Curs BNR

1 EUR = 4.9447 RON

1 USD = 4.3575 RON

1 GBP = 5.9367 RON

1 XAU = 254.8024 RON

1 AED = 1.1864 RON

1 AUD = 3.1424 RON

1 BGN = 2.5282 RON

1 BRL = 0.7828 RON

1 CAD = 3.4926 RON

1 CHF = 4.7586 RON

1 CNY = 0.6866 RON

1 CZK = 0.2037 RON

1 DKK = 0.6644 RON

1 EGP = 0.2774 RON

1 HUF = 1.3868 RON

1 INR = 0.0586 RON

1 JPY = 3.8052 RON

1 KRW = 0.3664 RON

1 MDL = 0.2407 RON

1 MXN = 0.2143 RON

1 NOK = 0.4975 RON

1 NZD = 2.9613 RON

1 PLN = 1.0927 RON

1 RSD = 0.0421 RON

1 RUB = 0.0570 RON

1 SEK = 0.4775 RON

1 TRY = 0.3204 RON

1 UAH = 0.1534 RON

1 XDR = 6.1121 RON

1 ZAR = 0.2833 RON

Editia 7620 - 20 ian 01:14

Alianţa USR PLUS vrea să transforme Braşovul într-un oraş „eminamente european”

Autor:

Publicat la 24 sepembrie 2020

„Banii europeni şi o nouă paradigmă de dezvoltare economică pot schimba radical judeţul nostru”

Alianţa USR PLUS vrea să transforme Braşovul într-un oraş „eminamente european”

Fondurile europene reprezintă principala sursă de dezvoltare a comunităţilor, iar miza este ca autorităţile locale să aibă capacitatea de a obţine finanţările nerambursabile, a fost mesajul transmis miercuri, într-o conferinţă de presă, de Alianţa USR PLUS. Argumentul care a stat la baza acestui mesaj este simplu: prin Programul de Rezilienţă al Uniunii Europene, România are la dispoziţie câteva zeci de miliarde de euro care pot fi accesaţi. Acest lucru se va întâmpla dacă se va produce o schimbare, iar candidaţii alianţei susţin că în judeţul Braşov oamenii şi-o doresc . „Am primit semnale de la cetăţeni, care îşi doresc o schimbare. Am avut o susţinere extraordinară în această campanie”, a declarat preşedintele Organizaţiei Municipale Braşov a USR, Alexandra Coliban. La rândul său, preşedintele PLUS Braşov, Tudor Oprea, a afirmat că în 27 septembrie, pentru prima dată după foarte mulţi, braşovenii nu vor da un vot negativ. „Anul acesta vom vota proiecte şi oameni care au dovedit că pot fi buni administratori şi că vor să dezvolte comunităţile”, a declarat Oprea.
La rândul său, Tudor Benga, deputat USR şi candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, a explicat de ce finanţările europene trebuie să reprezinte principala miză a autorităţilor locale. „Banii europeni reprezintă principalul vector de dezvoltare. Circul zilnic în judeţul Braşov, văd zeci de localităţi în care nu există infrastructură de bază, cum este alimentarea cu apă sau canalizarea. Ideea că nu există bani este falsă. Dacă avem oameni gospodari la nivelul administraţiilor locale se poate face treabă. Suntem stat membru al Uniunii Europene de mai bine de 13 ani şi avem localităţi în care nu există o infrastructură de bază”, a declarat Benga. Totodată, el a menţionat că în această perioadă, în care toată lumea a fost lovită de epidemia de coronavirus,  s-au pierdut în judeţul nostru numeroase locuri de muncă, dar a subliniat şi faptul că Braşovul poate profita din plin de tendinţa readucerii în Europa a unor unităţi de producţie, care funcţionează acum în Asia. „Prioritatea zero pentru mine, ca preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov este atragerea unităţilor de producţie. În acest sens avem nevoie de o infrastructură modernă, pe care o putem dezvolta prin fondurile europene”, a mai spus Benga.

„Braşovul trebuie să fie oraşul în care se trăieşte cel mai bine”
Totodată, Allen Coliban, candidatul Alianţei pentru funcţia de primar al municipiului Braşov, a declarat că Braşovul trebuie să transforme într-un avantaj criza cauzată de pandemia de coronavirus. „Este important să înţelegem care vor fi soluţiile şi să înţelegem cum vom putea folosi contextul actual în favoarea noastră. Fondurile europene reprezintă o soluţie, şi vorbim de o sumă totală de peste 80 de miliarde de euro, atât pentru sectorul public, dar mai ales pentru cel privat. Braşovul trebuie să fie oraşul în care se trăieşte cel mai bine în România, iar pentru a atinge acest obiectiv este nevoie de creşterea salariilor. În acest moment, Braşovul este după Sibiu din acest punct de vedere”, a declarat Coliban. Totodată, el susţine Braşovul poate deveni un pol de producere a energiilor verzi, poate fi un centru important de stocare de energie. „Ce i-a lipsit Braşovului pentru a se dezvolta a fost o strategie integrată şi coerentă privind economia”, a mai spus Coliban.

Care este provocarea Braşovului
La conferinţa de presă a participat europarlamentarul Dragoş Pâslaru (USR), care a declarat că paradigma economică la nivel european este în plină schimbare. „Epoca parcurilor industriale în care asigurăm utilităţile, companiile vin acolo şi se creează locuri de muncă nu foarte bine plătite va fi puternic afectată de ambiţia Europei de a implementa tehnologii care să pună accentul pe inovare. Aceasta este oferta pe care noi o aducem din Europa în Braşov. Este mai important să înţelegem că soarta unul municipiu de dimensiunea Braşovului nu trebuie să fie intermediată de Bucureşti”, a declarat Pâslaru.  
Totodată, el a spus că va fi nevoie de o digitalizare a administraţiei, aceasta fiind o tendinţă la nivelul întregii Europe, dar şi de o regândire a strategiilor educaţionale, astfel încât tinerilor să li se mărească şansele de a se integra cu succes pe piaţa forţei de muncă. „Pentru relansarea economică a Uniunii europene a fost pregătit un pachet de 750 de miliarde de euro.  În Comisia de Economie a Parlamentului European eu sunt raportor pe Eu sunt raportor pe Mecanismele de Redresare şi Rezilienţă. Există bani, iar aceştia se folosesc pentru a se schimba în bine viaţa oamenilor. Pentru a putea implementa astfel de proiecte este nevoie de oameni competenţi, care să asigure legătura directă între Braşov şi Uniunea Europeană, nemediată de relaţii clientelare de partid”, a mai spus Pâslaru.
Totodată, el a spus că strategia Alianţei privind dezvoltarea economică nu se bazează pe „parcurile industriale” unde se derulează activităţi repetitive, ci pune accent pe educaţie, pe inovare, pe implicarea mediului academic, pe munca cu o valoare adăugată mare.
„Braşovul nu trebuie să se compare cu ce este în jur, ci trebuie să devină un oraş eminamente european”, a încheiat Pâslaru.

Articol comandat de Partidul Libertate Unitate si Solidaritate  (parte a alianţei electorale „Alianţa USR PLUS”).
Cod unic de identificare 21200391

+7 -7

Comentarii

'Hans'

2020-09-24 14:56:41


'@„Pt. ...”, \nAnalfabetule, mai sunteți mulți din aceștia care iubesc mizeria, corupția și poluarea???\nSă știi că nu primarul creează locuri de muncă și nici nu „școlarizează” retardei ca tine. Tu ești cea mai bună dovadă că „Școala românească scoate numai tîmpiți”, după cum zicea un mare clasic în viață, unul Petrov. Fostul șef al ăluia de-i iei tu apărarea acum.'

'Pt. Hans'

2020-09-24 11:25:59


'Du-te mai ,,nea caisă,, cu USR ul tău cu tot....asta vrei tu ..oraș verede, sa ți ofere....loc de munca sigur, educație, etc.....asta nu vreți....Handicapații draq.'

'Hans'

2020-09-24 07:46:43


'ORAȘ EUROPEAN, ORAȘ VERDE, ORAȘ CURAT. ASTA SPERĂM SĂ NE OFERE U.S.R.-UL.\nEste timpul să ne rupem de trecutul și încă prezentul plin de hoții, minciuni, poluare și mizerie!'

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional