Curs BNR

1 EUR = 4.9762 RON

1 USD = 4.6699 RON

1 GBP = 5.7698 RON

1 XAU = 344.5697 RON

1 AED = 1.2715 RON

1 AUD = 3.0092 RON

1 BGN = 2.5443 RON

1 BRL = 0.9039 RON

1 CAD = 3.4052 RON

1 CHF = 5.1198 RON

1 CNY = 0.6444 RON

1 CZK = 0.1969 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0971 RON

1 HUF = 1.2629 RON

1 INR = 0.0560 RON

1 JPY = 3.0160 RON

1 KRW = 0.3388 RON

1 MDL = 0.2600 RON

1 MXN = 0.2728 RON

1 NOK = 0.4241 RON

1 NZD = 2.7564 RON

1 PLN = 1.1508 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0500 RON

1 SEK = 0.4286 RON

1 TRY = 0.1435 RON

1 UAH = 0.1180 RON

1 XDR = 6.1406 RON

1 ZAR = 0.2425 RON

Editia 8169 - 24 apr 16:37

Bronz pentru România, la „mondialele bucătăriei”

Autor: Adina CHIRVASA, Buna Ziua Brasov

Publicat la 20 octombrie 2012

Master - Chef Ioan Florescu și Lady Chef de România Cornelia Ghișoi, ambii din Brașov, au urcat pe podium echipa României la Olimpiada Gastronomică din Germania La începutul lunii, Cornelia Ghișoi, din Brașov, a participat, alături de alți colegi maeștri, la cea de-a 23-a ediție a Olimpiadei Gastronomice, eveniment ce a avut loc în orașul german Erfurt

Bronz pentru România,  la „mondialele bucătăriei” Master - Chef Ioan Florescu și Lady Chef de România Cornelia Ghișoi, ambii din Brașov, au urcat pe podium echipa României la Olimpiada Gastronomică din Germania La începutul lunii, Cornelia Ghișoi, din Brașov, a participat, alături de alți colegi maeștri, la cea de-a 23-a ediție a Olimpiadei Gastronomice, eveniment ce a avut loc în orașul german Erfurt. 200 de mii de vizitatori a avut manifestarea internațională, unde au participat peste 1.300 de bucătari din întreaga lume, din 56 de țări. S-au pregătit 9.800 de meniuri pentru care s-au folosit în total, printre altele 20 de mii de ouă, o tonă de carne, peste o tonă de pește și 140 de kilograme de zahăr. Olimpiada a fost câștigată de echipa Suediei. Meniul câștigător al românilor a fost compus din: gustare caldă din pește, un fel principal, un desert și o piesă artistică din zahăr intitulată „Alice în Țara Minunilor”, realizată de o doamnă din Câmpina. Căpitanul echipei a fost Ioan Florescu, maestru în arta culinară. Este brașovean și gătește de 14 ani. „Este o responsabilitate. Împreună cu echipa am gândit meniul, l-am probat de 2-3 ori, am mai adus modificări. Dar finalul a fost fericit. Cred că vreo 3 luni ne-am pregătit”, povestește maestrul. Alături de cei doi master-chef brașoveni, în echipă au mai fost bucătari din Brașov, București, Câmpina, Oradea. Și seniorii și juniorii au venit acasă cu medalii de bronz. „Mă pregătesc de 22 de ani de când sunt în această meserie pentru a ajunge la această olimpiadă. Cred că a fost o șansă pentru că sunt și alți profesioniști. Pentru olimpiadă m-am pregătit câteva luni bune, împreună cu maestrul Ioan Florescu, care este și șeful meu. A fost un concurs greu, mai ales că a fost și prima dată pentru mine, dar a fost o mare șansă”, spune și Daniel Buzea, maestru bucătar. Un alt membru al echipei „de bronz” a fost Alexandru Vreme. „Lucrez de 4 ani în această meserie. Mentorul meu a fost Cornelia Ghișoi, cu ea am început să lucrez, dar model pentru mine este și Ioan Florescu”, a declarat acesta. „Asociația Bucătarilor și Cofetarilor a luat naștere în 1971. De atunci, noi participăm la Olimpiada Gastronomică. Acum suntem la a treia participare cu această echipă. Au fost și alți colegi ai noștri care au participat și în alte dăți. Însă cred că de la an la an s-a văzut experiența”, povestește Cornelia Ghișoi, Lady Chef de România.
+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie