Curs BNR

1 EUR = 4.9448 RON

1 USD = 4.7348 RON

1 GBP = 5.7408 RON

1 XAU = 274.8111 RON

1 AED = 1.2890 RON

1 AUD = 3.2560 RON

1 BGN = 2.5282 RON

1 BRL = 0.8882 RON

1 CAD = 3.6859 RON

1 CHF = 4.9342 RON

1 CNY = 0.7077 RON

1 CZK = 0.1999 RON

1 DKK = 0.6647 RON

1 EGP = 0.2512 RON

1 HUF = 1.2354 RON

1 INR = 0.0600 RON

1 JPY = 3.4944 RON

1 KRW = 0.3651 RON

1 MDL = 0.2474 RON

1 MXN = 0.2341 RON

1 NOK = 0.4787 RON

1 NZD = 2.9589 RON

1 PLN = 1.0520 RON

1 RSD = 0.0421 RON

1 RUB = 0.0846 RON

1 SEK = 0.4592 RON

1 TRY = 0.2814 RON

1 UAH = 0.1602 RON

1 XDR = 6.2995 RON

1 ZAR = 0.2901 RON

Editia 7730 - 06 iul 11:09

Alegerea frigiderului de minibar și ce trebuie să conțină acesta

Autor:

Publicat la 09 iunie 2022

Alegerea frigiderului de minibar și ce trebuie să conțină acesta

Amenajearea unui bar, indiferent de locatie, de la un restaurant sau un club pana la o berarie, trebuie facuta cu atentie atat pentru a impresiona clientii cat si pentru a oferi o cat mai mare eficienta in sarcinile necesare, de la servire si pana la depozitare a bauturilor si produselor. In cadrul acestuia, un echipament esential este frigiderul. Pe langa dozatoarele de bere, vin sau suc, toate celelalte bauturi, care se servesc reci trebuie tinute intr-un frigider.

Fiecare bautura este mai buna atunci cand este mentinuta la o anumita temperatura. Noi ca si consumatori poate ca nu tinem cont de asta sau nu ne dam seama insa un barman cu experienta stie si astfel, va alege cu grija echipamentele frigorifice necesare, in functie de bauturile pe care la va prepara sau le va servi. Totodata, alegerea potrivita a acestora ofera si un acces mai facil atat a barmanilor cat si a ospatarilor.

Alegerea unui frigider de bar, asemeni celor oferite de acest magazin, https://www.sdsgroup.ro/echipamente-profesionale/minibaruri-dometic-317, trebuie facuta in functie de mai multe aspecte, precum:

- Amplasarea acestora, in acest caz, cele mai comune si mai eficiente fiind retrobarurile si vitrinele frigorifice verticale. Retrobarurile se gasesc sub blatul barului, unde barmanul are acces usor la toate bauturiole si ingredientele din acesta. Este totusi indicat sa fie oferita o ventilatie cat mai buna in partea din spate, unde se afla motorul si sistemele de racire, care emana destul de multa caldura. Prin evacuarea eficienta a acesteia si frigiderul va functiona mult mai bine. Vitrinele verticale sunt in mod normal asezate langa bar sau intr-o parte laterala a acestuia, astfel incat sa ofere acces cat mai facil pentru barman sau pentru ospatar. Si in cazul acestora ventilatia este importanta insa este vorba despre un spatiu mai deschis si astfel, o eficienta mai mare.

- Tipul de racire pe care il ofera, existant atat baruri de tip racitor, care ofera o temperatura cu aproximativ 10 grade mai mica decat cea a mediului inconjurator si astfel o eficienta ceva mai scazuta in racirea anumitor bauturi cat si frigidere care functioneaza cu agregat frigorific, ce ofera o racire mult mai rapida si eficienta a bauturilor, indiferent de tipul acestora.

- Tipul de frigider. Acestea sunt specifice pentru anumite locatii sau pentru anumite bauturi. Asa cum am spus, un barman cu experienta va sti la ce temperaturi se mentine si este cel mai bine servita o anumita bautura, ca de exemplu sucurile,  berea, vinul(https://www.sdsgroup.ro/vitrina-pentru-vin-bodega/detalii-1083) sau taria. Avem astfel la dispozitie frigidere pentru doze de sus, pentru sticle de suc, pentru vin sau pentru keg-uri de bere, din care poate fi turnata berea direct in pahare sau halbe.

In cazul unui bar local nu se tine cont de atat de multe aspecte si astfel, prefarate sunt vitrinele frigorifice, https://www.sdsgroup.ro/vitrina-pentru-vin-bodega/detalii-1083, unde bauturile, de mai multe tipuri sunt de regula puse laolalta. Asta nu inseamna ca acestea nu vor fi racite intr-un mod eficient si mai degraba nu atat de bine ca atunci cand este ales un sistem profesional. Aceasta alegere este facuta datorita preturilor mai mici precum si a posibilitatii ca un client sa isi aleaga singur bautura din frigider. In magazinele de profil pot fi gasite vitrine cu o singura usa, alese atunci cand se doreste separarea bauturilor de anumite tipuri sau cand nu exista o cantitate asa de mare de bauturi si pana la vitrine cu 3 sau chiar mai multe usi, specifice mai ales localurilor mari sau spatiilor comerciale unde se ofera si posibilitatea achizitionarii de bauturi reci.

In schimb, un cazul unui local select, a unui hotel sau a unui club, alegerea frigiderelor de minibar trebuie facuta si pentru a oferi un aspect cat mai placut, nu numai eficienta si usurinta de utilizare.


 

 

+1 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional