Curs BNR

1 EUR = 4.9761 RON

1 USD = 4.6567 RON

1 GBP = 5.7878 RON

1 XAU = 346.6114 RON

1 AED = 1.2678 RON

1 AUD = 3.0265 RON

1 BGN = 2.5442 RON

1 BRL = 0.9073 RON

1 CAD = 3.4036 RON

1 CHF = 5.0938 RON

1 CNY = 0.6426 RON

1 CZK = 0.1971 RON

1 DKK = 0.6673 RON

1 EGP = 0.0972 RON

1 HUF = 1.2649 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0059 RON

1 KRW = 0.3389 RON

1 MDL = 0.2605 RON

1 MXN = 0.2744 RON

1 NOK = 0.4252 RON

1 NZD = 2.7633 RON

1 PLN = 1.1511 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4287 RON

1 TRY = 0.1432 RON

1 UAH = 0.1179 RON

1 XDR = 6.1310 RON

1 ZAR = 0.2433 RON

Editia 8171 - 26 apr 07:28

Brașovul are primul Top Chef din România

Autor:

Publicat la 05 februarie 2013

Giovanni Piselli, un italian în vârstă de 28 de ani, din care 12 petrecuți în bucătărie. La Brașov, s-a stabilit în 2008. Câștigătorul primei ediții a concursului „Top Chef”, difuzat de Antena 1 este italianul Giovanni Piselli, în vârstă de 28 de ani, chef la Casino Restaurant Vesuvius din Brașov, fiind specializat pe bucătărie italiană, mediteraneană și gourmet

Brașovul are primul Top Chef din România Giovanni Piselli, un italian în vârstă de 28 de ani, din care 12 petrecuți în bucătărie. La Brașov, s-a stabilit în 2008. Câștigătorul primei ediții a concursului „Top Chef”, difuzat de Antena 1 este italianul Giovanni Piselli, în vârstă de 28 de ani, chef la Casino Restaurant Vesuvius din Brașov, fiind specializat pe bucătărie italiană, mediteraneană și gourmet. El a reușit să impresioneze juriul format din Joseph Hadad, Tudor Constantinescu și Nicolai Tand și a pus mâna, sâmbătă seară, pe cec-ul în valoare de 50.000 de euro. În Brașov, Giovanni stă din 2008, și de la bucătar a ajuns, după cum a declarat, asociat al restaurantului la care lucrează. După cinci ani petrecuți în România, acum, când vorbește despre „acasă”, Giovanni Piselli se referă la România: „M-am plictisit de Italia. M-am obișnuit aici. Îmi place liniștea și aerul curat de la Brașov. Am ajuns la nivelul în care când sunt în Italia abia aștept să mă întorc acasă în România”. Giovanni a învățat de la tatăl său primele secrete ale bucătăriei, începând să gătească în jurul vârstei de 16 ani. Spune că nu va pleca curând din România, iar cu cei 50.000 de euro obținuți la Top Chef, al doilea premiu din carieră, vrea să-și extindă afacerile. Până la Top Chef, cel mai important premiu primit a fost „cel mai bun tânăr entremetier”, iar în viitor și-ar dori să își deschidă un bistro cu preparate diverse. Rețetele lui Giovanni Piselli Am ales două rețete (mai simple), cu care italianul a surprins plăcută juriul pe parcursul emisiunii Top Chef: Medalion din antricot de vită pe caponata din vegetale și sos zabaglione de parmezan Ingrediente: - 180 g antricot de vita - 1-2 ardei gras - 1-2 dovlecei - 1-2 vinete - 100 g parmezan - 2 gălbenușuri de ou - sare, piper Mod de preparare Pentru caponata (amestec de legume): Legumele se taie cubulețe și se prăjesc în ulei de măsline și un cubuleț de unt. Se condimentează după gust. Pentru zabaglione (cremă): Cele 2 gălbenușuri de ou se pun la bainmarine și se amestecă bine. Apoi, se adaugă parmezanul, până se formează un sos. Carnea se brezează pe ambele părți (sânge-mediu). Se așează pe farfurie carnea, caponata de legume și zabaglione de parmezan. Poftă bună! (A breza înseamnă a găti înăbușit într-un recipient acoperit, cu puțin lichid, fără ca acesta să acopere preparatul, timp îndelungat, la foc mic) Rissotto cu gorgonzola și cub de vită pane cu fructe uscate, bacon crispy și sifonat de praz Ingrediente - 60 g orez - 50 g carne de vită - 5 g alune - 5 g migdale - 5 g nucă - 1 albuș de ou Mod de preparare Pentru rissotto: Se pune orezul în tigaie și se rumenește fără ulei. Apoi, se adaugă fondul de legume. Puțin câte puțin, spre sfârșit, se adăugă gorgonzola și se lasă câteva minute, până dă în clocot. Se adăugă un cub de unt și parmezan. Pentru cubul de vită: Se taie pulpa de vită cubulețe, se condimentează cu sare și piper și se prăjește în tigaie. Se lăsă la răcit 2-3 minute. Între timp, se bate albușul de ou. Alunele, migdalele și nucile se mixează până devin ca o făină. Când s-a răcit carnea, se introduce în albușul de ou și în făină cu arome. Se pune la cuptor, la o temperatură de 180 grade, pentru 8 minute.
+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading