Curs BNR

1 EUR = 4.9744 RON

1 USD = 4.5940 RON

1 GBP = 5.8371 RON

1 XAU = 345.4718 RON

1 AED = 1.2508 RON

1 AUD = 3.0372 RON

1 BGN = 2.5433 RON

1 BRL = 0.8930 RON

1 CAD = 3.3469 RON

1 CHF = 5.0203 RON

1 CNY = 0.6342 RON

1 CZK = 0.2013 RON

1 DKK = 0.6667 RON

1 EGP = 0.0974 RON

1 HUF = 1.2901 RON

1 INR = 0.0553 RON

1 JPY = 2.9258 RON

1 KRW = 0.3360 RON

1 MDL = 0.2592 RON

1 MXN = 0.2752 RON

1 NOK = 0.4322 RON

1 NZD = 2.8040 RON

1 PLN = 1.1671 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0510 RON

1 SEK = 0.4285 RON

1 TRY = 0.1427 RON

1 UAH = 0.1145 RON

1 XDR = 6.0783 RON

1 ZAR = 0.2496 RON

Editia 8187 - 27 mai 12:37

Braşovul, argint şi bronz la Olimpiada Mondială de Gastronomie de la Stuttgart

Autor:

Publicat la 17 februarie 2020

Braşovul, argint şi bronz la Olimpiada Mondială de Gastronomie de la Stuttgart

Foto: Echipa Regională „Hotel Belvedere Braşov” - Ioan Florescu (căpitan), Ghisoi Cornelia, Popa Ioan, Ciobanu Cristina, Daniel Buzea, Gabor Sabina, Paul Holhoş, Balazs Corina.

Încep să apară rezultatele de la Olimpiada Mondială de Gastronomie de la Stuttgart, Germania, acolo unde România a intrat în competiţie cu bucătari care au evoluat la probe individuale, dar şi cu 4 echipe: Echipa Naţională de Seniori, Echipa Naţională de Juniori, Echipa Regională „Hotel Belvedere Braşov” şi Echipa Regională „Casa Boierului din Deal Buzău”.
Astfel, chef Ioan Florescu, de la restaurantul Belvedere Braşov, a obţinut medalia de argint la proba individuală, iar alte două medalii de bronz au fost câştigate de chef executiv Vasile Spînu, de la Centrul de evenimente Lux Divina Braşov, şi de la Gigel Ciutacu, de la Ramada Sibiu. Şi la probele pe echipe s-au derulat deja primele probe şi avem o medalie de argint obţinută de Echipa regională Braşov şi două medalii de bronz obţiute de Naţionala de juniori a României şi de echipa regională din Buzău.
Vasile Spînu (foto) mărturiseşte că pasiunea pentru gătit o are de la mama, care lucra ca bucătăreasă la o cantină.

Deşi îşi dorea să lucreze în construcţii, până la urmă a ajuns tot în bucătărie, spune acesta într-un interviu pentru newsbv.ro. „Am avut acces la acest domeniu de mic şi spre deosebire de fraţii mei (5 băieţi şi o fată), eu preferam să o ajut pe mama la tăiat legume în loc să ies afară la joacă. M-am apucat serios de gătit la 13 ani,  înainte de a avea buletin. Devenisem expert la sarmale, pe care doar eu le găteam în familie de sărbători. Provin dintr-o pereche de gemeni, dar pasiunea pentru gătit o am doar eu, fratele meu este şofer”, ne mărturiseşte Vasile Spînu. A plecat din Măcin (Tulcea), pentru că şi-a dorit tot timpul să înveţe mai mult. Din Deltă a ajuns în inima Ardealului, la Cluj. „Am lucrat la un hotel de 4 stele şi o sală de evenimente. Am participat la multe competiţii culinare – bufete reci, stil de gătire, trenduri, oamenii au văzut ce pot şi cererile s-au condimentat din ce în ce mai intens. Aşa am plecat în Bucureşti, unde am preluat un salon mare de evenimente. Mi-am pus amprenta pe tot meniul şi acest lucru s-a resimţit atât la nivel de gust şi imagine, cât şi la creşterea vânzărilor. Din ianuarie 2018 m-am mutat cu soţia la Braşov şi am preluat bucătăria complexului Lux Divina”, afirmă Vasile Spînu. A participat la multe competiţii de profil, în Coreea de Sud, Turcia, Ucraina, Bosnia-Herţegovina, iar despre activitatea lui spune că „Reuşita mea o măsor în farfuriile goale”.
Organizată o dată la 4 ani, International Exhibition of Culinary Art are loc între 14 - 19 februarie 2020, la Stuttgart, cu peste 70 de ţări înscrise.   România este prezentă la Jocurile Olimpice Culinare fără întreruperi – prin echipele naţionale şi cele regionale – din 1971 până în prezent, delegaţia 2020 fiind formată din 15 bucătari.

Foto: Lotul României

Comentarii

Stefan

2020-02-17 19:24:33


Felicitări!

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie