Curs BNR

1 EUR = 4.9449 RON

1 USD = 4.8088 RON

1 GBP = 5.7845 RON

1 XAU = 278.6640 RON

1 AED = 1.3092 RON

1 AUD = 3.2642 RON

1 BGN = 2.5283 RON

1 BRL = 0.9022 RON

1 CAD = 3.7184 RON

1 CHF = 4.9770 RON

1 CNY = 0.7171 RON

1 CZK = 0.1998 RON

1 DKK = 0.6647 RON

1 EGP = 0.2545 RON

1 HUF = 1.2170 RON

1 INR = 0.0607 RON

1 JPY = 3.5413 RON

1 KRW = 0.3666 RON

1 MDL = 0.2473 RON

1 MXN = 0.2353 RON

1 NOK = 0.4802 RON

1 NZD = 2.9593 RON

1 PLN = 1.0413 RON

1 RSD = 0.0421 RON

1 RUB = 0.0782 RON

1 SEK = 0.4577 RON

1 TRY = 0.2832 RON

1 UAH = 0.1628 RON

1 XDR = 6.3617 RON

1 ZAR = 0.2923 RON

Editia 7730 - 06 iul 13:23

Carantina Braşov, carantină metropolitană sau semi-carantină?

Autor: Radu COLȚEA,Ovidiu VRÂNCEANU

Publicat la 25 martie 2021

Ce spun Prefectura, Consiliul Județean, DSP și Primăria Brașov

Carantina Braşov, carantină metropolitană sau semi-carantină?

Valul 3 de coronavirus a început să se resimtă nu numai în statisticile medicale, ci şi la nivelul factorilor de decizie. Astfel, după zilele trecute se discuta despre eventuale carantinări în formula clasică, mesajul autorităţilor centrale s-a nuanţat puţin, iar astăzi este programată o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), în care vor fi discutate măsuri ce ar putea fi luate în localităţile sau zonele cu incidenţă mare, dar şi noua grilă de carantinare.
Deciziile CNSU sunt aşteptate şi de autorităţile braşovene, care, în baza lor vor stabili, ulterior, dacă va fi cazul, noi măsuri anti-Covid.

Prefectura Braşov: Este nevoie să gândim măsurile la nivel zonal
De altfel, ieri, prefectul Braşovului, Cătălin Văsii, ne-a declarat că după ce vor fi stabilite măsurile de către CNSU şi se va finaliza şedinţa de Guvern programată pentru data de 25 martie, la nivelul judeţului se va realiza o analiză privind eventualele măsuri suplimentare.
În funcţie de măsurile stabilite la nivel central, vom vedea ce măsuri sunt necesare pentru municipiul Braşov şi localităţile limitrofe. Centrul «epidemic» este în municipiul Braşov, dar, având în vedere mobilitatea ridicată, infectarea s-a propagat şi în localităţile învecinate. În acest context, este nevoie să gândim măsurile la nivel zonal, nu să ne raportăm doar la o singură localitate”, a explicat Văsii.
Pe de altă parte, prefectul face un apel la braşoveni să respecte regulile pentru combaterea coronavirusului, iar acolo unde este posibil, angajatorilor le recomandă să apeleze la telemuncă, la lucrul în schimburi sau să aplice alte strategii care limiteze riscul răspândirii noului coronavirus.

Consiliul Judeţean Braşov: Măsuri există, trebuie respectate
Despre situaţia pandemică a discutat şi premierul României cu reprezentanţii administraţiilor locale, inclusiv cu preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea. De altfel, reprezentantul administraţiei judeţene braşovene ne-a declarat că „opinia premierului este că la nivelul României sunt stabilite suficiente măsuri de combatere a răspândirii coronavirusului, iar o concluzie a acestor discuţii a fost că, în primul rând, trebuie ca acestea să fie respectate cu stricteţe. Apoi, dacă acestea nu vor avea rezultatele scontate, ar putea fi stabilite şi altele”.
Pe de altă parte, premierul României, Florin Câţu, aşteaptă şi din partea agenţilor economici, fie că e vorba de centre comerciale, fie că e vorba de operatorii  din turism, propuneri pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

DSP Braşov: Propunem carantinare de weekend
Şefa DSP Braşov, dr. Andrea Neculau, ne-a declarat, la rândul său, că este de părere că la nivelul Braşovului sunt necesare „măsuri mai severe” pentru limitarea aglomeraţiilor de oameni care fac ca virusul să se transmită cu o mai mare uşurinţă. „Din analizele noastre medicale reiese că măsurile la nivelul Braşovului trebuie să fie mai dure”, a spus sursa citată, precizând că în şedinţa de joi se vor lua în discuţie propunerile venite din partea fiecărei direcţii de sănătate publică din ţară. „Propunerea noastră a fost de carantină de weekend”, a mai spus dr. Neculau.

Primăria Braşov: Închidem terasele din Poiană şi zonele de apreschi    
Şi primarul Braşovului, Allen Coliban, a subliniat ieri faptul că nimeni nu îşi doreşte carantinarea oraşului, precum nimeni nu îşi doreşte să mai crească numărul de decese provocate de Covid-19. Acesta a punctat și faptul că miercuri am ajuns la o incidenţă de 7 la mie, dar în acelaşi timp Braşovul se situează în topul oraşelor din ţară la numărul de testări. Potrivit acestuia, noile restricţii vor viza, în principal, Poiana Braşov.
În fiecare zi avem discuţii cu membrii Comitetelor Judeţean şi Local pentru Situaţii de Urgenţă pentru a analiza care sunt cele mai bune decizii pentru braşoveni. Am cerut suplimentarea numărului de vaccinuri alocate Braşovului, pentru că braşovenii îşi doresc să se imunizeze, iar noi suntem pregătiţi să deschidem noi centre de vaccinare. Totodată, astăzi (miercuri, n.r.) am hotărât să luăm măsuri legate de Poiana Braşov. Cele mai importante sunt schimbarea culoarelor de acces către staţiile de urcare pe cablu şi limitarea accesului pe terase şi in apreskiuri la sfârşit de săptămână. Cred că practicarea sportului în natură are un rol foarte important în menţinerea unei imunităţi ridicate. Iar dacă staţiunile de schi sunt, într-adevăr, o sursă de răspândire a bolii, cel mai probabil acest lucru se întâmplă în zonele de relaxare şi de servit masa, unde oamenii îşi dau măştile jos, nu pe pârtii unde practică sporturi de iarnă. Propunerile de măsuri vor fi discutate şi supuse votului în zilele următoare”, a anunţat Coliban, ieri după amiază, într-o postare pe Facebook.

Prefectul a reorganizat Poiana: Mă voi deplasa în fiecare zi în în staţiune pentru a verifica stadiul punerii în practică
Declaraţiile primarului vin după ce, miercuri dimineaţă, prefectul Braşovului, Cătălin Văsii a mers în Poiana Braşov, pentru a stabili cu operatorii de transport pe cablu şi cu reprezentanţii forţelor de ordine un set de măsuri pentru a se asigura distanţarea turiştilor în staţiune.
Scopul acestei întâlniri a fost de a stabili şi aplica noi măsuri suplimentare pentru reducerea aglomeraţiei în special la baza pârtiilor, în zona instalaţiilor de transport pe cablu şi de respectare a măsurilor de protecţie sanitară, privind distanţarea fizică şi portul corect al măştii de protecţie. „Am convenit asupra unor măsuri care să asigure un spaţiu mai mare între culoarele de trecere spre şi de la instalaţiile de transport pe cablu şi în zonele de acces în telegondole, teleschi şi telescaun. De asemenea, forţele de ordine vor suplimenta efectivele în Poiana Braşov. Mă voi deplasa în fiecare zi în Poiană pentru a verifica stadiul punerii în practică a măsurilor stabilite în colaborare cu reprezentanţii Primăriei Braşov, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi ai transportatorului pe cablu. Le vom prezenta în cursul zilei de vineri şi ne aşteptăm ca din week-end-ul care urmează să îşi arate efectele”, a anunţat prefectul.

3 cu 7 la mie
Precizăm că în 24 martie, în municipiul Braşov, incidenţa cumulată a infectărilor cu noul coronavirus era de 7,02 cazuri la 1.000 de locuitori, în creştere faţă de ziua anterioară, când acest indice avea valoarea 6,85.  În data de 23 martie, în municipiul reşedinţă de judeţ au fost raportate pentru o perioadă de 24 de ore 194 de cazuri noi de coronavirus, iar în 24 martie numărul acestora a scăzut la 150.
În ceea ce priveşte localităţile din jurul municipiului Braşov, în Ghimbav, în 24 martie, incidenţa era de 7,43 cazuri la 1.000 de locuitori, în Sânpetru era de 7,95 cazuri, în Cristian – 5,41, în Hărman – 4,57.


 

Comentarii

'Willy'

2021-03-25 11:40:15


'In sfrasit, si-a gasit barbuLache auditoriu. Si ham, si ham! Inveseliti-l, e trist! Se vaccineaza sosoaca! L-a tradat!'

'Barbu Gh.'

2021-03-25 10:45:00


'@Deduca,\nHai nu zău. Eu nu am pus inițiala, am folosit prescurtarea. Pentru că-i numele prea lung. La Gheorghe este Gh., la Constantin este C-tin....'

'Barbu Gh.'

2021-03-25 10:33:52


'Ce-au sărit puhavii în sus.... Îi supără adevărul. Ghinion.'

'horatiu'

2021-03-25 07:43:03


'@Barbu Gh: un comentariu bun şi pertinent. Când comentezi corect, 10 puncte. Aşa este, să ieşim să facem sport în natură, dar fără aglomeraţie şi fără apropiere \"bară la bară\". Nici ceea ce se întâmplă la cozile de la teleschi nu este bine.'

'rammstein'

2021-03-25 07:41:50


'problema nu e ca iarna !!..ca se face sport ..ci ce se intampla in interiorul restaurantelor si hotelurilor..!!!.acolo e nenorocire ..curve,chefuri, parlamentari..d-aia vine mai mult ca perfectul zilnic in poiana...sa-l vada sefii de la centru..'

'alexandru'

2021-03-25 07:30:34


'La romani nu merge cu jumatati de masura sau exceptii de la regula.Aici e ori totul,ori nimic!Se impun masuri drastice pentru ca s-a dovedit deja ca numai asa se pot obtine rezutate.De ce in marile orase ale lumii se poate si se respecta masurile luate,iar aici nu? Va veni Pastele si bisericile vor fi mai aglomerate decat de obicei fara a se respecta in totalitate regulile de protectie.La Vatican,anul trecut,Papa a oficiat slujba singur in imensa Piata San Pietro,aici s-a tinut de doua ori Pastele.Daca incidenta a crescut,asta se datoreaza celor multi din pacate care nu au reguli si care raman sceptici indiferent de argumente.'

'Vlad Tepes'

2021-03-25 07:10:26


'Poiana Brasov,focar activ pentru populatia judetului Brasov.\nNu ajunge cat am suferit noi ,\"celelalte legume \" ??\nSi-au facut plinul pe 2 ani administratorii si patronii din Poiana,in detrimentul celorlalti. AJUNGE !! Carantina totala 2 saptamani nu strica..\nLocuitorii Brasovului sunt cetateni onesti ascultatori,nu sunt \"fitosi\" de Bucuresti ,au respectat si respecta regulile sanitare,dar au fost \"macelariti\" de turisti. '

'Dor Deduca'

2021-03-25 07:02:37


'@Barbu Gh\n1. Initiala de la Gheorghe e G., nu Gh.\n2. Nu cred ca exista vreun schior din Poiana care sa se uite la A3 si RTV. Deci, chestia cu burtosii care sa stea acasa sa vizioneze TV-ul se aplica votantilor P_D care urmaresc posturile mai sus mentionate, nu Digi...\n3. In rest, e buna afirmatia cu sportul, face bine. Totusi, sunt exemple de schiori practicanti care au avut boala si au respectat carantinarea ca romanu\', unii mai serios, altii mai putin.'

'@barbu'

2021-03-25 05:50:47


'Daca miscarea e sanatate curata, ia mai plimba ursul ca ai multa nevoie de sănătate mentală. Si nu te mai sprijini de banda rulanta la casa de marcat.'

'spitalul 9'

2021-03-25 05:49:56


'Propun carantina totala cu eutanasierea in masa a populației .'

'Adytz'

2021-03-24 21:49:45


'Problema nu e la instalații, ci în spațiile de cazare ,seara , noaptea unde mai mult ca sigur distanțarea in spațiile închise nu exista .'

'Willy'

2021-03-24 19:25:26


'Ce v-am zis? Daca ninge se amana carantina. Nu mai e problema. Lumea trebuie sa schieze, nu?'

'Barbu Gh.'

2021-03-24 17:54:13


'De ce să închizi ceva unde lumea merge să facă mișcare, sport? DE CE? De când e lumea și pământul sportul și mișcarea au fost asociate cu sănătatea. Acestea întăresc corpul, îl fortifică, îl mențin sănătos. Un corp sănătos va lupta eficient cu orice boală, indiferent care ar fi aia. De ce închidem Poiana? Să nu cumva să se îmbolnăvească și mai dihai vreun puhav degenerat fizic, unul care n-a făcut în întreaga-i scîrbavnică viață pic de mișcare, nu a ieșit în natură și nu a trăit sănătos. Legumele ăstea trebuie protejați că doar ele sunt clientela de bază a spitalelor și farmaciilor. Să nu meargă acolo, copturile, să stea închise în case cu masca pe figură și să se uite la Digi și ProTv. '

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

 • Următorul preşedinte

  Următorul preşedinte

  Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PNL Ludovic Orban (foto), a declarat, miercuri, că există şi posibilitatea de a candida la preşedinţie, adăugând că PNL „trebuie să sprijine[...]

  2021-03-25 citeste mai mult
 • Despre cei 89 de morţi

  Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) au fost raportate până în prezent 89 de persoane decedate din cauza COVID-19, care s-au vaccinat anterior împotriva noului[...]

  2021-03-25 citeste mai mult
 • Iohannis despre austeritate

  Iohannis despre austeritate

  „Nu cred şi nu avem un plan de a intra într-un procedeu de austeritate”, a declarat ieri preşedintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. „Nu cred şi nu avem[...]

  2022-07-06 citeste mai mult
 • După Otopeni, Braşovul

  După Otopeni, Braşovul

  Calea ferată către Aeroportul Internaţional Braşov - Ghimbav aşteaptă să fie inclusă pe lista de investiţii a CFR Infrastructură. „Fără să generăm cine ştie ce invidii, sperăm ca acest obiectiv să fie prioritizat şi finanţat”

  2022-07-06 citeste mai mult
 • Geoană – Kovesi, după Iohannis

  Primul sondaj care măsoară intenţia de vot la alegerile din 2024 preconizează o finală la prezidenţiale între Laura Codruţa Kovesi şi Mircea Geoană. Geoană ar câştiga primul tur[...]

  2022-07-06 citeste mai mult
banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional