărit poarta, au dat buzna în casă, au intrat peste fosta mea soţie şi cei doi minori, copiii s-au refugiat într-o cameră, foarte speriaţi, băiatului i s-a făcut rău”, a spus Kadas.
„Nu ştiam ce să fac, le-am dat actele, le-am spus că este o greşeală, dar tot insistau cu mandatul de percheziţie, copiii plângeau. Cei mici erau foarte speriaţi. Am chemat Ambulanţa au făcut atac de panică. Nu sunt absurdă, înţeleg urgenţa, dar totuşi, ce Dumnezeu, suntem oameni… intră şi ne omoară, iar apoi îşi cer scuze. Nu au ascultat nimic. M-am prezentat, le-am spus cum mă cheamă, ei nimic strigau continuu «Unde-i, unde-i?» şi-mi fluturau hârtiile alea de nici nu apucam să văd pe cine caută”, ar fi declarat şi mama copiilor, potrivit brasovstiri.ro.
 


Pe cine căutau de fapt
Potrivit lui Kadas, poliţiştii îl căutau, de fapt, pe Cătălin Alexa, interlop cunoscut încă de pe vremea scandalului găştilor din Noua de la mijlocul anilor ’90. Alexa locuieşte lângă fosta soţie a lui Kadas, iar cei doi se cunosc din copilărie. „L-am cunoscut pe Cătălin Alexa când eram în şcoala primară, acum douăzeci şi ceva, treizeci de ani. Ultima oară l-am văzut acum 6-8 luni. Am aflat că e căutat de poliţie de dimineaţă, când fosta mea soţie m-a sunat şi mi-a spus că pe mandatul de percheziţie era numele lui Alexa”, a mai precizat alesul judeţean. Kadas spune că fosta sa soţie va decide dacă va înainta sau nu plângere ca urmare a faptului că micuţul a ajuns la spital în urma atacului de panică.
În schimb, poliţiştii spun că au documentat bine cazul şi existau informaţii că una din persoanele suspecte locuieşte în casa fostei soţii a lui Kadas, fără forme legale.

Marian Godină, în echipa mascaţilor, dar la alt punct de percheziţie

La percheziţiile de ieri dimineaţă a participat şi poliţistul Marian Godină, acum luptător SIAS. El a făcut parte din altă echipă, nu din cea care ar fi acţionat la o adresă greşită. În acelaşi timp, spune că adresa unde s-au prezentat colegii lui nu era greşită.
„Sunt tagat în toate ştirile legate de «greşeala» mascaţilor de la Braşov, care au intrat peste o femeie cu doi copii, instaurând panica prin ţipetele lor. Era vorba de o altă grupă, nu de cea în care eram eu. E o ştire asta, nu? Ca să vă puteţi face o părere completă şi corectă, vin cu următoarele explicaţii: adresa la care au intrat azi colegii mei este fix adresa din mandatul de percheziţie. Pe acelaşi lot, s-au construit două case, ambele cu aceeaşi adresă”, a scris ieri Godină, pe Facebook. El explică apoi cum fac „mascaţii o percheziţie”: „în altă ordine de idei, aşa cum am spus mai sus, rolul mascaţilor într-o astfel de misiune e cu totul altul, deci în cel mai rău caz pot greşi adresa structurile solicitante, nu mascaţii. Mascaţii pot cel mult să sară gardul când poarta e descuiată, aşa cum s-a mai şi întâmplat. PS: în încăperile în care intrăm şi găsim copii, acestora li se vorbeşte pe un ton prietenos, le spunem că suntem poliţişti, să nu se teamă că nu li se întâmplă nimic, îi întrebăm cum îi cheamă, câţi ani au etc. Exact aşa s-a întâmplat şi în acest caz, iar când spun asta o spun cu toată răspunderea şi nu m-aş risca să afirm asta fără să mă bazez pe ceva”.

Comentarii

mircea

2020-02-17 11:08:49


Iauzi babaete ca exista o inregistrare. https://www.libertatea.ro/stiri/film-perchezitie-brasov-andrei-kadas-2886322 Mie mi se pare ca politistii sunt foarte linistiti, la fel si copiii.

Alin Manea

2020-02-15 23:10:31


Pt cei care dau comenturi fără sa cunoască persoana din aceasta cauza respectiv Andrei Kadas, vreau sa va spun faptul ca este un om extraordinar care la orice ora dacă i se cere o mâna de ajutor nu ezita, indiferent de natura problemei , iar faptul ca un prieten din Copilăria lui este doar Suspectat pt o cauza , nu înseamnă ca trebuie sa îl condamnați voi cei care nici măcar nu îl Cunoașteti!!!! Orice tata care ajunge sa fie sunat cum ca unul din copiii lui este dus la spital din cauza unei erori a poliției ar fi reacționat la fel și ar fi vrut sa i se facă dreptate, indiferent de poziția socială care o ocupa, nu trebuia sa fie neaparat consilier, putea fi și un simplu măturător de strada!!!!

HASFALEANU CORNEL

2020-02-14 21:59:18


Eu nu am studii politiste,dar as fi f.curios concret cum li se explica la scoala politistilor notiunea de suspiciune,si cum este verificata concret o informatie,pt. a avea certitudinea ca nu este o eroare.Probabil comandantul politiei nu se va injosi sa raspunda,si prin urmare vor mai fi cazuri asemanatoare(erori)de intrare in casa omului,dar daca duci gunoiul seara ai toate sansele,ca sa primesti o bita pe spinare de la boschetari(bita cu care se scormoneste prin tomberoanele de gunoi).

Liviu

2020-02-14 13:48:34


-2. poza este din curtea vecină și veche de 4 ani, chiar dacă a fost postată prin 2018 și nu de mine -Ce prostie scoti ma pe gura, se vede clar unde este si cainele din imagine nu e al tau ? :))) jalnic, esti victima ??? dar dubiosii de care te-ai inconjurat si prin care sugi bani publici ??? ces cu ei toti sunt penali.

Costea Ion

2020-02-14 12:54:49


Gorilele au greșit penalii, atâta tot. Că, din câte văd, și Kadas ăsta-i la fel de dăunător și de penal ca ăla care-i căutat.

Stupid People

2020-02-14 12:46:06


Kadaș, las-o că măcăne...Ai fost asociat în firmă cu Alexa Cătălin. Citește și tu aici, poate ai uitat: https://www.justitiarul.ro/drumarii-brasov-si-criminalitatea-organizata/. Consigliere...ești de aceeași teapă cu interlopii!

Andrei Kadas

2020-02-14 11:59:50


Dragii mei politicieni și SECURIȘTI cu “buton”: -1. haide să politizați EROAREA voastră, să ascundeți ..., ca pisica; -2. poza este din curtea vecină și veche de 4 ani, chiar dacă a fost postată prin 2018 și nu de mine; -3. vorbiți de anii 2014-2016, da, indicii excelente de peste 4 ani, pentru ducerea în eroare a unui judecător; -4. din nou falsificați probe și emiteți supoziții nefondate, doar ca să vă acoperiți incompetența, este greu să vă admiteți vina, că doar, noo, nu sunteți bărbați; -5. ați acționat ca la carte, de doi ani Kadas nu mai este în zonă, dar nu strică să-i hărțuim familia; -6. haideți acum, urgent, să mai scoateți câteva dosare, poate din alea toate cu NUP sau poate prescrise sau poate inventate, că noo, voi sunteți “corecții”; -7. sper că vă simțiți bine că v-ați trimis colegii (care NU au vină) peste oameni nevinovați; D-zeu să vă ajute! P.S. Luptați-vă cu mine, nu cu femei singure și copii minori. Și acum: agitație mareeee, băgați, că noo, vă tremură “chiloții” sau “scaunele”... Stați liniștiți, eu nu mă lupt cu femei și copii, pentru că am VERTICALITATE!

rammstein

2020-02-14 08:15:57


ce sa-i faci militie !!!!...

tudose

2020-02-14 07:46:08


Domnul PNL-ist apare in dosar cu Alexa ( frauda informatica ) si sunt prieteni vechi asa ca de ce se mira cand intra Politia la el. Poate in curand o sa il caute Politia si pentru zecile de firme facute pe tot felul de indivizi folosite sa scoata bani din Primarii. Vine Politia.....

Radu

2020-02-14 06:29:30


Mascatii au greșit litera. De inteles dar de reparat nu numai cu scuze. Politician, cunoaste interlop din copilarie, locuieste langa el..hmmmmmm...si sa nu se astepte la asa ceva? Mai ales daca au aceeasi adresa si ii desparte o litera (litere, cifre... asta ii desparte pe unii politicieni de interlopi) Bine ca nu au intrat alti interlopi peste el gresind adresa, in cautare de vre-o razbunare ca atunci...

Cristian

2020-02-14 05:56:59


Departe de comenta articolul neinscriptionarea caselor cu numere duce de multe ori la pierderi de timp si cautari gresite de adrese,situatia nu este numai in Brasov mai peste tot,nu stiu cum se descurca Postasii si de multe ori Politia,administratiile locale ar trebui sa treaca la treaba cu numerotarea imobililor si a strazilor.

Willy

2020-02-14 01:32:42


Trebuiau sa sune la telefon inainte, macar un sms. Nu se da buzna asa. Un live era bun, sa stie lumea. Si se spune taguit nu "tagat". Dar e bine si "tagat" avand in vedere cine si cui i se adreseaza.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional