banner la cocos banner promotional

Curs BNR

1 EUR = 4.9771 RON

1 USD = 4.7550 RON

1 GBP = 5.9799 RON

1 XAU = 448.7474 RON

1 AED = 1.2946 RON

1 AUD = 3.0123 RON

1 BGN = 2.5447 RON

1 BRL = 0.8244 RON

1 CAD = 3.3531 RON

1 CHF = 5.2715 RON

1 CNY = 0.6545 RON

1 CZK = 0.1987 RON

1 DKK = 0.6673 RON

1 EGP = 0.0939 RON

1 HUF = 1.2382 RON

1 INR = 0.0548 RON

1 JPY = 3.1168 RON

1 KRW = 0.3300 RON

1 MDL = 0.2558 RON

1 MXN = 0.2331 RON

1 NOK = 0.4269 RON

1 NZD = 2.7110 RON

1 PLN = 1.1954 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0524 RON

1 SEK = 0.4434 RON

1 TRY = 0.1313 RON

1 UAH = 0.1143 RON

1 XDR = 6.2319 RON

1 ZAR = 0.2589 RON

Editia 8361 - 17 feb 09:18

Braşovul va fi promovat pe Travel Channel

Autor: Ovidiu VRÂNCEANU

Publicat la 13 octombrie 2014

Serialul „Food and Wine Adventures: România” nu va pune accentul pe astfel de persoane celebre, ci pe „oamenii din spatele cortinei”

Braşovul va fi promovat pe Travel Channel
Travel Channel lucrează în prezent la realizarea seriei „Food and Wine Adventures: România”, care va cuprinde şase episoade de câte 30 de minute, a declarat producătorul Eoin O'Shea, care se află în prezent în România pentru a finaliza filmările la acest proiect. Seria va fi difuzată în prima parte a lui 2015 la televiziunea Travel Channel, care este retransmisă şi în România.
„Food and Wine Adventures: Romania” îşi propune să continue campania de promovare a României, prin intermediul Travel Channel, începută prin trilogia documentară „Wild Carpathia”, care a fost difuzată în perioada 2011 - 2013, la nivel internaţional, de această televiziune. „Este un program despre mâncarea şi vinul românesc, iar prezentatorii sunt Jenny Powell, o cunoscută prezentatoare de televiziune din Marea Britanie, şi Olivier Magny, un expert în vinuri din Paris”, a declarat producătorul Eoin O'Shea.
Spre deosebire de seria „Wild Carpathia” de la Travel Channel, în care România a fost promovată şi prin intermediul unor personalităţi precum prinţul Charles al Marii Britanii, principesa Margareta şi Ivan Patzaichin, noul serial „Food and Wine Adventures: Romania” nu va pune accentul pe astfel de persoane celebre. „Încercăm să facem cunoscuţi în această serie oamenii din spatele cortinei. Am încercat pe cât posibil să căutăm lucrurile ascunse şi oamenii de zi cu zi”, a explicat producătorul Eoin O'Shea.
Echipa lui Eoin O'Shea a filmat timp de aproximativ patru săptămâni în şase zone din România - Constanţa - Delta Dunării, Braşov, Baia Mare, Arad, Cluj-Napoca şi Bucureşti. La Braşov, echipa Travel Channel a fost la finele lunii septembrie, când Jenny Powell a mers la o vânătoare de trufe sălbatice, recoltate cu ajutorul unor câini, în pădurile din jurul Braşovului, în timp ce Olivier Magny a „poposit” în cafeneaua „Dr. Jekelyus – Pharmacy Café”, unde a preparat printre altele un cocktail original, la care s-a folosit tradiţionala pălincă românească. Pentru clienţii aflaţi în acel moment în „Farmacie”, cocktail-ul „din partea casei” a fost preparat chiar de către francez. Specialist în vinuri, el a ţinut să experimenteze şi în spatele barului, creând o reţetă „ad-hoc” pentru care a ales drept ingrediente vodkă, ardei iute şi lime. Magny a mai filmat şi în alte localuri din Braşov. „Am fost, de asemenea, la producători de şampanie şi vin spumant, la Azuga, unde Olivier a învăţat despre procesul tradiţional de producţie”, a explicat Eoin O'Shea.
 
Mâncare bună, vinuri de calitate
La rândul său, prezentatoarea noii serii, britanica Jenny Powell, a declarat că este „un mare fan al mâncării româneşti”, dar şi al procesului de preparare a gustărilor. „Oamenii îşi cultivă produsele pe care le folosesc în mâncare, pe care o fac singuri. Produsele sunt proaspete, autentice. Acest lucru nu prea se întâmplă mai ales în locul din care provin. Sper să nu pierdeţi toate aceste lucruri, aici în România. Este minunat. Este vorba despre mâncare reală, proaspătă. Este reconfortant să vezi toate aceste lucruri. Am fost în casele oamenilor, în curţile lor, în fermele lor. Este un privilegiu că am putut să fac toate aceste lucruri”, a spus Jenny Powell.
Ea a mai spus că, prin intermediul mâncării, a putut să cunoască mai multe lucruri despre viaţa de familie a românilor, despre moştenirea lor culturală. „Şi a fost foarte aventuros totul, chiar mi-a plăcut foarte mult”, a mai spus Jenny Powell.
Totodată, specialistul francez în vinuri Olivier Magny a recunoscut că a venit în România cu multe prejudecăţi, având în vedere „reclama negativă" pe care o fac unele persoane de etnie romă în Franţa. „Am venit cu idei preconcepute, însă am ajuns să avem o mare apreciere faţă de România. Oamenii au fost foarte prietenoşi, calzi şi primitori. A fost un privilegiu să fim aici”, a spus Olivier Magny.
El a fost surprins în mod plăcut şi în privinţa calităţii vinurilor din România. „Nivelul acestora este mai ridicat decât am anticipat. Cred că este un loc nedescoperit pentru oamenii din Europa de Vest. Nimeni nu bea vin românesc, nimeni nu cunoaşte nimic despre vinurile româneşti. Cred că sunt multe lucruri de aflat şi de descoperit de către entuziaşti şi am fost foarte impresionat că după perioada comunistă a fost o reală provocare pentru producătorii de vin să realizeze tranziţia la noile standarde. Am fost surprins în mod plăcut (...). Şi ne-a plăcut mâncarea, am fost impresionaţi de gustul şi de calitatea produselor, ceea ce nu este foarte uşor de obţinut în locurile de unde venim noi. Mâncarea are gust de mâncare”, a mai spus Olivier Magny.
Travel Channel a fost lansat în 1994 şi este disponibil în 20 de variante lingvistice în ţări din Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi zona Asia-Pacific. Travel Channel International face parte din Scripps Networks International, divizia de dezvoltare globală a Scripps Networks Interactive, Inc. 
 
 
Foto: Braşov, 25 septembrie 2014: Olivier Magny în timpul filmărilor de la cafeneaua „Dr. Jekelyus – Pharmacy Café”
+2 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie