Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6386 RON

1 GBP = 5.8067 RON

1 XAU = 346.8933 RON

1 AED = 1.2629 RON

1 AUD = 3.0283 RON

1 BGN = 2.5444 RON

1 BRL = 0.9012 RON

1 CAD = 3.3920 RON

1 CHF = 5.0843 RON

1 CNY = 0.6401 RON

1 CZK = 0.1974 RON

1 DKK = 0.6672 RON

1 EGP = 0.0968 RON

1 HUF = 1.2671 RON

1 INR = 0.0557 RON

1 JPY = 2.9797 RON

1 KRW = 0.3376 RON

1 MDL = 0.2601 RON

1 MXN = 0.2723 RON

1 NOK = 0.4234 RON

1 NZD = 2.7650 RON

1 PLN = 1.1532 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4274 RON

1 TRY = 0.1430 RON

1 UAH = 0.1170 RON

1 XDR = 6.1159 RON

1 ZAR = 0.2442 RON

Editia 8171 - 26 apr 13:51

Braşovul îşi face reclamă la austrieci pentru a deveni „paradisul” investitorilor

Autor: Ionuţ DINCĂ

Publicat la 21 august 2013

Ambasadorul Austriei consideră că judeţul nostru este un model de urmat pentru întreaga ţară, iar proiectele de investiţii în infrastructură, dar şi crearea de facilităţi pentru investitori cu siguranţă va atrage numeroşi oameni de afaceri

Braşovul îşi face reclamă la austrieci pentru a deveni „paradisul” investitorilor
Ambasadorul Austriei la Bucureşti, Excelenţa Sa Michael Schwarzinger, a avut o întâlnire cu autorităţile locale şi cele judeţene, în vederea implementării unor proiecte comune, dar mai ales în vederea conturării unor investiţii austriece la Braşov. Acesta a apreciat că Braşovul este un important pol de dezvoltare pentru România, dar mai ales un model de urmat de restul judeţelor din ţară.
Excelenţa Sa a subliniat faptul că pentru toate aceste proiecte de anvergură derulate atât de municipalitate, cât şi de Consiliul Judeţean este nevoie de „reclamă” pe plan extern, astfel ca Braşovul să devină o atracţie pentru investitori. „Cele mai importante zone pentru investitori sunt cele unde există o infrastructură dezvoltată şi o populaţie cu pregătire profesională. În cazul Braşovului, autorităţile au demarat o serie de proiecte de infrastructură, cum ar fi aeroportul sau parcurile industriale, lucruri ce vor atrage investitorii. Este important însă ca autorităţile să nu îi aştepte pe investitori, ci să îşi promoveze aceste proiecte”, a explicat Michael Schwarzinger.
 
FOTE ne-a făcut cunoscuţi în Austria
Braşovul a devenit cunoscut în Austria după derulare Festivalului Olimpic al Tineretului European, după cum a precizat ambasadorul. „Această olimpiadă de iarnă a avut un ecou pozitiv în Austria şi Braşovul a devenit cunoscut astfel de austrieci. Pentru mine este foarte important să dezvolt această relaţie dintre Austria şi Braşov”, a mai spus Excelenţa Sa.
Unul dintre atuurile importante pentru Braşov în privinţa atragerii investitorilor o reprezintă construcţia aeroportului, dar şi a terminalului intermodal de la Feldioara, cele două proiecte fiind strâns legate. Acesta din urmă ar fi trebui realizat cu finanţări europene din exerciţiul 2007 – 2013, însă proiectul va intra la finanţare din tranşa 2014 – 2020, Braşovul fiind inclus oficial de Ministerul Transporturilor pe lista celor cinci judeţe unde se vor construi astfel de terminale feroviare pentru marfă. „Acest terminal este în apropiere de aeroport şi acest lucru reprezintă un avantaj. Multe firme şi-ar putea stabili reprezentanţa aici şi s-ar putea crea o legătură între transportul aerian, cel feroviar şi cel maritim de mărfuri. Acest lucru va genera o dezvoltare a judeţului, dar şi numeroase locuri de muncă”, a precizat primarul George Scripcaru.
Acesta a precizat, totodată, că municipalitatea gândeşte deja în perspectivă, după ce marile proiecte de dezvoltare se vor concretiza, astfel ca ele să nu rămână fără utilitate. De exemplu, în cadrul Centrului de Afaceri şi Incubatorului Tehnologic, care va fi construit în apropiere de Institutul Cartofului, Scripcaru crede că ataşaţii comerciali ai ambasadelor la Bucureşti ar putea avea birouri, astfel ca să se poată crea legături directe cu investitorii sau camerele de comerţ de peste hotare.
 
Modelul Şcolii Profesionale Kronstadt
Un alt proiect al Braşovului, care a fost apreciat de Ambasada Austriei este cel al Şcolii Profesională Kronstadt, mai ales că modelul va fi extins şi la Făgăraş, unde va fi creată o şcoală profesională în domeniul turismului şi gastronomiei. „Excelenţa Sa ne-a comunicat că Guvernul va semna acel memorandum de înţelegere prin care se vor crea astfel de campusuri unde tinerii vor învăţa o meserie şi se vor putea califica pe piaţa muncii. Rolul nostru, al reprezentanţilor autorităţilor publice, este să discutăm aceste posibile proiecte de investiţii ce permit crearea de locuri de muncă şi să continuăm investiţiile în aceste exemple de succes, cum ar fi Şcoala Profesionala «Kronstadt»”, a explicat Mihai Pascu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov. 
Nu în ultimul rând, acesta a discutat cu Ambasadorul Austriei şi posibilitatea acordării unui sprijin de către Ambasadă în vederea continuării proiectului de extindere a rezervaţiei de zimbrii din Vama Buzăului în vederea repopulării cu astfel de animale a Masivului Ciucaş.
 
Ambasadorul Austriei, cetăţean de onoare al Braşovului
Primarul George Scripcaru va propune Consiliului Local ca Ambasadorul Austriei la Bucureşti să devină cetăţean de onoare al Braşovului. „Vrem să fie parte a comunităţii braşovene şi acest titlu să fie şi o recunoaştere morală pentru Excelenţa Sa cu care avem o relaţie foarte bună. Ne-a ajutat foarte mult în privinţa derulării FOTE, în ceea ce priveşte logistica”, a apreciat Scripcaru.
+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie