Curs BNR

1 EUR = 4.9771 RON

1 USD = 4.6576 RON

1 GBP = 5.9174 RON

1 XAU = 347.5083 RON

1 AED = 1.2680 RON

1 AUD = 3.0788 RON

1 BGN = 2.5447 RON

1 BRL = 0.8685 RON

1 CAD = 3.3854 RON

1 CHF = 5.2114 RON

1 CNY = 0.6419 RON

1 CZK = 0.2011 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0976 RON

1 HUF = 1.2500 RON

1 INR = 0.0557 RON

1 JPY = 2.9651 RON

1 KRW = 0.3364 RON

1 MDL = 0.2589 RON

1 MXN = 0.2503 RON

1 NOK = 0.4360 RON

1 NZD = 2.8549 RON

1 PLN = 1.1388 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0522 RON

1 SEK = 0.4422 RON

1 TRY = 0.1434 RON

1 UAH = 0.1145 RON

1 XDR = 6.1360 RON

1 ZAR = 0.2532 RON

Editia 8202 - 17 iun 17:47

SCHI ALPIN

Ania Caill, optimistă înaintea Campionatului Mondial

Autor: Dan NEACŞA

Publicat la 08 februarie 2021

„Am muncit foarte mult, iar dacă voi schia la nivelul meu, atunci ar trebui să fie un rezultat bun la Campionatul Mondial”

Ania Caill, optimistă înaintea Campionatului Mondial

Schioarea Coronei, Ania Caill este optimistă la Campionatul Mondial de schi alpin, care se va desfăşura în perioada 9-21 la Cortina D’Ampezzo, în Italia.

După o perioadă foarte stresantă pentru ea, Ania a declarat că este fericită că după o perioadă de incertitrudine, acum este se poate linişti şi concentra doar la competiţie. "Plec linistită spre Campionatul Mondial, pentru că era o acumulare de mult stres şi sunt foarte fericită că voi fi acolo, în această mare competiţie, pentru care mă pregătesc de multă vreme. Pentru mine, acesta este obiectivul principal al acestui sezon, mai ales că la Campionatul Mondial este una dintre pârtiile mele favorite şi abia aşteptam să ştiu că voi fi acolo. Asta e o mare bucurie, că voi fi la startul competiţiei, iar a doua mare bucurie este că am avut discuţii cu mulţi oameni importanţi care mi-au arătat susţinerea lor şi care au proiecte mari în sport. Pe mine mă bucură enorm să văd că sportul are speranţă”.

Ania Caill a spus că nu se teme de presiunea care va fi pe umerii ei la acest Campionat Mondial. „A fost un stres mai mare la Cupa Mondială pentru că au fost zile grele înainte să aflu ce se va întâmpla cu mine, zile în care mi se făcea rău la start din cauza presiunii. Aveam stresul să nu mă accindentez, să nu ies din cursă, să nu fac o prostie. Cred că la Campionatul Mondial voi fi mai relaxată, voi intra din nou în bula mea, cu focus total doar pe competiţie şi pe ce va urma şi atunci voi fi bine. Îmi e greu să vorbesc acum despre un obiectiv la Mondiale, pentru că nu ştiu câte participante o să fie, ce număr de start o să am, dar ca în orice competiţie, îmi doresc să fac tot ce pot eu mai bine. La schi e destul de greu să fii mulţumit de tot ce ai făcut într-o cursă, poate o zi, două, trei, poţi spune că eşti mulţumit într-o cursă, dar în rest mereu vei considera că puteai mai bine. La Campionatul Mondial, tot ce îmi doresc este să ajung jos şi să pot spune că am făcut tot ce am putut eu mai bine, că am schiat perfect şi că acesta este nivelul meu. Şi atunci dacă este bine, mă voi bucura, dacă nu este ce mi-am dorit, voi continua să muncesc şi mai mult. Dar oricum, la cât am muncit şi la cât o să muncesc până la start şi dacă voi schia la nivelul meu, atunci ar trebui să fie un rezultat bun”.

Schioarea Coronei va participa spre finalul lunii februarie şi la etapa de Cupă Mondială de la Val di Fassa. „După Mondial este stabilit ca în perioada 24-28 februarie, să mergem Cupa Mondială la Val di Fassa în Italia, şi aici fiind o alta pârtie care mie îmi place foarte mult şi de asemenea, şi acolo îmi doresc să obţin cât mai mult. Din păcate, din cauza faptului că actuala ediţie de Campionat Mondial este programată în aceeaşi perioadă cu o etapă de Cupa Europei, atunci nu am cum să merg la aceasta din urmă, astfel că, în aceste condiţii, clasamentul pe care l-am avut anul trecut, nu va fi aşa de relevant pentru că nu am participat la toate etapele,dar pentru noi Campionatul Mondial a fost principalul obiectiv şi chiar Cupa Mondială, acolo unde suntem cu un pas în faţă comparativ cu anul trecut, şi de aici şi speranţele mele la un rezultat bun”, a spus Ania, care a mai subliniat faptul că fizic se simte foarte bine, chiar dacă a trecut pe final de an prin Covid19. „Fizic mă simt bine, am reuşit să mă antrenez tot timpul, deşi am avut Covid la începutul lui noiembrie şi asta m-a afectat puţin. Încă am o tuse care mă mai deranjează puţin, dar sper să fiu complet bine curând”.

Ioan Valeriu Achiriloaie, antrenorul Aniei Caill a spus la rândul lui că presiunea din acest moment îi motivează şi că el speră ca la Mondiale, Ania să intre în top 25, dacă nu chiar în top 20. „Acum este în regulă, suntem liniştiţi, este însă adevărat că acum poate fi o presiune în plus, pentru că toată lumea va fi cu ochii pe noi şi va aştepta aceste Mondiale pentru a vedea ce face Ania, dar asta ne place, este o presiune care ne motivează. De asta facem sport, pentru ca lumea să se uite la noi şi să bucurăm oamenii. Ania a avut într-adevăr o perioadă stresantă, la Crans-Montana i se făcea fizic rău înainte de concurs, de la stres. Acum însă, totul a trecut, mergem liniştiţi la această competiţie şi suntem încrezători. Aniei îi place pârtia, este una dintre pârtiile ei preferate din lume, iar asta te ajută foarte tare ca sportiv, să ştii că vei concura într-un loc care îţi place, cu o atmosferă bună, câteodată toate acestea sunt mai importante şi cântăresc mai mult decât un antrenament bun. Este greu să vorbesc despre obiectiv la Campionatul Mondial, dar pot spune că ne dorim un top 25 sau chiar 20, depinde foarte mult şi de lista de start. Oricum, indiferent de ea, eu sunt convins că Ania poate face un rezultat bun pentru România”.

Ioan Valeriu Achiriloaie a mai adăugat că acum nu mai are emoţii în ceea ce priveşte pregătirea Aniei, aşa cum se întâmpla în primul an în care i-a fost antrenor. „La început ne-a fost destul de greu, pentru că era primul meu an de antrenorat şi nu eram atât de sigur pe mine. Nici Ania nu era atât de sigură pe ce ştiu eu ca antrenor, pentru că una e să fii sportiv şi alta antrenor. Odată cu rezultatele bune şi progresul pe care îl vedem amândoi la ea, am căpătat încredere că facem bine ce facem şi avem convingerea că suntem pe drumul cel bun”.

+1 -1

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie