Curs BNR

1 EUR = 4.9132 RON

1 USD = 4.8027 RON

1 GBP = 5.8083 RON

1 XAU = 277.1595 RON

1 AED = 1.3076 RON

1 AUD = 3.3499 RON

1 BGN = 2.5121 RON

1 BRL = 0.9371 RON

1 CAD = 3.7310 RON

1 CHF = 5.0576 RON

1 CNY = 0.7109 RON

1 CZK = 0.2012 RON

1 DKK = 0.6603 RON

1 EGP = 0.2508 RON

1 HUF = 1.2315 RON

1 INR = 0.0604 RON

1 JPY = 3.5598 RON

1 KRW = 0.3664 RON

1 MDL = 0.2490 RON

1 MXN = 0.2378 RON

1 NOK = 0.4963 RON

1 NZD = 3.0331 RON

1 PLN = 1.0441 RON

1 RSD = 0.0419 RON

1 RUB = 0.0793 RON

1 SEK = 0.4733 RON

1 TRY = 0.2676 RON

1 UAH = 0.1303 RON

1 XDR = 6.3433 RON

1 ZAR = 0.2911 RON

Editia 7756 - 11 aug 18:46

Au apărut „vecinii Covid 19” la Braşov

Autor: Ana ŢÎRCĂ

Publicat la 24 aprilie 2020

Romi care nu mai pot face naveta din satele din jur, pentru „slujba” de cerşit sau de căutat prin gunoaie, au început ocupaţia după „modelul Londra”

Au apărut „vecinii Covid 19” la Braşov
Aşa cum din Londra vin ştiri cu romii care au pus stăpânire pe casele localnicilor aflaţi în spital sau carantină Covid 19, în special pe locuinţele sociale, joi s-a dovedit că nici Braşovul nu e departe. Doar că aici nu au atât tupeu, se aciuează prin imobile nelocuite, motivul fiind acela că nu mai pot face naveta de acasă (comunităţi de romi din satele din jurul Braşovului), având în vedere restricţiile militare. 
 
Primul scandal: Carpaţilor 9
Primul caz a fost reclamat joi de braşoveni, indignaţi de noii vecini. Mai mulţi locatari de pe strada Carpaţilor din Braşov s-au plâns că, de ceva vreme, un grup de persoane s-a aciuat într-o clădire abandonată, situată pe strada Carpaţilor numărul 9. Potrivit riveranilor, aceste persoane erau foarte gălăgioase, îşi făceau nevoile pe unde apucau şi erau foarte recalcitrante la observaţiile făcute de vecini. Oamenii au luat legătura cu preşedintele ASUM, Ionel Spătaru, care a postat pe o reţea socială situaţia din zonă şi a făcut apel la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov să verifice situaţia minorilor care erau veniţi împreună cu câţiva adulţi. 
 
 
 
„Devin violenţi. Trăim cu teamă”
„Sunt gălăgioşi, aceştia îşi fac nevoile pe unde pot. Nu ştiu dacă au apă curentă şi electricitate. Nu poţi să le spui nimic pentru că devin violenţi. Trăim cu teamă, mai ales în perioada aceasta. Au şi copii. Poliţia nu face nimic”, a declarat pentru sursa citată un locuitor din zonă.
 
Rezidenţii din alimentară, veniţi din Crizbav şi Apaţa: Tată, bunică şi copii: „am venit la muncă cu ziua”
Ca urmare, o echipă de la DGASPC s-a deplasat în zonă şi a făcut verificări. „Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov s-a autosesizat cu privire la cazul unor persoane care ar locui fără forme legale într-un imobil situat pe str Carpaţilor nr. 9A din Braşov. Specialiştii serviciului social «Telefonul Copilului» s-au deplasat astăzi, în regim de urgenţă, la faţa locului, pentru a verifica şi evalua situaţia. Aceştia au identificat în imobilul respectiv, care este o fostă alimentară dezafectată, neracordată la utilităţi, insalubră şi impropie unui spaţiu de locuit, mai multe persoane adulte şi doi minori, de 6, respectiv 16 ani, care au domiciliul stabil pe raza localităţilor Crizbav şi Apaţa. În desfăşurarea intervenţiei la faţa locului, DGASPC Braşov a beneficiat de sprijinul şi implicarea Poliţiei şi Jandarmeriei Braşov. În urma verificărilor, specialiştii DGASPC Braşov au constatat că minora de 6 ani era însoţită de tatăl şi bunica paternă, în vreme ce minora de 16 ani era singură, neînsoţită de vreun membru al familiei. Adulţii şi-au motivat prezenţa în zonă prin faptul că veniseră să îşi găsească câte ceva de lucru, cu ziua. Ca urmare a intervenţiei DGASPC Braşov, cei identificaţi în imobilul de pe str. Carpaţilor nr. 9A şi-au luat angajamentul ca până la sfârşitul acestei zile să se reîntoarcă în localităţile de domiciliu, lucru pe care specialiştii «Telefonului Copilului» îl vor verifica din nou în această zi”, a transmis purtătorul de cuvânt al DGASPC Braşov, Lidia Mailat.
 
Au promis că se duc acasă, daţi în urmărire la primării
Totodată, cei de la Protecţia Copilului au sesizat primăriile Crizbav şi Apaţa cu privire la situaţia acestor persoane, solicitând autorităţilor locale realizarea cu celeritate a unor anchete sociale la domiciliul acestora, în vederea identificării condiţiilor de trai şi a necesităţilor acestor familii. „În funcţie de rezultatul acestor anchete, dar şi de modul în care adulţii îşi vor respecta promisiunea de a reveni la domiciliul lor, specialiştii DGASPC Braşov vor lua măsurile ce se impun pentru asigurarea protecţiei celor doi minori”, a mai precizat Mailat.
 
Raportul IPJ Braşov: 8 locatari ilegali, 5 amendaţi pentru încălcarea ordonanţelor militare
Poliţiştii braşoveni au verificat şi ei zona şi au aplicat sancţiuni. „La data de 23 aprilie 2020, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Braşov, în colaborare cu reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, au organizat şi desfăşurat pe raza de competenţă o acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, depistarea persoanelor care comit astfel de fapte, creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, depistarea şi îndrumarea persoanelor fără adăpost către centrele de profil, precum şi depistarea persoanelor, care încalcă prevederile Ordonanţelor Militare în vigoare. Cu această ocazie, într-un imobil dezafectat situat pe str. Carpaţilor din mun. Braşov, au fost identificate 8 persoane, care locuiau fără forme legale,  5 dintre acestea au fost sancţionate contravenţional întrucât încălcau prevederile Ordonanţelor Militare în vigoare. Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Braşov au desfăşurat frecvent activităţi de verificare a persoanelor aflate în acest imobil începând cu luna martie 2020, fiind aplicate mai multe sancţiuni contravenţionale (13), atât pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cât şi pentru nerespectarea Ordonanţelor Militare în vigoare. De asemenea, poliţiştii au întreprins demersuri către Primăria Municipiului Braşov, încă din data de 11 martie 2020, în vederea identificării proprietarului imobilului şi clarificării situaţiei privind accesul acestor persoane în imobil”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, subcomisarul Alina Ivan. 
În continuare, poliţiştii braşoveni vor monitoriza zona pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică.
 
Foto: ASUM

Comentarii

Dan

2020-04-24 09:45:06


Au venit la munca cu ziua in Brasov!!!??? In Apata sau Crizbav nu se cauta zilieri? Au inceput lucrarile agricole. A, da, ei nu stiu de astea

simo

2020-04-24 09:31:30


Inca odata se adevereste ca,daca nu faci publica o mizerie de genu nu se misca nimeni. Au dureri de dos autoritatile. Aceeasi situatie e si in fata la Profi de la Gara Brasov. e plin de aurolaci, tipa,injura, se leaga de oricine trece pe aolo. sa trimiti copilul dupa paine sau altceva e un risc major. politia locala doarme...

Victor-Brasoveanul

2020-04-24 09:19:42


O sitatie asemanatoare dar fara ”cazare” si pe Zizinului 2 la magazinul RAPID. Aici a aparut de circa trei ani o ”persoana de sex feminin” cu un copil de 2-3 ani fiind si gravida, la cersit. Apoi la o saptamana dupa nastere, a venit la ”servici” cu pruncul. Aici a crscut pana a inceput sa mearga. Acum are al 3-lea prunc la piept. E ”harnica”, caci de dimineata pana seara ”lucreaza” cu tri copii. Mai ia cate-o ”pauza” si merge la ghena de gunoi din apropiere, evident, cu pruncul la piept. Spre seara apare si ”propretarul”, un individ de 100 kg.(evident cam ”afumat”) care inventariaza agoniseala de peste zi. In acest timp mai apar alti indivizi si individe (6-8 bucati) si incepe ”petrecerea”. Limbaj caracteristic genului, injuraturi, tipete, urlete, fumat, baut, spart seminte, flegmat, gunoaie in urma lor. Toate aceste pe trotuar, printre trecatori, copii si batrani in centrul civic al Brasovului. INTREBARI: Legi avem? Politie locala avem? Politie nationala avem? Primarie avem? Protectia copilului avem? Sanatate publica avem? DAR, CE NU AVEM?

ophelia

2020-04-24 06:10:46


Tratarea cu indiferenta sau indulgenta a acestor personaje nu poate duce decat la agravarea situatiei.Devin violenti,de regula fac infractiuni pentru ca nu le pasa de amenzi sau puscarie.Vrem doar ca politia si justitia sa-si faca treaba,altfel situatia va escalada si va fi greu de gestionat.

Willy

2020-04-23 19:25:25


Trebuie sa reclame cetatenii? Erau la drumul mare, colt cu Carpatilor, puteau fi vazuti si de pe luna. Luni am vazut 3 puradei care dadeau ture, cautau ponturi. Marti au venit alti 4 puradei in haita, scanau strazile. Cum dracu noi ii vedem iar politia nu ii vede? Nu cred ca le e frica de puradei, nu? Ca cu satrele ne-am lamurit cine e jupanul. Chiar ma miram cum dracu au ajuns atatia tigani in oras. Azi m-am lamurit. Flotanti. Sa zica domne politia ca nu face fata, nu e rusine. Ne oferim voluntari, cand plimbam cainii ii fugarim noi, nu e problema. Ei sa stea numai la capete si sa le arda amenzile, sa ii bage in calculator si sa nu le mai dea ajutoarele sociale. Si gata.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

 • Decesul care te înspăimântă

  Fişa de deces nr. 410 Covid 19, dată joi publicităţii de Grupul de Comunicare Strategică, are şi un caz care ne pune serios pe gânduri. O femeie de 30 de ani, din Mehedinţi, fără comorbidităţi,[...]

  2020-04-24 citeste mai mult
 • Tot în 3

  Şeful Guvernului a declarat că, deşi românii vor putea să iasă din case oricând, pentru orice motiv, fără să mai completeze declaraţii pe propria răspundere, din data de 15 mai,[...]

  2020-04-24 citeste mai mult
 • „Să se ducă în bula lor”

  Demiterea de la conducerea comisiei ştiinţifice anti-Covid din Ministerul Sănătăţii l-a nemulţumit pe şeful de la Matei Balş, acesta având o primă reacţie materializată prin doar câteva[...]

  2020-04-24 citeste mai mult
 • Iulie, de judecat

  Conducerea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis ca această instanţă să îşi desfăşoare activitatea în regim normal şi în luna iulie, când magistraţii[...]

  2020-04-24 citeste mai mult
 • Uleiul şi copilul din pântece

  Petre Daea vorbeşte despre situaţia culturilor de floarea soarelui în stilul caracteristic. „Linişte! Şi copiii în pântece se sperie”, a transmis ieri ministrul Agriculturii,[...]

  2022-08-11 citeste mai mult
banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional