Curs BNR

1 EUR = 4.9447 RON

1 USD = 4.3575 RON

1 GBP = 5.9367 RON

1 XAU = 254.8024 RON

1 AED = 1.1864 RON

1 AUD = 3.1424 RON

1 BGN = 2.5282 RON

1 BRL = 0.7828 RON

1 CAD = 3.4926 RON

1 CHF = 4.7586 RON

1 CNY = 0.6866 RON

1 CZK = 0.2037 RON

1 DKK = 0.6644 RON

1 EGP = 0.2774 RON

1 HUF = 1.3868 RON

1 INR = 0.0586 RON

1 JPY = 3.8052 RON

1 KRW = 0.3664 RON

1 MDL = 0.2407 RON

1 MXN = 0.2143 RON

1 NOK = 0.4975 RON

1 NZD = 2.9613 RON

1 PLN = 1.0927 RON

1 RSD = 0.0421 RON

1 RUB = 0.0570 RON

1 SEK = 0.4775 RON

1 TRY = 0.3204 RON

1 UAH = 0.1534 RON

1 XDR = 6.1121 RON

1 ZAR = 0.2833 RON

Editia 7620 - 20 ian 00:35

ANSVSA: Nu există informaţii disponibile privind prezenţa şi supravieţuirea pe alimente a virusului COVID-19

Autor:

Publicat la 29 sepembrie 2020

ANSVSA: Nu există informaţii disponibile privind prezenţa şi supravieţuirea pe alimente a virusului COVID-19

COVID-19 este o boală respiratorie şi nu există informaţii disponibile privind prezenţa şi supravieţuirea pe alimente a virusului, astfel încât să fie posibilă infectarea oamenilor, precizează sâmbătă, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
„Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) afirmă că nu există dovezi ştiinţifice că alimentele de origine animală (carne, lapte, peşte, produse din carne etc.) sau cele de origine nonanimală (legume, fructe, pâine, produse de patiserie etc.) sunt o sursă probabilă sau o cale de transmitere a virusului. Nu există informaţii disponibile privind prezenţa şi supravieţuirea pe alimente a virusului responsabil de COVID-19, astfel încât să fie posibilă infectarea oamenilor. S-a demonstrat că COVID-19 este o boală respiratorie, iar calea principală de transmitere este prin contact de la persoană la persoană şi prin contactul direct cu picăturile respiratorii generate atunci când o persoană infectată tuşeşte sau strănută", se arată în comunicatul ANSVSA transmis Agerpres.
Reacţia Autorităţii vine ca urmare a apariţiei în spaţiul public a rezultatelor unui studiu realizat de Universitatea din Bucureşti (UB), potrivit căruia pâinea neambalată rămâne contaminată după contactul cu SARS-CoV-2 şi ar putea constitui o sursă de transmitere pentru acest virus.
În context, instituţia menţionează că până la aceasta dată, ca autoritate competentă în domeniul siguranţei alimentelor, nu a primit studiul realizat de UB şi nu deţine informaţii din a cui iniţiativă a fost efectuat acesta. De asemenea, nu sunt cunoscute obiectivul studiului, modalitatea de lucru şi dacă s-au urmat protocoalele de cercetare acceptate internaţional pentru studiile de acest tip, recomandate pentru evaluarea siguranţei alimentelor în Uniunea Europeană, susţine ANSVSA.

+1 -1

Comentarii

'Radu'

2020-09-29 08:36:29


'Nu mai dați apa la moară cretinoizilor, majoritatea trecuti de 50 de ani, care incearca cu unghia tot ce prind prin magazine. Nu deținem informații e interpetat de români ca \"nu exista risc\".'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional