Curs BNR

1 EUR = 4.9483 RON

1 USD = 4.3786 RON

1 GBP = 5.8051 RON

1 XAU = 250.8945 RON

1 AED = 1.1921 RON

1 AUD = 3.0780 RON

1 BGN = 2.5300 RON

1 BRL = 0.7745 RON

1 CAD = 3.4205 RON

1 CHF = 4.7500 RON

1 CNY = 0.6866 RON

1 CZK = 0.1945 RON

1 DKK = 0.6654 RON

1 EGP = 0.2787 RON

1 HUF = 1.3562 RON

1 INR = 0.0580 RON

1 JPY = 3.8668 RON

1 KRW = 0.3708 RON

1 MDL = 0.2470 RON

1 MXN = 0.2058 RON

1 NOK = 0.4793 RON

1 NZD = 2.9559 RON

1 PLN = 1.0778 RON

1 RSD = 0.0421 RON

1 RUB = 0.0593 RON

1 SEK = 0.4811 RON

1 TRY = 0.3178 RON

1 UAH = 0.1600 RON

1 XDR = 6.1218 RON

1 ZAR = 0.2738 RON

Editia 7594 - 08 dec 09:26

Braşovul, curăţat, spălat, dezinfectat

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 23 martie 2020

Decizia dezinfecţiei cu clor sau biocid a străzilor a fost luată în aproape toate marile aglomerări urbane din judeţ: Braşov, Râşnov, Săcele, Codlea, Făgăraş

Braşovul, curăţat, spălat, dezinfectat
Foto: Braşov
 
Pentru a preveni răspândirea coronavirusului, mai multe oraşe din judeţul Braşov au început să dezinfecteze spaţiile publice. În municipiul reşedinţă de judeţ, aceste măsuri au început vineri, când staţiile RATBV au fost tratate cu biocid, iar Comprest a început spălarea străzilor principale cu spumă activă. Apoi, de sâmbătă a început dezinfecţia în tot Braşovul. „Începând din acest weekend vom trece la o nouă etapă de dezinfecţie oraşului, una mult mai amplă, în care, pe lângă mijloacele de transport în comun, terminalele RATBv şi  pieţe, vom face dezinfecţia arterelor de circulaţie şi a refugiilor RAT. Am dat dispoziţie ca până mâine (sâmbătă, n.r.), operatorul de salubrizare, Comprest, să finalizeze spălarea străzilor principale cu spumă activă, să demareze spălarea trotuarelor circulate, după care, etapizat, să facă şi dezinfecţia acestora. Pentru a obţine un rezultat optim trebuia ca înainte de spălare şi dezinfectare, aceste străzi să fie curăţate şi aspirate. Am finalizat această etapă şi acum trecem la următoarea. De astăzi (vineri, n.r.) începe şi dezinfecţia refugiilor RATBV, astfel încât cei care utilizează mijloacele de transport în comun să fie cât mai bine protejaţi”, a anunţat vineri primarul George Scripcaru.
Doar cu o zi înainte, trecerea la etapa de dezinfecţie a străzilor era în „expectativă”, dar se pare că lucrurile evoluează mult mai repede decât anticipam fiecare dintre noi şi se iau măsuri cu un grad din ce în ce mai mare de intervenţie, în speranţa că se va reuşi ţinerea sub control a situaţiei în contextul crizei Covid 19.
 
La Râşnov, dezinfecţia a început în 19 martie 
În oraşul Râşnov, în toate spaţiile publice  dezinfecţia a început în 19 martie, iar potrivit primarului oraşului Râşnov, Liviu Butnariu, pentru această procedură se foloseşte o substanţă dezinfectantă specifică acestui tip de acţiune. Dezinfecţia se face în toate parcurile din oraş, în toate locurile de joacă şi în toate spaţiile publice, iar acţiunile se vor desfăşura de câte ori va fi nevoie. Această procedură a fost făcută şi în toate unităţile de învăţământ din oraş, înainte de închiderea lor. De sâmbătă, a început şi dezinfecţia străzilor din oraş,  cu ajutorul unui utilaj folosit pentru spălarea străzilor.
Tot pentru a se evita riscul răspândirea noului coronavirus, se fac dezinfecţii şi la Policlinica Râşnov şi la Centrul de Permanenţă. Dezinfecţia suprafeţelor de contact şi a pardoselilor se va face cu o soluţie pe bază de clor. „Procesul se va desfăşura de trei ori pe zi, în două schimburi. În intervalul 07.30 - 15.30, dezinfecţia se va face de două ori, iar în intervalul 16.00 - 20.00 se va face o singură dată. În policlinică, dezinfectarea balustradelor şi a clanţelor de la uşi se face permanent. De asemenea, la Centrul de Permanentă, personalul medical solicită pacienţilor să-şi dezinfecteze mâinile în mod corespunzător. De altfel, dozatoare cu dezinfectant se regăsesc şi în policlinică”, a mai anunţat edilul.
 
 
Codlea a început acţiunile de la începutul săptămânii trecute 
Conform declaraţiei viceprimarului municipiului Codlea, Erwin Albu, dezinfectarea oraşului a început în 16 martie. „Pentru străzi, trotuare, staţii de autobuz sau alte spaţii publice folosim o soluţie pe bază de clor. La instituţii folosim biocide. De asemenea, la intrarea în primărie şi în alte instituţii sunt montate flacoane cu dezinfectant”, a declarat Albu. 
Pe de altă parte, acesta a afirmat că aşteaptă ca furnizorii să livreze noi loturi de dezinfectanţi sau materiale de protecţie.  
 
Săcelele a început dezinfecţia din 21 martie 
Începând din 21 martie, în Săcele a început spălarea şi dezinfectarea străzilor cu soluţie pe bază de clor, iar edilii au precizat că substanţa folosită nu pune în pericol viaţa, sănătatea, securitatea muncii şi nu produce impact negativ asupra mediului.
Ca şi în Braşov, dezinfectarea a început cu bulevardele principale. De asemenea, prioritare au fost cele  trei cartiere de blocuri. „Vor urma celelalte străzi şi alei, precum şi toate elementele de joacă, aleile şi mobilierul urban din parcurile din municipiul Săcele. Aceste acţiuni se desfăşoară pentru a diminua cât mai mult riscurile de transmitere COVID-19 în zonele des frecventate de către populaţie, ţinându-se cont de recomandarea DSP Braşov şi de solicitarea de conformare a Prefecturii Braşov”, a anunţat primarul Virgil Popa.
 
 
Foto: Săcele
 
Dezinfecţia în Făgăraş a început în 16  martie 
În Făgăraş, curăţenia şi dezinfecţia cu substanţe biocide a început din 16 martie, pe străzile din municipiul Făgăraş. Străzile au fost împărţite pe zile, iar acţiunea are loc după ora 21.00 (odată cu lăsarea serii), şi este desfăşurată, simultan, de firma de salubritate Salco Serv şi de o firmă privată. Pentru a nu lua contact cu substanţele folosite, edilii le recomandă cetăţenilor să evite deplasările după această oră.  Concomitent, sunt dezinfectate eurocontainerele şi platformele pe care sunt amplasate acestea.      
De la celelalte oraşe din judeţ nu avem încă date.
 
 
Foto: Făgăraş
+2 -1

Comentarii

Ady

2020-03-23 09:10:19


Frumos, n-am ce zice! Dar la dezinfectarea ghenelor de gunoi s-a gândit cineva? De doi ani nu a mai venit nimeni în cartierul Tractorul.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional