Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7219 - 02 iun 11:01

Braşov Heroes îşi cheamă eroii la înscrieri

Autor: Ovidiu VRÂNCEANU

Publicat la 01 sepembrie 2015

Cele 14 cauze ale Cursei cu Obstacole a Comunităţii, eveniment ce va avea loc pe 18 ocombrie, au fost alese

Braşov Heroes îşi cheamă eroii la înscrieri

Astăzi se dă startul înscrierilor la Cursa cu Obstacole a Comunităţii din cadrul celei de-a doua ediţii Braşov Heroes care va avea loc pe 18 octombrie. Fundaţia Comunitară Braşov, în colaborare cu Primăria Municipiului Braşov şi Carpathian MTB Trails, îi invită pe cei care îndrăgesc mişcarea şi care doresc, prin sport, să susţină o cauză a comunităţii, să se înscrie la cea de-a doua ediţie a evenimentului prin care oricine poate susţine prin taxa de alergare sau printr-o donaţie una din cele 14 cauze înscrise.  

Două trasee în zona Noua
La fel ca şi anul trecut, organizatorii vor amenaja în Zona de Agrement a Lacului Noua două trasee de 4 si 7 km cu obstacole pe care eroii trebuie să le depăşească. În competiţie se pot înscrie alergători individuali, echipe de până la 5 membri şi familii, cursa fiind adresată atât amatorilor de mişcare, cât şi profesioniştilor şi semi-profesioniştilor. Până în 18 septembrie, alergătorii beneficiază de cea mai mică taxă de înscriere, de 50 lei pentru cursa scurtă şi 60 de lei pentru cursa lungă. Braşov Heroes îşi propune să atragă fonduri pentru diverse cauze din comunitate. În urma apelului lansat de Fundaţia Comunitară Braşov în data de 15 august, mai multe organizaţii locale şi grupuri informale au aplicat cu proiecte, fiind selectate 14 cauze care vor intra în acest an în cursa strângerii de fonduri.

Poţi susţine cauza şi fără să alergi
Cei care doresc să alerge, aleg mai întâi cauza pentru care se implică, iar apoi se înscriu. În acest fel, 50% din taxa lor de participare va merge către cauza pe care o susţin. În plus, îşi pot mobiliza colegii şi prietenii să doneze şi ei către proiectul ales. Cei care nu doresc să-şi încerce puterile de alergători, dar vor să se implice, pot susţine printr-o donaţie alergătorul preferat sau pot dona direct pentru cauzele înscrise.
Banii astfel colectaţi sunt oferiţi, sub formă de finanţare, fiecărei organizaţii care a reuşit să adune fondurile prin implicarea comunităţii. Prima ediţie Braşov Heroes a reuşit să aducă împreună 13 organizaţii locale, 320 de alergători, 150 de donatori, 10 companii partenere care au strâns împreună 45.000 de lei pentru desfăşurare unor proiecte de educaţie, cultură, mediu şi social. Fundaţia Comunitară Braşov este înfiinţată în 2015 şi este susţinută de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare în cadrul  „Programului naţional de dezvoltare de fundaţii comunitare în România”.

De la locuri de joacă până la dezvoltare prin dans contemporan
Cele 14 cauze pentru care alergătorii şi donatorii vor strânge fonduri la acestă ediţie Brasov Heroes sunt:
Asociaţia pentru Pitici propune creare unui spaţiu „empatic” într-un parc public în care copiii pot produce muzică, pot grădinări sau pot face experimente ştiinţifice.
Asociaţia Community Aid Network participă cu un proiect în care tehnologia îi ajută pe copiii din Săcele să înţeleagă şi să trăiască acceptarea, egalitatea şi integrarea socială.
Asociaţia Dicta strânge bani pentru crearea unui loc de recreere şi joacă pentru copiii cu cerinţe speciale din Centrul de Educaţie Incluzivă Braşov.
Asociaţia pentru Parteneriat Comunitar Braşov urmăreşte să trateze problemele dentare a 10 copii din regiunea de munte a localităţii Holbav, care nu au acces la apă curentă, canalizare şi electricitate.
Fundaţia „Casa Mea" Prejmer are în îngrijire şapte copii lipsiţi de ocrotirea familiei, pentru care doreşte să amenajeze un atelier de creaţie care să le dezvolte abilităţi practice, precum croitorie, pictură pe ceramică şi muzică.
Asociaţia Elan propune un proiect de educaţie alternativă prin Şcoala Democratică, în care curiozitatea naturală a copiilor este încurajată, iar ritmul de învăţare şi dezvoltare al fiecăruia este respectat.
Fundaţia Rafael doreşte să valorifice potenţialului de dezvoltare al copiilor cu dizabilităţi uşoare, severe şi multiple prin crearea unui spaţiu cu mobilier special, jucării adaptate şi intrumente speciale de stimulare fizică şi cognitivă.
KunSTadt oferă publicului braşovean noi formate de dezvoltare personală şi artistică prin intermediul dansului contemporan, arta secolului XXI.
Asociaţia „Copiii de Cristal” are ca obiectiv formarea şi dezvoltarea deprinderilor emoţionale şi cognitive ale celor 50 de copii şi tineri beneficiari ai programului ARTA,  prin metode art-terapeutice.
Asociaţia Atelier Săcelean îşi propune să dezvolte iniţiative de educaţie non-formală pentru copii proveniţi din medii dezavantajate: arts and crafts, dezvoltare personală, comunicare, leadership, vânzări, antreprenoriat.
Centrul de jocuri Mirakolix aduce împreună în tabăra FestCamp tineri din diferite medii culturale şi sociale, care prin voluntariat şi implicare activă în comunitate vor realiza o parte importantă a elementelor ce vor fi folosite în cadrul festivalului „Ceva de Vară”, ediţia a 3-a.
Şcoala Gimnazială Nr. 5 Săcele, printr-un grup de profesori entuziaşti duce mai departe educaţia pentru sănătate a elevilor săi proveniţi din familii aflate sub limita sărăciei, prin renovarea şi utilarea grupului sanitar al şcolii.
Darul Auzului are ca scop descoperirea timpurie a unor deficienţe de auz la copiii din creşele  braşovene şi consilierea, respectiv îndrumarea părinţilor pentru  buna dezvoltare şi incluziune socială a micuţilor.
Asociaţia Happy Moms răspunde prin Festivalul „A fost odată...” nevoii de frumos şi cunoaştere culturală şi practică a copiilor care au condiţie socială modestă. 

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional