Curs BNR

1 EUR = 4.9761 RON

1 USD = 4.6567 RON

1 GBP = 5.7878 RON

1 XAU = 346.6114 RON

1 AED = 1.2678 RON

1 AUD = 3.0265 RON

1 BGN = 2.5442 RON

1 BRL = 0.9073 RON

1 CAD = 3.4036 RON

1 CHF = 5.0938 RON

1 CNY = 0.6426 RON

1 CZK = 0.1971 RON

1 DKK = 0.6673 RON

1 EGP = 0.0972 RON

1 HUF = 1.2649 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0059 RON

1 KRW = 0.3389 RON

1 MDL = 0.2605 RON

1 MXN = 0.2744 RON

1 NOK = 0.4252 RON

1 NZD = 2.7633 RON

1 PLN = 1.1511 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4287 RON

1 TRY = 0.1432 RON

1 UAH = 0.1179 RON

1 XDR = 6.1310 RON

1 ZAR = 0.2433 RON

Editia 8171 - 26 apr 10:37

„Atenţie! Acest produs consumat în post produce dezechilibre hormonale grave!”

Autor:

Publicat la 17 noiembrie 2021

„Atenţie! Acest produs consumat în post produce dezechilibre hormonale grave!”

Nutriţionistul Mihaela Bilic atrage atenţia cu privire la produsele care înlocuiesc proteinele animale în timpul postului. Printre acestea, cea mai periculoasă este soia, care, potrivit medicului, „produce nişte dezechilibre grave hormonale”.
„Legumele nu ţin de foame, deloc. Le ridicăm în slăvi acum, tocmai pentru că am ajuns într-o perioadă în care alimentaţia noastră este extrem de rafinată.
Aş vrea ca mamele să înţeleagă că instictul copiilor este să fie atraşi spre mâncărurile care sunt săţioase, consistente şi care ne ajută să creştem.
Faptul că unui copil nu îi plac legumele în mod special, este o normalitate.
Automat, în post apar proteinele de origine vegetală. Bunica spunea că „fasolea e carnea săracului”, ca de altfel toate leguminoasele boabe – fasole, linte, năut, mazăre, mai nou, soia... Ştim că din soia se face tot.
Uram salamul de soia pe vremea lui Ceauşescu, iar acum mâncăm soia în toate formele. Mă uit cu disperare că este atât de ieftină, de probabil... modificată genetic, de accesibilă, încât din păcate, toţi producătorii din industria alimentară folosesc proteinele din soia ca să dea viaţă consistentă unui produs de post.
Mai nou, proteina din mazăre este mult mai valoroasă, tocmai că nu e modificată genetic şi pare că vine pe o siguranţă din punct de vedere hormonal.
Consumul de soia produce nişte dezechilibre grave hormonale. Ea are nişte fitoestrogeni aproape identici cu estrogenul uman, şi atunci, în caz de consumare, chiar putem să ne dăm sistemul endocrin peste cap.
Atenţie mare! Aceste proteine vegetale, tocmai pentru că sunt vegetale, sunt de calitatea a doua. Nu au toţi aminoacizii esenţiali prezenţi, aşa cum sunt proteinele de origine animală, care sunt complete.
Ele trebuiesc combinate. Adică proteinele de origine vegetală din leguminoase, trebuie într-un mod firesc - chiar dacă ni se pare un pleonasm – combinate cu cereale.
Deci, noi când mâncam fasole bătută pe pâine era o chestiune corectă, când italienii fac paste sau orez cu mazăre, sau cu fasole boabe e corect... apoi pun leguminoase în rizoto. În Mexic, iată, se face fasolea boabe cu porumb, deci tot ce înseamnă asociere de leguminoase cu cereale, este extrem de corect nutritiv”, este de părere Mihaela Bilic.

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie