Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6386 RON

1 GBP = 5.8067 RON

1 XAU = 346.8933 RON

1 AED = 1.2629 RON

1 AUD = 3.0283 RON

1 BGN = 2.5444 RON

1 BRL = 0.9012 RON

1 CAD = 3.3920 RON

1 CHF = 5.0843 RON

1 CNY = 0.6401 RON

1 CZK = 0.1974 RON

1 DKK = 0.6672 RON

1 EGP = 0.0968 RON

1 HUF = 1.2671 RON

1 INR = 0.0557 RON

1 JPY = 2.9797 RON

1 KRW = 0.3376 RON

1 MDL = 0.2601 RON

1 MXN = 0.2723 RON

1 NOK = 0.4234 RON

1 NZD = 2.7650 RON

1 PLN = 1.1532 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4274 RON

1 TRY = 0.1430 RON

1 UAH = 0.1170 RON

1 XDR = 6.1159 RON

1 ZAR = 0.2442 RON

Editia 8171 - 26 apr 05:03

Cerbul de Aur 2019: „Povestea noastră continuă”

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 22 august 2019

Astăzi începe o a XIX-a ediţie. Organizatorii au anunţat că evenimentul se va desfăşura la Braşov şi în 2020

Cerbul de Aur 2019: „Povestea noastră continuă”

Cu o zi înaintea debutului Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, organizatorii şi partenerii au oferit detalii despre organizarea celei de-a XIX-a ediţii. La eveniment au participat Doina Gradea, preşedinte-director general (PDG) al TVR, Alexandru Pugna, secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, George Scripcaru, primarul municipiului Braşov, Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, prefectul Marian Rasaliu, Smaranda Vornicu Shalit, director al Festivalului şi reprezentanţi ai Jandarmeriei, Poliţiei şi ai ISU Braşov.
La startul ediţiei 2019, Doina Gradea, PDG al TVR, a vorbit despre atracţiile principale ale fiecărei seri, dar a dezvăluit şi planurile pentru următoarea perioadă. „Televiziunea Română revine anul acesta cu o ediţie spectaculoasă a Cerbului de Aur, desfăşurat sub sloganul «Povestea noastră continuă». Echipa TVR a pregătit un program extraordinar, cu două seri de concurs, o seară de gală şi un spectacol folcloric. Mulţumim partenerilor noştri, locuitorilor Braşovului, autorităţilor locale, Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, care au înţeles că acest festival de ţinută - unic în această parte a Europei - trebuie să continue. În cursul lunilor următoare, vom face demersurile legale şi procedurile necesare pentru pregătirea următoarei ediţii”, a spus Doina Gradea.

Ministerul Culturii: „Vom fi alături de acest eveniment şi anul viitor”
Alexandru Pugna, secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale a anunţat că la Braşov ar fi dorit să vină chiar ministrul Culturii, Daniel Breaz, însă, ocupând şi portofoliul de la Educaţie, acesta este acum ocupat cu ediţia de toamnă a examenului de Bacalaureat.
Totodată, Pugna a declarat că „suntem onoraţi să fim alături de Cerbul de Aur şi la cea de-a 19-a ediţie, după ce anul trecut am avut un rol important în reluare acestui prestigios festival, cel mai important concurs de gen din această zonă a Europei. Cerbul de Aur se înscrie printre cele mai importante evenimente culturale pe care Ministerul le sprijină, astfel că vom fi alături de acest eveniment şi anul viitor. E important să avem continuitate în organizarea Cerbului de Aur”

Marian Rasaliu: „O emoţie pentru Braşov”
Festivalul Cerbul de Aur reprezintă „o emoţie pentru Braşov şi pentru întreaga ţară, e un brand al oraşului nostru, care trebuie să continue”, a spus prefectul Marian Rasaliu. „Mulţumim TVR, Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, precum şi autorităţilor locale care au făcut posibil ca acest festival să meargă mai departe. Suntem preocupaţi de siguranţa publicului, astfel că ne implicăm în organizarea lui şi cu forţe bine pregătite şi bine dimensionate – Poliţie, Jandarmerie şi ISU”, a continuat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Adrian Veştea: „Festivalul este un bun ambasador pentru obiectivele turistice din judeţul nostru”
La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a declarat că  „mă bucur că festivalul are loc pentru al doilea an consecutiv la Braşov, după reluarea acestuia. Judeţul Braşov a rămas şi în acest an cea mai importantă destinaţie turistică a României, dacă nu luăm în calcul Bucureştiul, iar festivalul este un bun ambasador pentru obiectivele turistice şi culturale pe care dorim să le punem în valoare”.  

George Scripcaru: „Tot Piaţa Sfatului este cel mai bun loc pentru un astfel de festival”
Primarul Braşovului, George Scripcaru, a declarat că  „Cerbul de Aur” este un eveniment muzical de care România are nevoie, nu doar oraşul nostru. „Acest festival este strâns legat de Braşov şi se identifică cu oraşul de la poalele Tâmpei. Nimeni nu poate concepe Cerbul de Aur în altă parte, iar ca locaţie, cu toate simulările pe care le-am făcut, tot Piaţa Sfatului este cel mai bun loc pentru un astfel de festival internaţional de muzică. Toate aceste aparente discuţii negative create în jurul evenimentului nu cred că sunt adevărate, consider că toţi - oraşul şi locuitorii - avem de câştigat. Este o veste bună pentru noi faptul că TVR va demara încă din acest an demersurile pentru organizarea ediţiei din 2020 a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, pentru că acest lucru va permite tuturor celor implicaţi să se pregătească pentru organizarea evenimentului”.

4.500 de locuri, două seri aproape sold-out
Directorul festivalului Smaranda Vornicu a anunţat că anul acesta au fost amenajate 4.500 de locuri. De asemenea, ea a precizat că pentru serile în care sunt concertele Emili Sande şi Ronan Keating s-au vândut aproape toate biletele. „Și pentru spectacolele din celelalte seri vânzările merg foarte bine”, a mai spus Smaranda Vornicu.

+1 -2

Comentarii

Bibanu'

2019-08-22 20:37:24


Da. A inceput. Prezentatorul Dandel a spus ca organizatorii sunt TVR , "Primaria consiliului local Brasov"...!?! Sa vedem ce alte prezentari mai are. Am avut si eu la pescuit doua prezentari si am luat 3 bucati . De-o mamaliga !

Antonov

2019-08-22 07:07:04


Secretomanie totala,Piata Sfatului inconjurata de jur imprejur mai ceva ca un lagar de exterminare,nimic nu se vede din zona de promenada,de ce aceste secrete,poate si noi brasovenii de rand vrem sa vedem o repetitie,sa vedem un artist la repetitie,in alte tari acest lucru e permis . In alti ani puteai sta in zonele limitrofe sa vezi artistii la repetitii,la noi nu se poate? Izolati va fratilor de tot, ca o sa l vedeti "in circuit inchis" la anul! Intreb ? pentru cine se organizeaza acest festival in primul rand? nu pentru brasoveni? Succes ,ca aveti destule personaje cu "aere de mari vedete", venite de la Bucuresti pe post de organizatori !

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie