Curs BNR
1 EUR = 4.9759 RON
1 USD = 4.8284 RON
1 GBP = 5.8939 RON
1 XAU = 419.8038 RON
1 AED = 1.3146 RON
1 AUD = 2.9955 RON
1 BGN = 2.5441 RON
1 BRL = 0.7980 RON
1 CAD = 3.3512 RON
1 CHF = 5.2980 RON
1 CNY = 0.6588 RON
1 CZK = 0.1969 RON
1 DKK = 0.6669 RON
1 EGP = 0.0958 RON
1 HUF = 1.2045 RON
1 INR = 0.0558 RON
1 JPY = 3.0999 RON
1 KRW = 0.3313 RON
1 MDL = 0.2573 RON
1 MXN = 0.2317 RON
1 NOK = 0.4242 RON
1 NZD = 2.7036 RON
1 PLN = 1.1673 RON
1 RSD = 0.0425 RON
1 RUB = 0.0471 RON
1 SEK = 0.4329 RON
1 TRY = 0.1358 RON
1 UAH = 0.1146 RON
1 XDR = 6.2693 RON
1 ZAR = 0.2579 RON
Publicat la 03 iulie 2024
După ce a fost asfaltată banda specială pentru autobuze de pe strada Lungă din Braşov, pe sensul Bartolomeu - Centru, şantierul s-a mutat pe Bulevardul Eroilor şi pe Bulevardul 15 Noiembrie. Astfel, marţi, 2 iulie, era frezată prima bandă pe porţiunea cuprinsă între Livada Poştei şi intersecţia „Trei Alimentare” (intersecţia Bulevardul 15 Noiembrie - Calea Bucureşti - str. Toamnei - str. Zizinului), iar utilajele intraseră şi pe Calea Bucureşti.
De azi, fără restricţii pe strada Lungă din Braşov, dar cu prima bandă închisă între Aro Palace şi Teatrul Sică Alexandrescu
De altfel, Primăria Braşov a anunţat că de miercuri, 3 iulie, se ridică restricţiile de pe str. Lungă (unde, timp de o săptămână, nu s-a putut gircula pe prima bandă), inclusiv pe breteaua dintre Cinema Astra şi Casa Armatei. În schimb, din 3 iulie, se instituie restricţii între orele 8.30 şi 17.00 pe sectorul dintre Aro şi Teatrul Sică Alexandrescu. De asemenea, va fi blocată circulaţia din străzile adiacente benzii pe care se execută lucrările (str. M. Sadoveanu, str. dintre Corpul T şi hotel Radisson Blu, breteaua Eroilor de la Modarom, toate celelalte intrări/ieşiri până la staţia de autobuz Teatrul Dramatic), în vederea asfaltării.
Accesul către Spitalul Militar şi Strada Nicolae Bălcescu va rămâne deschis.
Firma RS Activ , care execută lucrările, va încerca să reducă limitările la minimum necesar, pe măsură ce avansează asfaltarea. Toate aceste activităţi pot fi influenţate de factori meteorologici, fiind anunţate ploi sau furtuni sporadice.
Proiect criticat
Modul în care se derulează acest proiect a fost criticat de primarul ales al Braşovului, George Scripcaru, el afirmând, pe reţelele de socializare, că „zilele acestea, se desfăşoară un adevărat atentat la bugetul oraşului. Sub ochii noştri uimiţi, 50.000 de metri pătraţi de străzi cu asfalt fără cusur se frezează pe o adâncime de 4 cm şi se reasfaltează la loc. În urmă arată ca şi cum ţi s-a părut, totul e la fel cum era înainte de frezare. Ce se întâmplă? Asistăm la o combinaţie fatală de incompetenţă şi prostie, de care dă dovadă administraţia repetentă a lui Coliban & Co”.
George Scripcaru a amintit că „am fost anunţaţi recent că în sfârşit se face «Calea Verde», un proiect pe care i l-am lăsat lui Coliban pe masă, cu tot cu finanţare nerambursabilă pentru studiile aferente realizării acestuia. Proiectul include benzi dedicate transportului public şi piste de biciclete care să unească zone din oraş, astfel încât oamenii să fie încurajaţi să utilizeze transportul nepoluant (cumpărasem deja autobuzele electrice). Primarului nu i-a plăcut proiectul meu, pe motiv că era «scripcariot». A făcut altul, pierzând finanţarea şi amânând implementarea. Proiectanţii din Bucureşti care au realizat lucrarea au făcut cum se face de obicei: au ales soluţia care nu le dădea nicio durere de cap, propunând simplu frezare şi reasfaltare”.
În opinia primarului ales, municipalitatea braşoveană ar fi trebuit să refuze soluţia şi să ceară analiza la faţa locului, pentru că străzile care urmau a fi stricate erau în stare foarte bună, iar altele, cum sunt Eroilor şi 15 Noiembrie, au fost asfaltate anul trecut şi se află încă în garanţie. „Dar, de la primărie nu au fost obiecţiuni, aşa că soluţia proiectanţilor leneşi a rămas valabilă şi se implementează chiar acum. Dacă primarul şi gaşca lui ar fi stat mai mult la Primărie şi mai puţin în delegaţii şi pe Facebook, TikTok sau Instagram, sau i-ar fi păsat cuiva de banul public, astăzi nu asfaltam şi reasfaltam aiurea. Benzile dedicate transportului public erau simplu de realizat prin colorare distinctă şi marcaje rutiere. Simplu, rapid şi ieftin, în loc de complicat, de durată şi scump”, a continuat George Scripcaru.
Pe de altă parte, primarul ales a amintit că lucrările la drumuri sunt realizate de o firmă despre care actualul primar, Allen Coliban, a spus că este „firma lui Scripcaru” şi avertiza că această companie nu va mai avea contracte cu municipalitatea.
Poienelor - Municipal şi Bulevardul Victoriei
Lucrările fac parte din proiectul de amenajare a benzilor dedicate transportului în comun de pe traseul liniei RATBV 5 (terminal Poienelor - terminal Municipal şi retur) şi a benzilor dedicate transportului în comun de pe Bulevardul Victoriei.
Lungimea traseului benzilor dedicate relizate prin acest proiect este de aproximativ 12,68 km.
Lăţimea benzilor dedicate este de la 3,5 metri pe anumite tronsoane, până la 4,5 m, în funcţie de specificul fiecărei artere de circulaţie pe care vor fi făcute aceste amenajări.
Potrivit contractului, amenajarea benzilor dedicate se face pe carosabilul existent, prin frezarea pe o lăţime de 3,5 - 4,5 metri şi o adâncime de 4 - 6 cm a asfaltului existent şi aşternerea pe o suprafaţă de 49.475 mp a unui covor asfaltic nou.
Proiectul mai prevede realizarea marcajelor (cu vopsea reflectorizantă) şi separarea benzilor dedicate (prin benzi rezonatoare sau semisfere de cauciuc).
Amenajarea acestor benzi este realizată de către asocierea dintre RS Activ şi Comprest, valoarea lucrărilor fiind de 11,6 milioane de lei, având ca termen de execuţie 8 luni.
'Artur'
2024-07-03 06:14:08
'Trebuie sesizate autoritățile competente pentru demararea unei anchete !!!'
'Bigbrader '
2024-07-03 06:03:07
'Vai de cetatenii acestui oraș! Banda de autobuz nu-si mai are rostul când faci semaforizare inteligenta! Trebuiau desființate giratoarele daca semaforizezi intersecția! Altfel pui semafoare și la ieșirea din intersecție,ceia ce se-ntâmplă! Se cearta doi \"destepti\", unul cu școala, altul fără! Vorbește Scripcaru care asfalta și peste gurile de canalizare! '
'Voineag'
2024-07-03 05:37:03
'Jaf la banul public. Și asta e doar începutul. Cu noul primar va fi și mai și.'
Anunţ prealabil privind afişarea publică a documentelor tehnice ale cadastrului Comuna Drăguş, judeţ Braşov anunţă publicarea documentelor tehnice ale cadastrului pentru UAT DRĂGUŞ sectoarele[...]
2024-07-03 citeste mai multPrimăria nu a reuşit să găsească un furnizor pentru un astfel de mijloc de transport
2024-07-03 citeste mai multConstruirea unităţii de producere a energiei electrice a fost autorizată de primăria municipiului
2024-07-03 citeste mai multÎn comuna Hârseni vor fi construite două terenuri de sport sintetice. Unul va fi realizat în sediul de comună, celălalt la Mărgineni. „Consiliul Local a aprobat aceste terenuri[...]
2024-07-03 citeste mai multPe lista de noi parcuri propuse a fi amenajate în municipiul Braşov se numără şi cel de pe strada Lânii (vizavi de sediul Serviciului de Protecţie a Plantelor), unde Primăria deţine[...]
2024-07-03 citeste mai mult
'ciprian mihai'
2024-07-03 21:04:39
'Stai ca vine Scripcaru deja cu amenințările, și cu ideile lui excelente. Cum sa spui ca firma ce executa lucrările, nu va mai avea contracte cu primăria pe viitor? Pai dacă au câștigat licitația, avand in vedere ca deja nu erau ofertanți? Dacă spui tu ca a fost scump,degeaba, și totul a fost un atentat la banii localnicilor, de ce nu s-au înscris în cursă mai multe firme domnule Scripcaru? Asa ati câștigat campania, prin minciuni și furtișaguri;toate proiectele făcute în ultimii ani spuneți ca au fost în sertarele lui Scripcaru... minciuni! De ce nu ai făcut nimic când ai fost tu în mandat ales? De ce totul a fost în \"sertar\"?!?? Mi-e sila de mincinoși, și vor vedea Brașovenii care tocmai si-au vândut orașul în mâinile infractorilor, atunci își vor da seama cum s-au vândut din nou, viselor \"din sertar\". Abea aștept sa te vad la cârma orașului sa vedem de câte proiecte benefice vei implementa tu în Brașov sau pardon...câte proiecte vei lasa din nou în sertar...ca de pus în practica mai greu cu lupii tai flămânzi de la București. Tu vei pune labele frumos în față, si noi Brașovenii vom avea de suferit. Sa nu uiți de educație, cultura, spitale și un Brașov modern, ca nu prea știi ce înseamnă să implementezi proiecte de gen... sau pardon...sunt și astea tot la sertar? '