Curs BNR

1 EUR = 4.9737 RON

1 USD = 4.6664 RON

1 GBP = 5.8274 RON

1 XAU = 352.3272 RON

1 AED = 1.2707 RON

1 AUD = 3.0251 RON

1 BGN = 2.5430 RON

1 BRL = 0.9123 RON

1 CAD = 3.3963 RON

1 CHF = 5.1094 RON

1 CNY = 0.6447 RON

1 CZK = 0.1965 RON

1 DKK = 0.6667 RON

1 EGP = 0.0962 RON

1 HUF = 1.2631 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0327 RON

1 KRW = 0.3374 RON

1 MDL = 0.2639 RON

1 MXN = 0.2814 RON

1 NOK = 0.4273 RON

1 NZD = 2.7735 RON

1 PLN = 1.1598 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0498 RON

1 SEK = 0.4299 RON

1 TRY = 0.1440 RON

1 UAH = 0.1178 RON

1 XDR = 6.1448 RON

1 ZAR = 0.2463 RON

Editia 8163 - 16 apr 16:09

HANDBAL FEMININ

Aleargă după punctele pierdute

Autor: Iulian CUIBAR

Publicat la 10 noiembrie 2017

Corona joacă acasă cu ocupanta locului al treilea în Liga Florilor, Măgura Cisnădie

Aleargă după punctele pierdute

Corona Braşov va întâlni vineri, de la ora 18.00, pe teren propriu, formaţia Măgura Cisnădie, într-un joc contând pentru etapa a 9-a a Ligii Naţionale de handbal feminin. Formaţia braşoveană caută revirimentul, după două rezultate negative în deplasare, plus patru puncte pierdute la masa verde, aflându-se momentan pe locul 8, cu 11 puncte, patru mai puţin decât adversara directă, care ocupă ultima poziţie a podiumului.

„Este clar că va fi un meci foarte greu, Măgura este o echipă ambiţioasă, care a investit foarte mult în vară, au în lot câteva jucătoare cu experienţă, care au şi câştigat un campionat mondial, iar pe lângă acest lucru, au şi un parcurs bun în campionat. Cu toate acestea, noi trebuie să ţinem cont că jucăm acasă şi unul dintre obiectivele pe care trebuie să ni le îndeplinim este să nu mai pierdem puncte cu nimeni pe teren propriu, şi în deplasare ne trebuie mai multă concentrare şi viziune, mai ales în fazele în care ajungi faţă în faţă cu portarul, pentru că aici se face diferenţa între un joc acasă şi unul în deplasare. Nu cred că putem spune că meciul cu Cisnădie este capital. Nu consider că în etapa a opta poţi vorbi despre meciuri capitale, sau dacă e să vorbim aşa, capitale sunt toate atunci când lupţi pentru un obiectiv. Este un joc de campionat în şcare trebuie să facem totul pentru a câştiga. Dacă îi spunem capital, nu facem altceva decât să punem o presiune în plus pe toată lumea”, a spus Costică Buceschi, antrenorul Coronei.

„Rezultatele mai slabe au apărut pe măsură ce presiunea a crescut

Tehnicianul a mai spus că rezultatele mai slabe ale echipei au apărut pe măsură ce presiunea a crescut, iar faptul că jucătoarele încă nu se simt între ele în teren, a afectat şi jocul echipei: „Rezultatele mai slabe au apărut pe măsură ce presiunea a crescut, şi tot ce s-a întâmplat în jurul echipei poate a dus la acest fapt. Am avut meciuri bune şi mai puţin bune, de la începutul sezonului. Faptul că avem atât de multe jucătoare convocate la echipa naţională, demonstrează că avem în lot fete valoroase, dar, aşa cum a spus şi Eliza, încă nu se simt bine în teren, coeziunea nu este la nivelul pe care ni-l dorim. Dorinţă, motivaţie, luptă există, dar din păcate în unele momente realizările nu sunt cele pe care ni le dorim. Nu avem însă ce face, o echipă puternică trebuie să treacă peste aceste momente, să se lupte din primul până în ultimul minut pentru ceea ce vrea să realizeze”.

„Fiecare jucătoare a avut şi va avea şansa să joace”

Întrebat de ce nu a jucat-o pe Sorina Tîrcă în meciul de la Roman, după o etapă în care a fost votată cea mai bună jucătoare, Costică Buceschi a declarat: „Au fost două meciuri total diferite. Roman este mult superioară echipei cu Slobozia de acasă. Meciul de la Roman a fost joc de deplasare, am început cu o echipă care a jucat pe postul pe care eu o folosesc pe Sorina s-a aflat o jucătoare care a avut un randament foarte bun, astfel că era foarte greu să bag în timpul meciului şi mai ale sîn repriza a doua. Dacă făceam prea mult schimb atac apărare în acest meci, riscam să luăm goluri pe o repunere rapidă a adversarului în joc, astfel că am decis să joc cum am jucat. Personal nu pot spune că mă interesează părerile unora sau altora legat de o jucătoare, dacă joacă mai mult sau mai puţin în viziunea lor. Pe mine mă interesează ca echipa să crească şi fiecare jucătoare care e acum la Corona, a avut, are şi va avea în continuare şansa să joace”.

„Totul depinde de noi”
Eliza Buceschi: „Ştim că va fi un meci dificil pentru că Cisnădie are o echipă valoroasă, formată din jucătoare cu experienţă, şi mai mult decât atât, au reuşit să câştige ultimele meciuri şi vin cu un moral foarte bun, ceea ce nu se poate spune despre noi. Cu toate acestea, chiar dacă am spus că Cisnădie are o echipă valoroasă, în acest meci va fi mai mult vorba despre noi, trebuie să strângem rândurile după meciul cu Roman, pe care l-am pierdut, şi chiar după meciurile dinainte în care nu am jucat atât de bine precum ne-am dorit. Dacă ne uităm pe clasament putem spune că Cisnădie este favorită, dar noi nu vrem să pierdem puncte acasă. După meciul cu CSM a urmat o pauză pentru noi, lipsa meciurilotr şi-a spus cuvântul, iar asta se vede în tot ceea ce s-a întâmplat. Avem sincope, încă relaţiile de joc nu s-a închegat şi cred că avem nevoie de mai multe meciuri. Normal, în aceste condiţii sunt puse în pericol şansele de a termina pe podium, dar am demonstrat că avem valoare şi că ne putem bate cu echipele valoroase din campionat, sezonul este lung şi multe se mai pot întâmpla. Chiar cred că totul depinde de noi şi încă avem şanse să ne îndeplinim obiectivul”.

Foto: fanhandbal.ro

+1 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie