Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6386 RON

1 GBP = 5.8067 RON

1 XAU = 346.8933 RON

1 AED = 1.2629 RON

1 AUD = 3.0283 RON

1 BGN = 2.5444 RON

1 BRL = 0.9012 RON

1 CAD = 3.3920 RON

1 CHF = 5.0843 RON

1 CNY = 0.6401 RON

1 CZK = 0.1974 RON

1 DKK = 0.6672 RON

1 EGP = 0.0968 RON

1 HUF = 1.2671 RON

1 INR = 0.0557 RON

1 JPY = 2.9797 RON

1 KRW = 0.3376 RON

1 MDL = 0.2601 RON

1 MXN = 0.2723 RON

1 NOK = 0.4234 RON

1 NZD = 2.7650 RON

1 PLN = 1.1532 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4274 RON

1 TRY = 0.1430 RON

1 UAH = 0.1170 RON

1 XDR = 6.1159 RON

1 ZAR = 0.2442 RON

Editia 8171 - 26 apr 22:08

Braşovul, argint şi bronz la Olimpiada Mondială de Gastronomie de la Stuttgart

Autor:

Publicat la 17 februarie 2020

Braşovul, argint şi bronz la Olimpiada Mondială de Gastronomie de la Stuttgart

Foto: Echipa Regională „Hotel Belvedere Braşov” - Ioan Florescu (căpitan), Ghisoi Cornelia, Popa Ioan, Ciobanu Cristina, Daniel Buzea, Gabor Sabina, Paul Holhoş, Balazs Corina.

Încep să apară rezultatele de la Olimpiada Mondială de Gastronomie de la Stuttgart, Germania, acolo unde România a intrat în competiţie cu bucătari care au evoluat la probe individuale, dar şi cu 4 echipe: Echipa Naţională de Seniori, Echipa Naţională de Juniori, Echipa Regională „Hotel Belvedere Braşov” şi Echipa Regională „Casa Boierului din Deal Buzău”.
Astfel, chef Ioan Florescu, de la restaurantul Belvedere Braşov, a obţinut medalia de argint la proba individuală, iar alte două medalii de bronz au fost câştigate de chef executiv Vasile Spînu, de la Centrul de evenimente Lux Divina Braşov, şi de la Gigel Ciutacu, de la Ramada Sibiu. Şi la probele pe echipe s-au derulat deja primele probe şi avem o medalie de argint obţinută de Echipa regională Braşov şi două medalii de bronz obţiute de Naţionala de juniori a României şi de echipa regională din Buzău.
Vasile Spînu (foto) mărturiseşte că pasiunea pentru gătit o are de la mama, care lucra ca bucătăreasă la o cantină.

Deşi îşi dorea să lucreze în construcţii, până la urmă a ajuns tot în bucătărie, spune acesta într-un interviu pentru newsbv.ro. „Am avut acces la acest domeniu de mic şi spre deosebire de fraţii mei (5 băieţi şi o fată), eu preferam să o ajut pe mama la tăiat legume în loc să ies afară la joacă. M-am apucat serios de gătit la 13 ani,  înainte de a avea buletin. Devenisem expert la sarmale, pe care doar eu le găteam în familie de sărbători. Provin dintr-o pereche de gemeni, dar pasiunea pentru gătit o am doar eu, fratele meu este şofer”, ne mărturiseşte Vasile Spînu. A plecat din Măcin (Tulcea), pentru că şi-a dorit tot timpul să înveţe mai mult. Din Deltă a ajuns în inima Ardealului, la Cluj. „Am lucrat la un hotel de 4 stele şi o sală de evenimente. Am participat la multe competiţii culinare – bufete reci, stil de gătire, trenduri, oamenii au văzut ce pot şi cererile s-au condimentat din ce în ce mai intens. Aşa am plecat în Bucureşti, unde am preluat un salon mare de evenimente. Mi-am pus amprenta pe tot meniul şi acest lucru s-a resimţit atât la nivel de gust şi imagine, cât şi la creşterea vânzărilor. Din ianuarie 2018 m-am mutat cu soţia la Braşov şi am preluat bucătăria complexului Lux Divina”, afirmă Vasile Spînu. A participat la multe competiţii de profil, în Coreea de Sud, Turcia, Ucraina, Bosnia-Herţegovina, iar despre activitatea lui spune că „Reuşita mea o măsor în farfuriile goale”.
Organizată o dată la 4 ani, International Exhibition of Culinary Art are loc între 14 - 19 februarie 2020, la Stuttgart, cu peste 70 de ţări înscrise.   România este prezentă la Jocurile Olimpice Culinare fără întreruperi – prin echipele naţionale şi cele regionale – din 1971 până în prezent, delegaţia 2020 fiind formată din 15 bucătari.

Foto: Lotul României

Comentarii

Stefan

2020-02-17 19:24:33


Felicitări!

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie