Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7379 - 26 ian 22:56

AUR s-a lepădat de Tobă, noul deputat de Braşov e Borta Raluca-Maria. Primul discurs: „Poate vă întrebaţi, de ce nu port eu mască”

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 21 decembrie 2020

AUR s-a lepădat de Tobă, noul deputat de Braşov e Borta Raluca-Maria. Primul discurs: „Poate vă întrebaţi, de ce nu port eu mască”

Având în vedere trecutul destul de tulbure al lui Francisc Tobă, despre care sunt informaţii potrivit cărora el ar fi fost implicat în reprimarea Revoluţiei din 1989 de la Sibiu, copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a afirmat că partidul a decis să nu valideze mandatul de parlamentar al lui Tobă.
Decizia a fost anunţată sâmbătă de Simion,  care a menţionat că „ducem în Parlament oameni de care să fiţi mândri. Avem însă cazul Francisc Tobă în care avem suspiciuni. Nu vrem să avem dubii, nu vrem să avem măcar 10% posibilitatea de a face un lucru nedemn de ceea ce AUR a vorbit oamenilor”.
Anterior anunţului liderului AUR, Societatea Timişoara i-a solicitat copreşedintelui George Simion să se dezică de parlamentarii Francisc Tobă şi Nicolae Roman, aleşi pe listele formaţiunii, şi să le ceară demisia imediată din Parlament, deoarece aceştia ar fi fost implicaţi în reprimarea Revoluţiei.
Conform deciziei prin care Biroul Electoral Judeţean Braşov a validat candidaturile AUR pentru Camera Deputaţilor, următoarea persoană pe lista AUR Braşov este Borta Raluca-Maria.

Reacția lui Tobă:  „crime și alte prostii care nu s-au confirmat”
Pe de altă parte, Francisc Tobă a scris către Comisia de Validare că nu renunţă la mandatul de parlamentar şi că „orice alt document care vi se pune la dispoziţie este lovit de nulitate absolută”. El insistă că așa ceva nu este posibil, deoarece legea prevede clar condițiile în care se invalidează un mandat de parlamentar. Or la el nu e cazul.
„E o poveste frumoasă, dar care nu are suport legal. Un mandat nu poate fi invalidat decât în condițiile legii și legea spune foarte clar că mandatul e invalidat de Comisia de validare doar dacă în campania electorală candidatul a săvârșit fapte penale legate de aplicarea legiie electorale. Eu nu sunt în această situație”. „Referitor la acuzele aduse privind activitatea mea din timul Revoluției, am pus al dispoziția conducerii AUR, acum vreo 10 zile, tot dosarul din care reiese foarte clar că cea mai înaltă instanță militară - Curtea de Apel Militară - a decis neînceperea urmăririi penale, pentru că faptele nu există și rechizitoriul e lovit de nulitate absolută, pentru că nu a respectat Codul de Procedură Penală. Am primit sentința în 2004”, a declarat Tobă, la B1 TV. El a spus apoi că e acuzat de „crime și alte prostii (...) care nu s-au confirmat”.
Întrebat ce făcea, de fapt, la Revoluție, Francisc Tobă a răspuns: „Eram în stare de luptă parțială. Cine nu știe armată e treaba lui. Am primit dispoziții să mă prezint la front cu o subunitate de luptă, o mașină de luptă a infanteriei. Nu am avut tancuri și alte prostii. M-am prezentat și am primit ordin să mă ocup de securizarea spitalului județean în care se trăgea. Se trăgea din jur, se trăgea în salvări, situația de acolo numai cei care au trăit-o o pot descrie. Motiv pentru care m-am dus și am executat ordinul primit de la forța politică la momentul respectiv. Nu m-am implicat în actul medical, nu m-am ocupat decât de realizarea securității acelui spital. Ca dovadă, în acel spital nimeni nu a suportat tratamente neomenoase. Mai mult, la un moment dat, la sugestia doctorului Elefterescu, am izolat pe cei de la Ministerul de Interne într-o rezervă specială cu soldat la ușă, pentru că în spital începeau să-i caute cei care îi credeau teroriști și alte prostii. Oamenii aceștia au fost neatinși și sub îngrijire medicală”.
Tobă a mai spus că dacă ar fi fost adevărate acuzațiile, în 30 de ani s-ar fi făcut niște dosare cu probe împotriva sa. Dar ele nu există.
Francisc Tobă, născut în 1953, apare în dosarul legat de represiunea care a avut loc în Sibiu, în 1989, speță cu peste 700 de victime, notează Epoch Times România.

Caravana AUR, a doua oară la Brașov
Săptămâna trecută, pe 14 decembrie, Caravana AUR a poposit pentru a doua oară la Braşov. Fără prea mult public, dar cu transmitere live pe Facebook (acolo unde şi-au avut „fieful”), reprezentanţii partidului care au obţinut un mandat de parlamentar şi-au ţinut „discursul de mulţumire. „Poate vă întrebaţi, de ce nu port eu mască... Pentru că medicamentul familiei de o viaţă este Tinctura de Propolis  care neutralizează viruşii şi microbii indiferent în uz extern s-au intern, tata a fost apicultor şi acum are 95 de ani,  şi mă rog la Dumnezeu să prindă sută”,  se arată într-o postare promovată pe pagina de facebook a Ralucăi-Maria Borta, căreia i s-a atribuit singurul mandat de parlamentar pe care AUR l-a primit în judeţul Braşov.
Cei de la AUR au mai organizat o acţiune electorală „în teren” şi pe 25 noiembrie, când Caravana AUR, în frunte cu George Simion şi Claudiu Târziu, s-a întâlnit la Făgăraş şi Braşov cu alegătorii şi simpatizanţii partidului.

+8 -4

Comentarii

'elena diaconu'

2020-12-21 17:06:25


'doamna cu tinctura aveti tinctura din aceasta si de vinzare sau la schimb cu suc de orz pe care eu il prepar !!!??? !!!\n'

'DanaBv'

2020-12-21 14:21:49


'Astia de la AUR au dreptate sa se dezica de Toba. Toba are dreptate, partidul ar fi trebuit de la bun inceput sa nu-l puna pe lista. Acum se razgandesc, la spartul targului?! Madam Borta are si ea dreptate, tinctura de propolis e un leac redutabil. N-am habar cat de eficient e impotriva virusilor, dar ceea ce stiu cu siguranta este ca legile tarii trebuie respectate de toata lumea, si mai ales de parlamentari. Asa ca ma astept ca proaspata doamna senator sa-si inceapa mandatul cu o frumoasa amenda. In afara de nerespectarea legilor, doamna senator de AUR ne spune deci ca pe dumneaei o doare-n palarie daca-i infecteaza pe altii, ce-o apasa pe dumneaei e sa nu se imbolnaveasca ea si tatal dumneaei. Dar masca nu se poarta ca sa nu te infectezi tu, doamna, ci ca sa nu-i infectezi pe altii! In 10 luni n-ai priceput atata lucru, dar ai pretenetia sa decizi in numele meu in forumul suprem al tarii. Vai si-amar!'

'Ok bade'

2020-12-21 12:06:33


'Bună reclama gratis la tinctură !'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional