Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6625 RON

1 GBP = 5.8158 RON

1 XAU = 356.8680 RON

1 AED = 1.2695 RON

1 AUD = 3.0043 RON

1 BGN = 2.5443 RON

1 BRL = 0.8909 RON

1 CAD = 3.3895 RON

1 CHF = 5.1291 RON

1 CNY = 0.6441 RON

1 CZK = 0.1968 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0960 RON

1 HUF = 1.2637 RON

1 INR = 0.0558 RON

1 JPY = 3.0201 RON

1 KRW = 0.3392 RON

1 MDL = 0.2616 RON

1 MXN = 0.2750 RON

1 NOK = 0.4235 RON

1 NZD = 2.7635 RON

1 PLN = 1.1489 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0495 RON

1 SEK = 0.4281 RON

1 TRY = 0.1436 RON

1 UAH = 0.1177 RON

1 XDR = 6.1402 RON

1 ZAR = 0.2449 RON

Editia 8166 - 19 apr 06:43

Ce vedete se mai pozează prin Poiana Braşov

Autor: Marius BOERIU

Publicat la 10 august 2022

Andrew Tate, noua vedetă TikTok care promovează conţinut violent şi misogin. Susţine că locul femeilor este în casă, că nu pot conduce şi că sunt proprietatea unui bărbat

Ce vedete se mai pozează prin Poiana Braşov

O anchetă realizată de The Observer dezvăluie cum fostul kickboxer şi concurent la Big Brother din Luton, Andrew Tate, a trecut în câteva luni de la obscuritate la faima globală pe internet, relatează The Guardian. Tate susţine că locul femeilor este în casă, că nu pot conduce şi că sunt proprietatea unui bărbat.

O „controversă” cu 11,6 miliarde de cititori
De asemenea, el crede că victimele violurilor trebuie să „poarte responsabilitatea” pentru atacurile lor şi se întâlneşte cu femei cu vârste cuprinse între 18 şi 19 ani pentru că poate „lăsa o amprentă” asupra lor, potrivit videoclipurilor postate online.În alte clipuri, kickboxerul britanico-american – care pozează cu maşini scumpe, arme şi se prezintă ca un playboy care fumează trabucuri – vorbeşte despre cum să lovească şi să sufoce femeile, să le distrugă bunurile şi să le împiedice să iasă în oraş.
„Trebuie să scoţi maceta, să o loveşti în faţă şi să o prinzi de gât. Taci din gură, târfă”, spune el într-un videoclip, mimând cum ar ataca o femeie dacă aceasta l-ar acuza că îl înşală. În alt clip, el descrie cum arunca lucrurile unei femei pe fereastră. Într-un al treilea, el o numeşte „târfă proastă” pe o fostă iubită care l-a acuzat că a lovit-o, acuzaţie pe care o neagă.
Părerile lui Tate au fost descrise ca fiind misoginism extrem de către organizaţiile de caritate pentru abuzul domestic, capabile să radicalizeze bărbaţii pentru a comite rău offline.
Dar Tate, în vârstă de 35 de ani, nu este o personalitate marginală care se ascunde într-un colţ obscur al reţelei întunecate. În schimb, el este una dintre cele mai cunoscute figuri de pe TikTok, unde videoclipurile cu el au fost vizionate de 11,6 miliarde de ori.

Un „guru”, cu o reţete pentru a face bani, a atrage fete şi a „scăpa de matrice”
Prezentat ca un guru, el oferă fanilor săi, în majoritate bărbaţi, o reţetă pentru a face bani, a atrage fete şi a „scăpa de matrice”. Tate a trecut în câteva luni de la o cvasi-anonimă la una dintre cele mai mediatizate persoane din lume. În luna iulie, au existat mai multe căutări pe Google pentru numele său decât pentru Donald Trump sau Kim Kardashian.

Ascensiunea sa rapidă spre faimă nu a fost întâmplătoare
Dovezile obţinute de Observer arată că adepţilor lui Tate li se spune să inunde reţelele de socializare cu videoclipuri cu el, alegând cele mai controversate clipuri pentru a obţine un număr maxim de vizualizări şi implicare.
Efortul coordonat, în care sunt implicaţi mii de membri ai academiei online private Hustler’s University a lui Tate şi o reţea de conturi de imitatori pe TikTok, a fost descris de experţi ca fiind o „încercare flagrantă de a manipula algoritmul” şi de a stimula în mod artificial conţinutul său. În mai puţin de trei luni, strategia i-a adus un număr uriaş de fani online şi i-a adus potenţial milioane de lire sterline, 127.000 de membri plătind acum 39 de lire sterline pe lună pentru a se alătura comunităţii Hustler’s University, mulţi dintre ei bărbaţi din Marea Britanie şi SUA.
Cu toate acestea, în ciuda faptului că o mare parte din conţinut pare să încalce regulile TikTok, care interzic în mod explicit misoginismul şi conturile de imitatori, platforma pare să fi făcut prea puţin pentru a limita răspândirea lui Tate sau pentru a interzice conturile responsabile. În schimb, l-a propulsat pe Tate în mainstream – permiţând ca clipurile cu el să prolifereze şi promovându-le în mod activ în rândul utilizatorilor tineri.
Crescut pe o proprietate din Luton, fiu al unui asistent de catering şi al unui maestru de şah, Tate a ţinut mult timp prima pagină a ziarelor pentru că a stârnit controverse. Pe parcursul celor 20 de ani a lucrat ca producător de televiziune, în timp ce se antrena ca kickboxer la sala de sport locală, ajungând să lupte la nivel profesionist şi să câştige titluri mondiale.
În 2016, cariera sa publică părea să se fi încheiat când abia începuse, atunci când, după ce a fost distribuit în Big Brother, a fost expulzat din casă din cauza unei înregistrări video în care apărea lovind o femeie cu o curea. La scurt timp după aceea a apărut un al doilea videoclip, în care este arătat spunându-i unei femei să numere vânătăile pe care se pare că i le-a provocat. Atât Tate, cât şi femeile au negat că ar fi fost vorba de vreun abuz şi au spus că clipurile arată sex consensual.
Au urmat alte controverse. Pe pagina sa de Twitter au fost găsite mesaje care conţineau insulte homofobe şi rasiale. Apoi, în septembrie 2017, el a fost criticat de organizaţiile de caritate pentru sănătate mintală pentru că a spus că depresia „nu este reală”. În luna următoare, el a intervenit în campania #MeToo, spunând că femeile ar trebui să „poarte o anumită responsabilitate” pentru că au fost violate – o opinie pe care a repetat-o de atunci şi care, printre alte incidente, a dus la excluderea sa de pe Twitter.

Legături politice
Reacţia de respingere i-a adus lui Tate un loc de muncă şi i-a sporit profilul. El a apărut la InfoWars, podcastul teoreticianului conspiraţionist Alex Jones; a fost fotografiat cu YouTuberul de extremă dreapta Paul Joseph Watson şi s-a întâlnit cu Donald Trump Jr. la Trump Tower, postând apoi pe Facebook: „Familia Tate îl susţine pe Trump!”.
Între timp, în Marea Britanie, el s-a întâlnit cu unul dintre susţinătorii aprigi ai Brexitului, Nigel Farage, după cum arată fotografiile de pe Facebook, şi a vorbit despre legăturile cu activistul anti-islam Stephen Yaxley-Lennon, cunoscut sub numele de Tommy Robinson. Tate îl descrie pe Yaxley-Lennon într-un podcast ca fiind un „tip solid”, cu o „inimă bună”, cu care „a stat de nenumărate ori”.

Retras în România
În perioada în care poliţia britanică investiga acuzaţiile de abuz, se pare că Tate ar fi părăsit Marea Britanie pentru România. De altfel, acesta se află în aceste zile în Poiana Braşov, după cum relatează noii săi prieteni români. Într-un videoclip în care îşi explică motivele mutării, el a sugerat că a făcut-o pentru că ar fi mai uşor să se sustragă acuzaţiilor de viol. Acesta este „probabil 40% din motivul” pentru care s-a mutat acolo, spune el într-un videoclip, adăugând: „Nu sunt un violator, dar îmi place ideea de a putea să fac ce vreau. Îmi place să fiu liber”.

O „înşelătorie totală”
Totuşi, aveau să urmeze şi alte acuzaţii. În ianuarie, Daily Mirror a relatat că Tate şi fratele său Tristan „încasau milioane de euro de pe site-urile de webcam unde bărbaţii dau o avere pentru că se îndrăgostesc de poveştile triste şi false ale modelelor” – lucru pe care ei înşişi l-au descris ca fiind o „înşelătorie totală”.
Apoi, în aprilie, conacul fraţilor a fost percheziţionat de poliţie în urma unui pont de la ambasada SUA, care a anunţat că o femeie americană de 21 de ani era reţinută împotriva voinţei sale. Fraţii Tate au fost duşi la interogatoriu înainte de a fi eliberaţi şi neagă orice faptă ilegală. Autorităţile române au declarat săptămâna trecută că ancheta, extinsă ulterior pentru a acoperi acuzaţiile de trafic de persoane şi viol, este în curs de desfăşurare.

Cu adepţi, cu organizaţie: Universitatea Hustler
Pe fondul dramei din offline, conţinutul online al lui Tate a luat avânt. Din ianuarie, videoclipuri compilate din interviuri cu Tate de-a lungul anilor au atras milioane de vizualizări pe TikTok. Dar, în ultimele săptămâni, această creştere s-a accelerat. Numai în luna august până acum, clipurile etichetate cu numele său au fost vizionate de peste un miliard de ori.
Postările nu provin de la Tate însuşi, care nu pare a fi activ pe platformă, ci de la sute de conturi, care folosesc adesea numele şi fotografia sa, administrate de adepţii săi – membri ai Universităţii Hustler. Membrilor, printre care se numără şi băieţi de doar 13 ani, li se spune că pot câştiga până la 10.000 de lire sterline pe lună prin lecţii despre investiţii în cripto-monede, drop shipping şi prin recrutarea altor persoane la Hustler’s University, câştigând un comision de 48% pentru fiecare persoană pe care o recomandă.

Aparent inofensiv
Multe videoclipuri cu Tate par, la prima vedere, inofensive, chiar amuzante. În stilul său caracteristic de a vorbi direct, el ironizează bărbaţii care beau apă de la robinet în loc de apă minerală şi oamenii care au pisici. „Bărbaţii adevăraţi au câini”, spune el. Alte materiale sunt prezentate sub semnul autoperfecţionării masculine.Dar o mare parte din acesta pare să corespundă definiţiei conţinutului care incită la ură.

„Cel mai înfricoşător om de pe internet”
Criticii spun că ascensiunea sa ridică îngrijorări cu privire la misoginismul online şi la potenţiala radicalizare, o femeie din mediul online catalogându-l drept „cel mai înfricoşător om de pe internet”. O altă persoană, care căuta sfaturi pe un forum, a descris cum „atitudinea şi opiniile” prietenului ei s-au schimbat „dramatic” după ce a vizionat videoclipuri cu Tate.
Andrea Simon, director al coaliţiei End Violence Against Women, a declarat că multe dintre videoclipurile lui Tate par să „încalce în mod clar” termenii TikTok şi a afirmat că, „prin faptul că nu ia nicio măsură”, platforma „facilitează şi, în cele din urmă, profită de potenţiala radicalizare a tinerilor săi utilizatori de sex masculin”.
Hannah Ruschen, ofiţer de politici de la NSPCC, a adăugat: „Vizionarea unor astfel de materiale la o vârstă fragedă poate modela experienţele şi atitudinile unui copil, ceea ce poate avea ca rezultat un prejudiciu şi mai mare pentru femei şi fete, în şcoală şi în afara ei, precum şi online”.

Cum se apără cei de la TikTok
Într-un comentariu din acest weekend, TikTok a declarat că ia misoginismul în serios şi că investighează în mod activ dacă conturile care postează conţinut despre Tate încalcă regulile sale. Compania nu a comentat afirmaţiile privind manipularea platformei, dar a declarat că utilizatorii pot face clic pe butonul „nu mă interesează” la videoclipurile care nu le plac pentru a ascunde materialele viitoare de pe contul respectiv.

+2 -8

Comentarii

'VAX POPULI'

2022-08-10 08:51:14


'Gibonul asta a fost facut vedeta de cateva miliarde ca si el.Voi va dati seama la ce nivel este efectul de turma proasta in lumea asta bolnava incurabil in care traim ?? Cat despre faptul ca s-a refugiat pe aici,nu mai ma mira de vreo 32 de ani.Adica de la lovitura de stat a criminalului \"mai,draga\".\nP.S. O crv masculina si-a facut poza in P-ta Prostitutiei din Romania.Halal ... eram sa zic tara.'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie