Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7376 - 21 ian 08:11

Află motivele pentru care oamenii din Braşov optează pentru încălzirea în pardoseală

Autor:

Publicat la 14 august 2019

Află motivele pentru care oamenii din Braşov optează pentru încălzirea în pardoseală

Încălzirea electrică în pardoseală  AMASS devine varianta optimă de încălzire pentru mulţi dintre locuitorii judeţului Braşov, deoarece este un sistem economic, mai ieftin decât gazul, elegant şi durabil cu multe beneficii. Creşterea preţului gazului a făcut ca unele dintre sistemele de încălzire electrice să fie mai avantajoase şi, implicit, preferate de foarte mulţi oameni. Dar cum serviciile de încălzire electrică în pardoseală nu se găsesc la orice pas, apare întrebarea “care este compania care mă poate ajuta?”.    

AMASS este compania cu experienţă de peste 12 ani pe această piaţă, specializată pe soluţii de încălzire economice şi pentru casele din Braşov. Produsele au o garanţie de 25 de ani, fiind fabricate exclusiv în Danemarca. Clienţii săi pot obţine performanţe 500-600 ron medie lunară pe timp de iarnă pentru o casă 130-140 mp izolată termic.

Caracteristica economică a sistemelor electrice de încălzire AMASS se explică prin intermediul celor 5 funcţii pe care acestea le deţin, funcţii ce reduc considerabil consumul.

    1. Inerţia termică – această funcţie presupune capacitatea sistemului de a reţine căldura şi a o ceda treptat (exemple de sisteme cu inertie:  sobă versus şemineu sau radiatoare de fontă versus radiatoare de oţel). Datorită acestei funcţii, un sistem de încălzire pe acest principiu este mult mai economic.

     2. Automatizarea inteligentă - funcţii speciale de reducere de consum în spatele programelor termostatelor AMASS.

     3. Eficienţa energetică – în cazul încălzirii electrice în pardoseală puterea instalată este cu 30 % mai mică decât în cazul radiatoarelor (conform normativ), acest fapt influenţează consumul dar şi reduce investiţia în panouri fotovoltaice, cele care produc independenţă energetică.

În cazul radiatoarelor cu rocă vulcanică AMASS, eficienţa   este dată de dublarea suprafeţei radiante, feţele radiatorului fiind în format evantai. Astfel, ambele sisteme, pe lângă că vă pot oferi posibilitatea să le racordaţi la sisteme care vă oferă măcar parţial independenţă energetică, diminuează investiţia în acestea.

     4. Resursa inepuizabilă – energia electrică, resursa pe care încălzirea electrică în pardoseală o foloseşte, este singura formă de energie care se poate produce în multe feluri ecologic şi inepuizabil. Pentru aceia care îşi doresc măcar parţial independeţă energetic sau consum redus, un sistem care foloseşte resursa inepuizabilă energetic este ideal.

    5. Proiectarea calitativă, consultanţa personalizată şi serviciile de montaj şi cele de instruire a beneficiarilor ale acestor sisteme privind exploatarea sistemeleor AMASS contribuie la reducerea consumului

Pentru ca aceste 5 funcţii să dea randament maxim, trebuie îndeplinită o singură condiţie, aceea de a avea casa sau construcţia izolată termic. Fără    izolare termică, reducerea consumului nu va fi posibilă. Pereţii, şarpanta, soclul casei, şapele trebuie izolate termic pentru ca toată căldura acumulată să poată fi stocată în anvelopa clădirii şi a fi folosită exclusiv în interiorul casei. O casa izolată corect, fără să fie pasivă, are o pierdere de căldură pe verticala încăperii de 1°C la 1 m înălţime, astfel diferenţa între pardoseală şi tavan n-ar trebui să fie mai mare de 3°C.         

Însumând toţi aceşti factori, casele cu încălzire electrică în pardoseală AMASS ajung la o medie orară de 10-12wh/mp energie consumată în perioada de iarnă pentru o casă izolată termic corect şi un consum de 2-3 ore /zi medie iarnă faţă de 8 ore cât consumă o centrală.


Desigur că avantajele pe care le oferă aceste sisteme nu sunt singurele. Ele oferă confort termic, conferă spaţiului eleganţă şi stil şi sunt sănătoase.

Încălzirea electrică în pardoseală oferă celor care o folosesc confort termic. Deoarece corpul uman necesită o anumită mişcare a aerului cald pe verticala încăperii, specialiştii au descris astfel o curbă termică   ideală   pentru corp. În funcţie de unde este poziţionată sursa de încălzire, plafon, pardoseală, radiator etc, fiecare sursă descrie o mişcare a aerului cald pe verticală, specifică. Curba termică rezultată pentru sistemul de   încălzire în pardoseală   este aproape perfect suprapusă peste curba termica ideală a corpului omenesc, ceea ce explică de ce ne simţim atât de bine într-o cameră în care avem încălzire în pardoseală, fără răceli şi misacre de particule de praf.

În ceea ce priveşte designul, este important de menţionat că încălzirea electrică în pardoseală nu ocupă spaţiu, conferind eleganţă şi stil. Acest sistem permite o decorare elegantă a spaţiului, deoarece este îngropat în şapă total.

Cât priveşte sănătatea, sistemele de încălzire în pardoseală sunt ideale, deoarece reglează leucocitele şi limfocitele şi coboară adrenalina, stresul. Nu se creează curenţi de aer, astfel nu există diferenţe de temperatură, ceea ce înseamnă o mişcare diminuată a prafului. Este eliminată şi senzaţia de aer uscat data de sistemele bazate pe radiatoare, fiind recomandat medical persoanelor alergice la praf.

Acum, în sfârşit, ca şi în celelalte ţări europene, legislaţia din România începand cu 2018-2019 permite consumatorilor casnici să inducă vara surplusul de kwh produşi de panouri fotovoltaice în reţeaua publică şi iarna să fie compensaţi. În plus, este declanşat şi programul Casa Verde care sponsorizează investiţia în panouri fotovoltaice. Astfel, alegerea sistemului dumneavoastră de încălzire ia în calcul sistemele de încălzire care să vă permită, măcar parţial,   independenţă energetică cu un cost de investiţie diminuat, obţinut din coborârea necesarului de kw pentru casa dumneavoastră.

Aşadar, sistemul de încălzire în pardoseală reprezintă cea mai bună variantă pentru casele şi construcţiile din Braşov, deoarece asigură consum redus, investiţie mică, siguranţă, şi mai ales posibilitatea de independenţă energetică măcar parţial.


 

+6 -1

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional