Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6625 RON

1 GBP = 5.8158 RON

1 XAU = 356.8680 RON

1 AED = 1.2695 RON

1 AUD = 3.0043 RON

1 BGN = 2.5443 RON

1 BRL = 0.8909 RON

1 CAD = 3.3895 RON

1 CHF = 5.1291 RON

1 CNY = 0.6441 RON

1 CZK = 0.1968 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0960 RON

1 HUF = 1.2637 RON

1 INR = 0.0558 RON

1 JPY = 3.0201 RON

1 KRW = 0.3392 RON

1 MDL = 0.2616 RON

1 MXN = 0.2750 RON

1 NOK = 0.4235 RON

1 NZD = 2.7635 RON

1 PLN = 1.1489 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0495 RON

1 SEK = 0.4281 RON

1 TRY = 0.1436 RON

1 UAH = 0.1177 RON

1 XDR = 6.1402 RON

1 ZAR = 0.2449 RON

Editia 8166 - 19 apr 21:15

ASUM a declarat „război” conducerii DGASPC Braşov

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 23 februarie 2017

Preşedintele asociaţiei, Ionel Spătaru, a anunţat că îl va da în judecată pe şeful de la Protecţia Copiilor, Gheorghe Durnă

ASUM a declarat „război” conducerii DGASPC Braşov

Ca urmare a reacţiilor apărute în spaţiul public în ultimele zile, după vizita de informare pe care trei membri ai Asociaţia Pentru Siguranţă Urbană şi Mediere (ASUM) Braşov au efectuat-o la centrul Azur din oraşul Victoria (aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului – DGASPC), cele două instituţii şi-au „declarat război”. Potrivit unui comunicat de presă, ASUM susţine că DGASPC ar fi transmis un buletinul informativ transmis unităţilor subordonate, intitulat „Acţiune de presă mascată în ONG-uri”. Potrivit buletinului invocat de directorul DGASPC, Gheorghe Durnă, ar fi spus că ,,sunt foarte supărat de atitudinea acelor persoane care în urmă cu câteva săptămâni ne-au cerut aprobarea să viziteze toate centrele din judeţul Braşov, le-am dat acceptul, iar la final am stabilit să ne facă un raport şi să discutăm în cazul în care vin cu unele propuneri”. Tot în respectivul buletin, ASUM susţine că directorul DGASPC a declarat că „ şase persoane au descins la Victoria şi au acţionat ca un organ de control. Ei trebuia să aibă acreditare, dar oricum nu înţeleg ce vor. Noi am fost de bună credinţă şi i-am lăsat în instituţie. După vizita lor, ne-am dat seama că unele persoane vor să atace centrul de la Victoria. Nu mai înţeleg nimic. Aceste persoane au pretenţii să le punem la dispoziţie şi unele documente. Ei nu aveau voie să filmeze, nu aveau voie să vorbească cu copiii. Respectivele persoane au încălcat legile în vigoare. Mă întreb de ce primul centru vizitat de ei a fost Victoria? Cred că urmăresc ceva cu centrul de la Victoria. Au făcut acuzaţii că era mizerie în camere, dar n-au ţinut cont că avem lipsă de personal. La centrul de la Victoria în ultima perioadă au ajuns toate organelede control. Începând de vineri, 17 februarie, respectiva asociaţie nu va mai pătrunde în nicio instituţie, până nu vom clarifica problemele. Vreau să văd statutul acestei organizaţii. Nu aveau dreptul să publice materialul respectiv. A fost o acţiune de presă mascată într-o asociaţie”.
De asemenea, în materialul transmis de ASUM se aminteşte şi de faptul că în ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local Braşov, consilierul Marius Comşa (PER) a votat „pentru” o hotărâre prin care era prelungit termenul de închiriere pentru sediul asociaţiei, în condiţiile în care alesul soţul este soţul vicepreşedintelui ASUM, Mariana Sebeni Comşa.
 Având la dispoziţie acest „buletin informativ”, conducerea ASUM a transmis unele precizări şi au anunţat că îl vor da în judecată pe directorul DGASPC.  
 „Aceste vizite de informare au fost făcute de ASUM Braşov prin reprezentanţii săi, conform tabelului nominal aprobat iniţial de către conducerea DGASPC Braşov. Din echipa care a vizitat centrul de la Victoria au făcut parte 3 persoane, şi nu 6, aşa cum eronat susţine dl Durnă (există ordin de serviciu ştampilat la centrul de la Victoria, precum şi înregistrarea în registrul de la punctul de control acces). Ne întrebăm public, şi îi adresăm această întrebare si directorului Durnă- cum v-aţi dat seama că reprezentanţii ASUM au vrut să atace centrul precum o redută, şi în ce a constat atacul?”, se arată în comunicatul ASUM.
„În ceea ce priveşte prelungirea contractului pentru sediul ASUM de către Consiliul Local şi votul exprimat de consilierul Marius Comşa, precizăm că acesta a renunţat la calitatea de membru al ASUM încă din anul 2016. Ceea ce înseamnă că, la momentul votului, din păcate nu ne mai era coleg. Consilierul judeţean Mariana Sebeni-Comşa este membru ASUM încă din anul 2010, iar noi nu vedem nicio legătură între calitatea sa de ales judeţean şi votul din forul legislativ local”, mai susţine conducerea ASUM în comunicatul semnat de preşedintele asociaţiei, Ionel Spătaru.
Totodată, conducerea ASUM a spus că „documentele solicitate de către ASUM s-a făcut în baza Legii 544/2001 privind accesul la informaţiile de interes public, solicitări transmise conducerii DGASPC Braşov cât şi Consiliului Judeţean. Precizăm că nu au fost fotografiaţi sau filmaţi copiii din centru, nici măcar accidental”. De altfel, prin comunicatul respectiv, conducerea ASUM a anunţat: „Cu privire la acuzaţiile formulate la adresa ASUM Braşov, ne rezervăm dreptul de a acţiona pe cale legală. În acest sens, vă invităm stimate domnule Durnă să le probaţi în instanţa de judecată”.
 
De unde au apărut problemele?
În urma vizitei efectuate la centrul de la Victoria, reprezentanţii ASUM au constatat, printre altele, că „în camere era mizerie şi un miros greu de suportat, chiar în condiţiile în care geamurile erau deschise pentru aerisire”, „în camerele de la etajul 4 era foarte frig, chiar şi copiii s-au plâns de acest fapt reprezentanţilor ASUM”, că „nu am primit lămuriri complete cu privire la modul, şi persoana/persoanele, care administrează sumele de bani destinate copiiilor, sume reprezentând alocaţia de stat. Singura explicaţie primită a fost că, aceste sume de bani sunt depuse într-un cont deschis la BRD, fără a se menţiona pe numele cui, cine îl administrează, şi baza legală. Aşteptăm aceste lămuriri din partea DGASPC Braşov”. Pe de altă parte, reprezentanţii ASUM au remarcat faptul că „depozitul de alimente era curat, alimentele erau depozitate ordonat pe rafturi, în frigidere/lăzi frigorifice, pe categorii de produse”, iar „spaţiul destinat preparării hranei era curat, hrana este pregătită conform unui reţetar aprobat. Copiii sunt consultaţi cu privire la felurile de mâncare pe care vor să le consume, existând din acest punct de vedere diversitate. Hrana este consistentă, iar copiii sunt mulţumiţi de calitatea acesteia”.
 

+1 -1

Comentarii

asumo

2017-02-23 17:54:42


Spataru Ionel, cel care a solicitat si a primit mita 300000 lei si a facut puscarie 5 ani? Off, ce om, ce caracter....

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie