Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7342 - 24 noi 07:46

Balcaniada de alergare montană aduce sportivi din 5 ţări în Poiana Braşov. Fără public, din păcate

Autor: Iulian CUIBAR

Publicat la 23 octombrie 2020

Balcaniada de alergare montană aduce sportivi din 5 ţări în Poiana Braşov. Fără public, din păcate

După ce anul trecut Brașovul a fost gazda celui mai important eveniment din istoria atletismului românesc, Campionatul mondial de alergare 50 de km, în acest weekend Brașovul revine pe harta atletismului internațional, prin organizarea celei de a XII-a ediție a Campionatului Balcanic de alergare montană, pentru seniori și juniori (U20), care se va desfășura în data de 24 octombrie 2020, în Poiana Brașov. E o ediţie specială, de pandemie, fără public, din păcate.

„Anul trecut, campionatul mondial de alergare a fost una adevărat succes, astfel că anul acesta ne-am propus să organizăm o balcaniadă de mare anvergură, în luna mai. Din nefericire pentru sport, a trebuit să amânăm, iar astăzi, cu eforturi foarte mari și cu măsuri de protecție necesare, vrem să dăm un semnal că la Brașov se poate organiza o competiție de nivel internațional, la care participă cele mai puternice 5 state dintre cele 20 membre ale Asociației Balcanice a Federațiilor de Atletism”, a precizat Florin Florea, președintele Federație Române de Atletism.

Țările participante la competiția de sâmbătă sunt România, Turcia, Croația, Bulgaria și Ucraina, cele mai puternice ţări din cadrul Balkan Athletics (Asociaţia Federaţiilor de Atletism din Balcani), cu un total de 59 de sportivi. Acestea au luat împreună decizia de a organiza ce-a de-a 12 ediţie a Campionatului Balcanic de Atletism şi de a transmite un mesaj pozitiv întregii comunităţi atletice prin care să arate că atletismul trebuie să găsească modalităţi pentru a merge mai departe.

„Sunt extrem de fericită că acest eveniment are totuși loc, în această vreme de pandemie, care pare că nu se mai sfârșește. Am avut foarte multe greutăți, pe care am reușit să le depășim, iar participarea celor mai puternice țări balcanice și faptul că ei au sosit deja la Brașov înseamnă că suntem o echipă puternică, înseamnă că Brașovul este o emblemă pentru țara noastră și consider că vor avea parte de o experiență de neuitat și la un nivel foarte ridicat”, a declarat Iulia Găinariu, președintele Comitetului local de organizare.

România va fi reprezentată la această competiție de o delegației formată din 16 de atleți, seniori și juniori (U20), în frunte cu Cristina Simion – campioană mondială la alergare montană în 2019, la Villa de Angostura (Argentina).  

 „Sunt fericit că suntem parte în organizarea unui astfel de eveniment, mă bucură foarte mult că reușim să creăm un astfel de parteneriat între Consiliul Județean, Primăria Brașov și toți cei care își doresc să devenim un județ viu, un județ în care se întâmplă evenimente. Este un an greu, un an în care, știm cu toții, că au fost eforturi susținute pentru a direcționa banii către capitolele bugetare necesare funcționării sistemului de sănătate, este un an în care, din păcate, nu am avut o participare pe măsură din punct de vedere al sprijinului financiar pe care trebuia să îl acordăm tuturor celor care desfășurau astfel de evenimente, dar vreau să îi asigur pe cei doi brașoveni, Florin Florea, în calitate de președinte al Federației Române de Atletism, dar și pe Iulia Găinariu, de toată susținerea noastră, și sperăm să aducă cât mai multe evenimente sportive în județul nostru, invitație pe care am adresat-o și celorlalte federații sportive, pentru ca Brașovul să devină o capitală a sporturilor”, a declarat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

„Este o mare bucurie pentru că putem să găzduim această a XII-a ediție a Campionatului balcanic de alergare montană, prima pe care o avem la Brașov, mai ales în acest context complicat, dat de pandemie. Avem nevoie de evenimente sportive și avem nevoie de expunerea pe care aceste evenimente o aduc Brașovului. Este al doilea eveniment major din atletism pe care îl organizăm, după Campionatul Mondial de Alergare 50 de km, de anul trecut, și, ca și atunci, vom fi gazde bune pentru sportivii și delegații celor 5 țări. Ca o notă personală, aș vrea să adaug că 10 ani de zile i-am petrecut pe poteci și pe cărări de munte, făcând sporturi de anduranță, de la adventure racing, la mountainbiking. Chiar am prins anii aceia de început ai alergării montane în România și, cu atât mai mult, mă simt mai atașat și bucuros că primul eveniment în calitate de primar ales este unul de alergare montană”, a precizat şi  Allen Coliban, primarul ales al municipiului Brașov.

Traseul urmat de sportivi

Această competiție este o cursă cu specific montan înscrisă în calendarul internațional al Asociației Internaționale de Atletism (IAAF). Evenimentul este organizat de Asociația Balcanică a Federațiilor de Atletism, în colaborare cu Federația Română de Atletism, cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului, Primăriei Braşov, Consiliului Judeţean Braşov şi Instituţiei Prefectului Judeţul Braşov.

Startul se dă la stadionul din Poiana Brașov și, după ce se parcurge un tur de stadion, se iese pe șosea, spre stația de telegondolă., după care se intră pe domeniul schiabil. Se urcă pe partea stângă a pârtiei și se traversează pădurea spre la pârtia Bradul. Din capătul superior al pârtiei Bradul se aleargă spre pârtia Sulinar, apoi pe ,,Canal” până la partea inferioară a ,,Zidului Mare”, unde se intră pe variantă până la lac. După ce se ocolește lacul, se începe coborârea pe pârtia Drumul Roșu până la pârtia Stadion, iar finish-ul va fi tot pe stadionul din Poiana Brașov.

Programul competiţiei

Vineri 23 octombrie

Ora 17:00 -  Ceremonia de deschidere  - Centrul de Agrement din Poiana Braşov

Sâmbătă 24 octombrie

Ora 10.00 – Starul competiţiei

10:00 - Start Juniori, 6 km, 1 singură buclă

10:10 - Start Junioare, 6 km, 1 singură buclă

11:00 - Start Seniori , 12 km, 2 bucle

11:10 - Start senioare , 12 km, 2 bucle

Ora 16:30 - Ceremonia de premiere – Centrul de Agrement din Poiana Braşov

 

 

 

+1 -2

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional