Curs BNR

1 EUR = 4.9709 RON

1 USD = 4.5670 RON

1 GBP = 5.8970 RON

1 XAU = 354.6908 RON

1 AED = 1.2435 RON

1 AUD = 3.0560 RON

1 BGN = 2.5416 RON

1 BRL = 0.8237 RON

1 CAD = 3.3295 RON

1 CHF = 5.1374 RON

1 CNY = 0.6284 RON

1 CZK = 0.1971 RON

1 DKK = 0.6663 RON

1 EGP = 0.0947 RON

1 HUF = 1.2719 RON

1 INR = 0.0546 RON

1 JPY = 2.9025 RON

1 KRW = 0.3289 RON

1 MDL = 0.2567 RON

1 MXN = 0.2541 RON

1 NOK = 0.4199 RON

1 NZD = 2.7512 RON

1 PLN = 1.1599 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0519 RON

1 SEK = 0.4279 RON

1 TRY = 0.1380 RON

1 UAH = 0.1100 RON

1 XDR = 6.0565 RON

1 ZAR = 0.2489 RON

Editia 8226 - 23 iul 06:19

Barieră pe Schei. 113 străzi pe care nu se mai circulă de vineri până duminică, dacă nu ai casă în centrul vechi

Autor: Radu COLȚEA

Publicat la 17 ianuarie 2024

Dacă te duci la nuntă, botez, înmormântare, ceri „viză de centru”

Barieră pe Schei. 113 străzi pe care nu se mai circulă de vineri până duminică, dacă nu ai casă în centrul vechi

Primăria Braşov a lansat în 15 ianuarie în consultare publică proiectul Regulamentului privind restricţionarea accesului auto în Zona cu nivel scăzut de emisii din Centrul istoric al Municipiului Braşov în weekenduri (de vineri seara, începând cu ora 18.00, până duminică seara, ora 22.00).
Proiectul este disponibil pe site-ul Primăriei Braşov, la secţiunea Consiliul Local – Proiecte de hotărâre – dezbatere publică, iar observaţiile din partea persoanelor interesate pot fi transmise până în 5 februarie 2024 pe adresa de e-mail infopublice@brasovcity.ro, către Primăria Braşov - Biroul Informaţii Publice şi Mass-Media sau prin intermediul Centrului de Informaţii pentru Cetăţeni (program luni-joi, 8.00- 14.00, vineri de la 8.00-13.00.

O lună pentru dezbateri, în februarie se vrea aprobat
În paralel cu această procedură, municipalitatea va organiza o serie de consultări cu instituţiile publice (inclusiv şcoli, poliţie, poliţie rutieră, salvare etc); cultele religioase; HoReCa; cu firmele de ridesharing şi cele de livrare la domiciliu, firmele de curierat, poştă, precum şi două consultări publice cu  cetăţenii şi cu reprezentanţii persoanelor juridice care au sediul sau punctul de lucru în această zonă. Apoi, în şedinţa de plen ordinară a Consiliului Local din luna februarie, noul regulament urmează să fie supus aprobării.

Din două motive: reducerea poluării şi drum liber pentru scheieni
Proiectul regulamentului a fost prezentat de primarul Braşovului, Allen Coliban, marţi, 16 ianuarie, într-o conferinţă de presă, la care a participat şi expertul în mobilitate Reinhold Stadler, care a lucrat la elaborarea proiectului.
Conform explicaţiilor primarului Braşovului, acest act normativ care are drept scop reducerea poluării aerului, a poluării fonice, precum şi descongestionarea traficului, care va permite serviciilor de urgenţă un acces facil, iar riveranilor le va da posibilitatea să ajungă mai uşor la propriile locuinţe.

De la Bulevardul Eroilor şi până la Pietrele lui Solomon
„Regulamentul propus consultării publice defineşte foarte bine două aspecte. Primul este definirea zonei - Centrul vechi, tot ceea ce începe de la Bulevardul Eroilor şi până la Pietrele lui Solomon, între Drumul Poienii şi Tâmpa - o zonă care are două puncte principale de acces, strada Mureşenilor şi strada Castelului şi care se supra-aglomerează cu ocazia sărbătorilor, dar şi a weekend-urilor în care vin foarte mulţi turişti. Aceasta este o parte pe care regulamentul o clarifică. Al doilea aspect se referă la categoriile care au acces în această zonă şi la modalităţile de obţinere a accesului. Vorbim atât de acces permanent, cât şi de modalităţi de acces temporar. Sunt măsuri pe care le-am anunţat în luna decembrie, măsuri pe care le cer şi braşovenii”, a precizat primarul Allen Coliban.

Situaţia actuală: rezidenţii nu mai pot ajunge acasă cu maşina, ambulanţele sunt blocate în trafic  
Conform expertului în mobilitate urbană, Reinhold Stadler, una dintre problemele cu care se confruntă centrul vechi este poluarea cu particule în suspensie şi poluarea fonică, din cauza circulaţiei intense în perioada weekendurilor şi a vacanţelor. La fel de importantă este însă şi problema blocajelor de trafic, care pe de o parte afectează siguranţa cetăţenilor, prin faptul că şi maşinile de intervenţie sunt blocate, iar pe de altă parte, îi împiedică pe cei care locuiesc în centrul vechi şi Şchei să ajungă la propriile locuinţe, în principal din cauza celor care sunt în căutarea unui loc de parcare.
„Dacă ne uităm în Europa, foarte multe dintre oraşe merg pe ideea de emisii scăzute, zonă cu emisii scăzute. Asta este şi o parte dintre problemele pe care le resimţim noi, de la calitatea aerului, poluarea cu PM10, PM 2,5, până la zgomot. Vedem asta în toate planurile şi în studiile pe care le avem deja. Şi apoi problema critică, congestia. În cazul de faţă nu este o problemă doar că îngreunează traficul, aşa cum este în multe alte oraşe, ci este vorba de acces la utilităţi şi la dotări esenţiale: avem două spitale care au nevoie să intre ambulanţele, avem o serie de locuitori care nu au alte căi de acces şi în momentul în care se blochează centrul istoric, ştiţi bine, salvarea este blocată în trafic de celelalte autovehicule. Ceea ce este o problemă foarte mare. Şi asta încercăm, în primul rând să degrevăm această situaţie în care ajungem la a avea oameni blocaţi efectiv într-o zonă fără nicio posibilitate de a ieşi”, a explicat Reinhold Stadler.

Care sunt excepţiile: taxiuri, turişti, nunţi, botezuri, mâncare la domiciliu
Proiectul de act normativ stabileşte o serie de excepţii la aceste restricţii de circulaţie, mai multe categorii de persoane având în continuare acces în zona cu nivel scăzut de emisii. Astfel, pe lângă riverani, serviciile de urgenţă, cele de utilitate publică, cele de transport public (inclusiv în regim taxi sau ride-sharing, de curierat sau livrare la domiciliu), vor avea în continuare acces cei care lucrează în zonă, turiştii cazaţi la unităţile de turism autorizate, precum şi aparţinătorii rezidenţilor, pentru situaţiile în care cei din urmă au nevoie de îngrijire. De asemenea, vor avea acces cei care participă la diferitele evenimente ale instituţiilor de cult, persoanele cu dizabilităţi sau cei care execută diverse reparaţii de urgenţă.

Apare „viza de centru”
„Noi am încercat să conturăm regulamentul în aşa fel încât să ne orientăm către cei care chiar au nevoie de acces. Pornim în primul rând de la rezidenţi, care, desigur, au nevoie de acces la gospodăriile lor. Mergem mai departe, pentru că ştim că e o zonă cu multe persoane vârstnice, deci includem şi aparţinătorii, adică cei care oferă servicii de îngrijire la domiciliu. Apoi, desigur, tot ce ţine de servicii de utilitate publică, urgenţă şi aşa mai departe, automat ele intră în baza noastră de date şi pot avea acces, de la salubritate până la salvare, ambulanţă şi mai ales transportul public. Vor intra automat şi taxiurile, ridesharing, tot ce furnizează servicii de transport, curierii şi livratorii - cei care livrează hrană, colete şi aşa mai departe. Pentru că foarte multe restaurante în zona centrală alimentează o mare parte din oraş cu hrană, atunci şi ele trebuie să aibă acces la aceste servicii. Păstrăm accesul şi pentru angajaţi, angajatori şi pentru unităţi de cazare, cât timp cele două entităţi, desigur, pot dovedi acest statut, că au un punct de lucru sau sunt înregistrate în zona centrală, dar în limita locurilor de parcare, fie disponibile pe parcelă, fie că se poate dovedi accesul la un loc de parcare pe baza unui abonament anual. Şi îi mai avem pe cei care vin la evenimente, la instituţiile de cult din zona centrală, care la fel, vor putea avea un număr limitat de pass-uri (similare permiselor de liberă trecere) pe care le pot accesa pe baza unei dovezi că au un eveniment în ziua sau în weekend-ul respectiv”, a subliniat Reinhold Stadler.

Cum se va limita accesul: bariere video în Livada Poştei şi pe Castelului
Expertul în mobilitate urbană a menţionat că vor exista două „porţi” principale de acces, una la sensul giratoriu din Livada Poştei, cealaltă la intrarea pe strada Castelului. Trierea maşinilor se va face cu ajutorul unor camere de luat vederi dotate cu sistem de recunoaştere a plăcuţelor de înmatriculare, iar vehiculele care nu au dreptul să intre în zonă vor fi identificate în urma consultărilor bazelor de date.

Porţi de acces secundare
De asemenea, vor exista porţi de acces secundare doar pentru rezidenţi dinspre Drumul Poienii, pe străzile Dealul Spirii, Stejărişului, Nisipului, Cibinului. O soluţie luată în calcul pentru aceste „porţi” este montarea unor bariere şi a unor camere de luat vederi cu sistem de recunoaştere a plăcuţelor de înmatriculare.

Ce măsuri complementare promite Primăria Braşov: parcări închiriate, ghişeu online pentru „permisul de centru”
Pentru a le oferi alternative şoferilor, primarul Braşovului a precizat că municipalitatea lucrează la o serie de măsuri complementare.
„Avem în lucru un sistem online, facil, prin care cetăţenii vor putea obţine accesul în zonă. De asemenea, analizăm un fond de parcări, în zona centrelor comerciale, pentru turiştii care vor să viziteze Braşovul şi să lase maşina pentru o zi, să folosească transportul public”, a spus primarul Allen Coliban.
Conform estimărilor Primăriei Braşov, în zona stabilită prin regulament rezidenţii persoane fizice au 3.748 de maşini, cărora li se adaugă 1.349 ale deţinute de instituţii, agenţi economici şi alte persoane juridice.

LISTA STRĂZILOR DIN CENTRUL ISTORIC AL BRAşOVULUI VIZATE DE REGULAMENT:

1. strada Alecu Russo;

2. strada Anton Pann;

3. strada Apollonia Hirscher;

4. strada Bâlea;

5. strada Băilor

6. strada Bisericii Sf. Nicolae;

7. strada Castelului;

8. Suişul Castelului;

9. strada Căpitan Ilie Birt;

10. strada Ceahlău;

11. strada Cerbului;

12. strada Cetinii;

13. strada Cibinului;

14. strada Ciocârliei;

15. strada Clăbucet;

16. strada Coastei;

17. Strada Colţul Putinarilor;

18. strada Constantin Brâncoveanu;

19. strada Constantin Lacea;

20. strada Costiţei;

21. strada Cotun;

22. strada Curcanilor;

23. strada Dealul Capelei;

24. strada Dealul Spirii;

25. Aleea Dealul Spirii;

26. strada Dealul Straja;

27. strada Democraţiei;

28. strada Diaconu Coresi;

29. strada Gheorghe Baiulescu;

30. strada Dr. Vasile Saftu;

31. strada După Grădini;

32. strada Dupa Inişte;

33. Aleea Dupa Inişte;

34. strada Dupa Ziduri;

35. strada Egalităţii;

36. strada Fântâna Roşie;

37. strada Fântâniţei;

38. strada George Coşbuc;

39. Piata George Enescu;

40. strada Gheorghe Bariţiu;

41. Şirul Gheorghe Dima;

42. strada Gheorghe Sion;

43. strada G-ral Traian Mosoiu;

44. strada Grigoraş Dinicu;

45. strada Gustav Kollar;

46. strada Hans Benkner;

47. strada Harghita;

48. strada Haţegului;

49. strada Iezer;

50. strada Ineu;

51. strada Învăţătorilor;

52. strada Johann Gott;

53. Curtea Johannes Honterus;

54. strada Junilor;

55. strada Latină;

56. Şirul Ludwig Van Beethoven;

57. strada Măcin;

58. strada Mălăieşti;

59. strada Michael Weiss

60. strada Mihail Sadoveanu;

61. strada Mirceşti;

62. Şirul Mitropolit Andrei Şaguna;

63. strada Mureşenilor;

64. strada Neajlov;

65. strada Nicolae Bălcescu;

66. strada Nisipului de Jos;

67. strada Nisipului de Sus;

68. strada Pajiştei;

69. strada Parângului;

70. strada Paul Richter;

71. strada Pădurarului;

72. strada Pe Tocile;

73. strada Peneş Curcanul;

74. strada Perşani;

75. strada Petofi Sandor;

76. strada Petre Ispirescu;

77. strada Piatra Mare;

78. strada Pietrosu;

79. strada Piscului;

80. Sirul Plăieşilor;

81. strada Poarta Şchei;

82. strada Podragu;

83. strada Podul Creţului;

84. strada Podul lui Grid;

85. strada Poiana cu Flori;

86. strada Poiana lui Lupan;

87. strada Politehnicii;

88. strada Postăvarului;

89. strada Printre Grădini;

90. strada Printre Pietre;

91. strada Prundului;

92. strada Republicii;

93. strada Retezat;

94. strada Semenicului;

95. strada Sf. Ioan;

96. Piaţa Sfatului;

97. strada Sforii;

98. strada Spătar Luca Arbore;

99. strada Stâncii;

100. strada Stejerişului (tronson DN1E - spre str.Poiana cu Flori)

101. strada Stefhan Ludwig Roth;

102. Aleea Tiberiu Brediceanu;

103. straian Traian Demetrescu;

104. strada Trotuş;

105. strada Ţibleş;

106. Fundătura Tibleş;

107. Piaţa Unirii;

108. strada Valea Rece;

109. strada Valea Tei;

110. strada Valentin Wagner;

111. strada Varişte;

112. strada Vrancei;

113. strada Zarand.


 

Comentarii

'gigiN'

2024-01-25 11:14:07


'Coliban nu sta in schei de aceia isi permite sa blocheze scheiul si mai mult ca si locuitor al acestei zone va pot spune ca nu este nimeni in acord si de acord cu acesta hotarare avand in vedere ca trebuie sa cerem permisiunea primariei sa vina un neam sau o cunostinta la noi'

'Cosmin '

2024-01-19 20:38:43


'Atunci toti scheienii sa ia LT in weekend ca sa iasa din cartier, ca aglomereaza mallurile si polueaza pe strazile noastre.\nEste o discriminare flagranta fata de restul cetatenilor si in consecinta sa se interzica scheienilor sa intre in cartierul Tractorul si la Mall Coresi ca acolo locuiesc eu si in weekend ei blocheaza circulatia la mine in cartier. '

'Marton'

2024-01-19 11:30:10


'Foarte bine. Eu puneam bariera la Predeal.'

'Un scheian'

2024-01-19 01:11:57


'Sustin impunerea acestor restrictii, eu nu ma duc sa imi fac sarbatorile intre blocuri, asadar ramaneti voi printre ele si lasati lumea civilizata sa respire.\nA locui in centrul istoric reprezinta un privilegiu, ca in orice societate de pe glob, daca vreti sa faceti circuit de masini mergeti pe centura si tineti revelionul acolo.\n'

'X-zibit'

2024-01-19 01:09:26


'@Kassandra\n\nDaca ai o urgenta cheama ambulanta, aia are libera trecere. In rest nu mai pot eu de botezurile si nuntile voastre. Aveti destule oportunitati in restul orasului.\nNici noi nu avem unde parca daca mergem in Tractoru si platim taxe la fel, voi vreti in schimb sa blocati strazile centrului vechi cu totul cand vi se scoala.\nIn occidentul civilizat, cei cu bani isi pun bariera pe strada si va trimit la plimbare. Asa cum la voi exista sociatii de proprietari la bloc, asa ar trebui facut si in centrul vechi, ca de aia veniti cu toti aici, pentru ca este un privilegiu.\nIar privilegii pe gratis nu exista, asa ca luati cu paine.'

'Kasandra'

2024-01-18 18:24:18


'Nu știu cum își permite primaria asa ceva. Practic îngrădește niște facilități firești ale unor oameni. In loc sa faca infrastructura isi bate joc de scheieni. Adică trebuie sa dau raportul de fiecare data când îmi vizitez rudele. Ma obliga sa iau taxi (aveți vreo firma ceva, vreun interes?) sau sa circul cu autobuzul. Nu spun ca îmi cade vreun rang dacă circul cu autobuzul, căci în general vircul dar sunt situații cand poate trebuie sa merg seara, pe ploaie, pe vreme rea, cu copil de câteva luni, cu bătrâni, poate vreo urgenta. Poate am o zi de naștere, un eveniment în familie unde trebuie sa duc lucruri. E aberanta ideea. Practic pe timpuri scheienii coborau în cetate la cheremul sașilor, acum ne vizitam rudele în condiții limitate la cheremul primăriei. Și pentru ce? Merita? Soluții exista. Doar ar trebui organele abilitate sa își facă treaba. '

'Bigbrader'

2024-01-18 15:28:05


'Am o intrebare pentru Primaria Brasov!\nDaca sunt prins in intervalul cu restrictii si ies din zona restrictionata, fara să intru, primesc amenda?\nSa nu uite dom Primar ca mai e intrare in zona pe strada Nisipului!'

'Bigbrader'

2024-01-18 14:50:17


'@X-zibit\nFamilia mea are o casa nelocuita in Schei si nu stiu daca primesc LT!\nNu poate fi locuită doar daca investesti cat in una noua, primaria nu da dreptul sa demolezi! Ce sa vezi în centru case dărăpănate pline de igrasie si mucegai! Asta e problema centrului vechi\nPrimăria lui Scripcaru a nenorocit centrul, a pavat toate străzile fara sa faca hidroizolatia clădirilor. Toate clădirile au igrasie la fereastra din parter. Azi îi faci fatada, peste doi ani e mai rău. Eu vreau parcare in Colonia Bod si de acolo tramvaisau pe jos!\nÎți place autogara din Livadă? Eu asta as desființa acum!\nEu nu suport mirosul de mucegai si umiditate din clădiri. Asta e boala centrului vechi!'

'@X-zibit'

2024-01-18 12:49:52


'scheiul nu e zona centrala turistica. in conditiile astea devine zona civilă inchisa. tocmai asta e problema centrului turistic al Brașovului: nu poti inchide traficul fara sa izolezi intreg scheiul. ai acolo 2 spitale, oameni care o sa fie plini de revolta cand o sa trebuiasca sa dea cu justificatul la primarie pentru obtinerea lt-ului pt orice ruda chemata in ajutor (ca la o masa in familie, dupa primarie, nu are voie) etc etc.\nvreai ca in capitalele tale? fa cale suplimentara de acces, alta sistematizare, lucruri majore si care sa rezolve cu adevarat problema de protectie a centrelor cu cladiri istorice. doar 1 ex: zone daramate, facut inele, in viena, germania. celebrele ring-uri. sa inchizi circulatia? e cel mai simplu. dar creezi discriminari'

'X-zibit'

2024-01-18 11:40:37


'@Bigbrader\n\n\"Cu o parcare mare pe la Livada rezolvi problema, parcarea din Livada e ocupată de riverani ca dealtfel tot centrul!\"\n\n\nNu mai bine mergeti voi frumos pe jos in weekend si cu banii de parcare se face un spital sau o scoala? Ca la articolele despre lipsa conditiilor de invatamant, problema natalitatii, lipsa de conditii in spitale nu se revolta unu.\nCand vine vorba de parcari si dreptul de a conduce o soba pe strazile Brasovului, este plin de revoltati.\nSa nu va mirati ca avand astfel de griji, o sa va colonizeze indienii si alte natii din afara Europei, pentru ca pe roman nu il intereseaza calitatea vietii.\nSa stai toata ziua intr-o rabla de masina in mod sigur nu iti prelungeste viata, in schimb astia de care radeti ca au bicicleta o sa va ingroape pe toti.\n'

'X-zibit'

2024-01-18 11:35:48


'#dedicatie \n@pentru majoritatea taranilor asa zisi \"brasoveni\", care au tinut sa comenteze pe aici, in special numitul Willy\n\n\n\"Colibanu si-a cam dat foc la valiza, acum la sfarsit de mandat.\"\nStii tu ca ai facut sondaje pe populatie....\n\n\"iritand brasovenii cu tramvaiul\"\nPe cei din Praga nu ii deranjeaza, nici in Berlin, numai pe brasovenii cu sobe de 500 de euro.\n\n\"Una peste alta sa ne dea banii inapoi din impozitul auto platit. Platim sume mari la impozit pentru ca Brasovul e oras mare\"\n\nAi inclus aici si chiriasii cu BZ,VN,AG,BC,PH,DB,GL,L,BR la numar? :)))\nLa ce cazane conduceti majoritatea platiti 200 de lei/an, asta e o suma mare? :)))))\nIn cazul asta Vili, iti sugeram sa iti faci o prioritate din gasirea unui loc de munca, si lasa tu centrul vechi in grija celor de acolo.\n\n\n\"sunt 745 de strazi pentru care platim sa circulam si sa fie intretinute. Daca aproape trei zile pe saptamana o sa avem restrictii pe 113 strazi din muncipiu inseamna ca suntem pacaliti \"\n\nFa petitie sa iti dea ANAF-ul 25 de lei inapoi atunci :)))) Sau mai bine schimba orasul, ca nu plange nimeni pentru un taran in minus la Brasov.\n\n\"Adica platim impozit la nivel de metropola\"\n\nLa nivel cu Londra si Parisul, nu? :)) In Londra platesti 15 lire pe zi ca sa intrii in zona centrala. In schimb, taxa pe cat poluezi platesti? Nu, ca a fost scoasa de partidul minune. Ia cu paine atunci :))\n\n\n\"De (ce) este mai importanta, sanatatea celor din Schei fata de sanatatea celorlalti cetateni? Auuud? Ca fapt divers: eu din cate stiu pe zona Centrului sunt imobile pentru care nu se plateste impozit pe cladire. Ca cica e zona istorica.\"\n\nMergi la un control ORL, ca sa nu mai auzi prost, si pe la scoala sa nu ramai analfabet functional.\nIn centrul vechi cat si in Schei se platesc impozite pe imobil, iti confirm eu ca proprietar, si platim mai mult decat tine pe cutia ta de chibrit.\nRevenind la sanatate, cand tu vii in centru sa faci inconjurul bradului cu rabla, transformand atmosfera de Craciun intr-una de targ auto, pentru ca atata stiu in viata, atunci trebuie sa fie impusa o regula!\nDe ce? Pentru ca tu imi restrictionezi mie dreptul la libertate si sanatate, stand cu motorul pornit sub geam cu orele pe poarta Schei, Brancoveanu, Castelului, Lacea, Prundului. \nCand Coliban a facut experimentul cu banda pentru pietoni de pe Muresenilor acum doi ani, mureati cu totii de grija ambulantelor sau masinilor de pompieri care nu au cum sa ajunga la cetateni din cauza nenorocitului de primar. Acuma cand este blocat Muresenilor de la cap la coada in fiecare Craciun doar de catre voi, dispare grija ambulantelor si masinilor de pompieri care trebuie sa ajunga la cei din Schei? Aud!?\nDar la tine pe Lamaitei, cati vin din Schei sa va blocheze strada cu motorul pornit sub geam? Aud!?\nEu nu vizitez pe nimeni din cartierele astea de blocuri, nici pe jos ca nu ai trotuare, si nici cu masina. Pentru ca nici loc sa parchezi nu ai, voi ocupand trotuarele complet cu rablele, mult noroc daca esti un invalid #drepturiegale!\nAsa ca inainte de a tine lectii de urbanism si civilizatie, arata-ne la tine \"pe\" ghetou ca aveti trotuare libere de masini ard si locuri de parcare ramase libere.'

'Willy'

2024-01-17 22:51:35


'#hehehe Din ce citesc la comentarii, Colibanu si-a cam dat foc la valiza, acum la sfarsit de mandat. Cum a inceput mandatul (iritand brasovenii cu tramvaiul) asa il si incheie (iritand brasovenii cu restrictii). Una peste alta sa ne dea banii inapoi din impozitul auto platit. Platim sume mari la impozit pentru ca Brasovul e oras mare, sunt 745 de strazi pentru care platim sa circulam si sa fie intretinute. Daca aproape trei zile pe saptamana o sa avem restrictii pe 113 strazi din muncipiu inseamna ca suntem pacaliti la oferta. Adica platim impozit la nivel de metropola dar avem acces la nivel de orasel. Bravo! Ca si cum platim sejur de 7 zile, dar vineri, sambata si duminica nu mai mancam ca se face fum de la soba si se afuma vecinii. Dar banul il dam inainte! Inainte ca cineva sa puna restrictii e OBLIGATORIU sa creeze alternative. Sa avem unde parca, in cazul de fata. Ca iar incep cu parcarile asa zis rezidentiale blocate cu blocatoare (lazi, ladite, capre, PET-uri, bolovabi, etc.), blocatoare (lazi, ladite, capre, PET-uri, bolovabi, etc.) care sunt interzise pe domeniul public al municipiului Brasov. De este mai importanta, sanatatea celor din Schei fata de sanatatea celorlalti cetateni? Auuud? Ca fapt divers: eu din cate stiu pe zona Centrului sunt imobile pentru care nu se plateste impozit pe cladire. Ca cica e zona istorica. Nu stiu cum s-a rezolvat pe partea celor care au spatiu comercial. Eu am avut o locuinta pe Centru si nu plateam impozit, era scutita. #banulRetur'

'Robert '

2024-01-17 21:12:55


'Nu e corect. Nu se poate sa se îngrădească accesul rudelor la locuitorii din Schei. Dacă vine varul de la tara cu 2 saci de cartofi îl pun sa ia taxi? Care taxi? Ca nu-l ia nimeni. Sau cum facem? Sau sa se urce în autobuz? Dacă cumnatul imi aduce copilul de la școală, il lasă la întrare în Mureșenilor și îl urca în taxi? Sau cum? Cine a gândit asemenea masuri? Ideea e buna dacă ne gândim la degajarea traficului dar ar trebui restricționat accesul mașinilor din alte județe nu al rudelor locuitorilor. PS. Coliba nu sta în Schei. Nici nu îl interesează de acest cartier. Cine nu crede sa vadă cum sunt ciopartite dealurile din zona, construcții aiurea, mașini de tonaj mare pe străzi cu restricții de tonaj, străzi distruse de cife și multe altele.'

'Eugen'

2024-01-17 17:06:49


'Daca vreau sa merg cu masina personala Duminica la biserica sau la cimitir Pe Tocile, sau la rude in Schei, trebuie sa cer primariei permis de libera trecere ?\nMa intreb daca initiatorii acestui proiect au toate \"tiglele pe casa\" ?'

'Cristi'

2024-01-17 13:51:53


'Propun să închideți și Calea București în weekend . În loc să demareze și să vină cu proiecte concrete de infrastructură primăria pictează cai verzi pe pereți. '

'Kicsi Ildiko'

2024-01-17 13:47:19


'Oricum este o zona aglomerata, daca mai stam si la bariere, va fi si mai greu accesul. \nPentru a veni copiii la parinti va trebui sa ne imbolnavim??? Ce aberatie !!!!\nVom avea alte griji suplimentare. '

'MM'

2024-01-17 13:40:23


'Propun trecerea intregii zone la categoria pietonal si plantarea de arbori in care sa-si parcheze masina actualii propritari de vehicule din zona Schei. \n\nSi acum vorbind serios, daca adopta aceasta regula sa reduca inpozitul pe masini cu 28,5% pentru cei carora le este ingradita in acest fel circulatia in zona Schei. '

'Eugen'

2024-01-17 10:20:21


'sa solicit drepturi de autor?\n\nhttps://www.petitieonline.com/supraaglomerarea_traficului_din_centrul_istoric_al_brasovului'

'Alexandrion'

2024-01-17 09:00:33


'Bariere video și tot tacâmul pe Mureșenilor și Castelului și desființarea parcărilor de lângă Silvicultură, Șaguna Grigoraș Dinicu și Pietrele lui Solomon. Aceste măsuri nu-i vor afecta pe rezidenți iar traficul se va normaliza.'

'George1000'

2024-01-17 08:48:55


'Barierele o sa aiba soarta celor din Mamaia. Doar sa se trezească cineva mai ales un avocat sau procuror care să dea primăria in judecată. Și se rezolvă problema. \nSoluția nu e sa împânzim orașul de bariere că în caz de urgență ce ne facem? Să zicem că apare un incendiu și bariera se defecteaza pompierii cum mai intra la incendiu? Soluția e camere video că cele pentru rovinieta. Daca ai intrat în zonă și nu ești în baza de data amenda acasă prin poștă '

'ColiDolar'

2024-01-17 08:29:47


'Mai domnule Stercalau, ce tunel? Astia au lasat strada Trotus fix cum a fost ea pe la 1800 (cine a trecut pe strada aia stie ce vorbesc), ce tunel pe sub Tampa?!? Ce gondola de la gara pana-n centru (vise de Coliba-N)?!? Cand esti incapabil sa faci ceva, restrictionezi…Brusc se gandeste domnul Coliban la binele cetatenilor din Șchei. Eu i as propune sa faca efortul sa-si sustina examenul de licenta (semn ca ar fi capabil sa termine ceva) si dupa sa se gandeasca cum sa faca cu barierele. Se gandeste el la cetateni..auzi. '

'Bigbrader'

2024-01-17 07:48:42


'@stercalau. Tunel pe sub Tampa!? Iesi din fundătură si intri in fundătură, in Racadau! Ce ai rezolvat!\nTunel sau drumul proiectat Caramidarei, pe dealul Stezaris.\nFaci nimic cu interdicția! Cu o parcare mare pe la Livada rezolvi problema, parcarea din Livada e ocupată de riverani ca dealtfel tot centrul! Unde sa mai parchezi!?\n'

'cucu Dan'

2024-01-17 07:45:40


'Cine crede ca brasovenii din alte zone vin sa arda benzina numai ca sa polueze cartierul in care locuieste primarul ?'

'dumdum70'

2024-01-17 07:43:06


'Cine se crede Coliban sa inchida orasul dupa cum are el chef? Pentru ca el sta in Schei vrea sa inchida zona ca il deranjeaza pe el traficul? Propun sa distrugem orice bariera sau camera care restrictioneaza accesul ... acesta este doar un prim pas...VA URMA APOI RESTRICTIONAREA ACCESLUI LA NIVEL DE CARTIERE...ORASE. si asta doar pentru ca li se permite unor lepre de primari sa se comporte ca feudalii pe mosie si sa TAXEZE strazile ca si cum ar fi ale lor'

'Willy'

2024-01-17 02:28:29


'Si daca toti turistii lasa masinile in parcarile centrelor comerciale, brasovenii si locuitorii Brasovului cum vor mai putea merge cu masina la cumparaturi la hypermarketuri? Ca acolo nu se merge cu plasa. S-au gandit mult astia? Plus: in weekend nici Scheienii sa nu coboare din Schei, sa stea la casele lor sa nu mai aglomereze marile bulevarde mergand la mall sau la cumparaturi la kypermarketuri. Sper ca nu i-au dat bani lui specialistul ala.'

'stercalau'

2024-01-16 19:00:47


'singura varianta pe viitor ar fi un tunel pe sub timpa .'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie