Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6386 RON

1 GBP = 5.8067 RON

1 XAU = 346.8933 RON

1 AED = 1.2629 RON

1 AUD = 3.0283 RON

1 BGN = 2.5444 RON

1 BRL = 0.9012 RON

1 CAD = 3.3920 RON

1 CHF = 5.0843 RON

1 CNY = 0.6401 RON

1 CZK = 0.1974 RON

1 DKK = 0.6672 RON

1 EGP = 0.0968 RON

1 HUF = 1.2671 RON

1 INR = 0.0557 RON

1 JPY = 2.9797 RON

1 KRW = 0.3376 RON

1 MDL = 0.2601 RON

1 MXN = 0.2723 RON

1 NOK = 0.4234 RON

1 NZD = 2.7650 RON

1 PLN = 1.1532 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4274 RON

1 TRY = 0.1430 RON

1 UAH = 0.1170 RON

1 XDR = 6.1159 RON

1 ZAR = 0.2442 RON

Editia 8171 - 26 apr 12:12

Ce li se spune elevilor din Braşov pe internet: Dacă te arunci pe geam, nu vei păţi nimic, pentru că jos se află o saltea care te va proteja

Autor:

Publicat la 08 iunie 2022

Ce li se spune elevilor din Braşov pe internet: Dacă te arunci pe geam, nu vei păţi nimic, pentru că jos se află o saltea care te va proteja

Ce li se spune elevilor din Braşov pe internet: Dacă te arunci pe geam, nu vei păţi nimic, pentru că jos se află o saltea care te va proteja
Mai mulţi elevi de la clase mici din Braşov au detaliat ce văd pe internet, iar răspunsurile lor sunt demne de filme. Indiferent de vârstă, profilul sau ciclul de învăţământ din care fac parte, mulţi elevi din Braşov au în comun pasiunea pentru tehnologie.
Fie că vorbim despre social media, platforme de jocuri sau discuţii, mulţi sunt la curent cu tot ce apare. Chiar şi cu ce nu ar trebui să ştie despre acestea. Iată ce a aflat Caravana Siguranţei Online la o vizită în două şcoli din Braşov!

Ce văd elevii din Braşov în online?
Elevii intervievaţi au vorbit deschis despre situaţiile cu care se întâlnesc în online când sunt nesupravegheaţi şi au povestit despre oameni dezbrăcaţi, violenţe, ameninţări. Iar poveştile lor nu se opresc aici.
Cei de clasa a doua sunt utilizatori ai OmeTV, o platformă de chat video care promovează discuţii cu necunoscuţi din toată lumea. După ce un copil a povestit că a văzut un om dezbrăcat, altul şi-a deschis sufletul şi a spus că a văzut un băiat care ţinea un cuţit la gâtul unei fete.
Copiii cu vârste de până în 10 ani petrec timp şi pe TikTok, acolo unde sunt expuşi la conţinut nepotrivit vârstei lor, dat fiind că vârsta minimă de acces pe platformă este de 13 ani. Ce văd ei acolo? „Oameni care înjură”, „chestii scârboase”, dar şi un monstru cu corp de găină şi cap de om, menit să sperie copiii.
Elevii recunosc că s-au întâlnit şi cu situaţii dificile. Ei au povestit că există anumiţi oameni în mediul online, care susţin că se pot arunca pe geam şi fie vor zbura, fie nu vor păţi nimic, deoarece jos se află o saltea care îi protejează.

Copiii se pot răni dacă încearcă să imite farsele de pe social media
La clasa pregătitoare, situaţia este puţin diferită. Copiii se joacă adesea pe Roblox, o platformă de jocuri internaţionale cu opţiunea de chat chiar şi cu necunoscuţi. Însă, nu acolo au observat riscuri, ci pe social media. Chiar dacă cei din clasa pregătitoare sunt supravegheaţi de părinţi, ei au observat că pe o platformă de social media sunt multe farse care pot fi periculoase, care sunt prelucrate şi nu autentice, iar copiii se pot răni dacă încearcă să le imite.
Totuşi, cei mici nu ar trebui să facă parte din utilizatorii TikTok. Potrivit unui studiu ADFABER, elevii din clasele a şaptea şi a opta spun că sunt îngrijoraţi că fraţii lor mai mici au acces la platforme precum TikTok. Mai mult, 70% dintre aceştia consideră că fraţii lor mai mici nu ar trebui să aibă acces pe platformele pe care ei îşi petrec timpul.

Elevii învaţă cum să se apere în online
Mai mulţi elevi din clasele mici au confirmat că nu ştiau cum arată o parolă puternică, aşa că au fost încântaţi să afle chiar de la echipa ADFABER, care merge în caravana Eroii Internetului ca să discute cu elevi despre siguranţă online.
Caravana Siguranţei Online Eroii Internetului a vizitat, marţu, 7 iunie, Şcoala Gimnazială nr. 15 Braşov şi Şcoala Gimnazială nr. 2 Diaconu Coresi, acolo unde voluntarii ADFABER le-au vorbit despre cum activitatea lor pe internet devine amprentă digitală şi le poate influenţa viitorul personal sau profesional.
Ei au fost deschişi să înveţe cum să creeze o parolă puternică şi au fost încântaţi să afle că pot fi chiar ei Eroii Internetului. E nevoie doar de responsabilitate în online, ca şi în viaţa reală.
Copiii vizitaţi de Caravana Eroii Internetului au făcut cunoştinţă cu îndrăgiţii internauţi din programul Eroii Internetului.

Caravana Eroii Internetului, în parteneriat cu Poliţia Română
Caravana Eroii Internetului merge prin mai multe oraşe din ţară, adună poveşti despre ce întâlnesc elevii în spaţiul digital şi le vorbeşte despre siguranţa online.
În urma demarării unui parteneriat cu Poliţia Română, mai mulţi specialişti în prevenirea criminalităţii vizitează, de asemenea, şcoli din ţară, pentru a le vorbi elevilor despre siguranţa online şi programul Eroii Internetului.
Caravana face parte din programul Eroii Internetului, dezvoltat de Google şi organizat în România de către Adfaber. Programul este destinat atât părinţilor, cât şi profesorilor din şcolile de stat, pe care îi învaţă gratuit despre siguranţa online pentru ca, apoi, să le poată vorbi copiilor despre riscurile pe care le pot întâlni şi cum pot să le abordeze.
Aflat deja la cea de-a doua ediţie, programul a adunat peste un milion de elevi, care au învăţat cum pot deveni cetăţeni digitali responsabili. (BizBrasov.ro)

+1 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie