Curs BNR

1 EUR = 4.9754 RON

1 USD = 4.6739 RON

1 GBP = 5.8294 RON

1 XAU = 359.4100 RON

1 AED = 1.2727 RON

1 AUD = 3.0029 RON

1 BGN = 2.5439 RON

1 BRL = 0.8841 RON

1 CAD = 3.3857 RON

1 CHF = 5.1301 RON

1 CNY = 0.6459 RON

1 CZK = 0.1973 RON

1 DKK = 0.6669 RON

1 EGP = 0.0958 RON

1 HUF = 1.2669 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0239 RON

1 KRW = 0.3381 RON

1 MDL = 0.2628 RON

1 MXN = 0.2760 RON

1 NOK = 0.4260 RON

1 NZD = 2.7610 RON

1 PLN = 1.1462 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0495 RON

1 SEK = 0.4274 RON

1 TRY = 0.1437 RON

1 UAH = 0.1182 RON

1 XDR = 6.1501 RON

1 ZAR = 0.2467 RON

Editia 8166 - 19 apr 09:58

A terminat Dreptul și ASE-ul și acum face torturi cu know-how SUA

Autor: Adina CHIRVASA, Buna Ziua Brasov

Publicat la 30 martie 2013

Consuela Chiriță a fost școlită de americani în arta decorării torturilor iar acum are propriul laborator de patiserie-cofetărie în Brașov Poftă de ceva dulce? La cofetărie e imposibil să nu găsești ceva pe plac

Consuela Chiriță a fost școlită de americani în arta decorării torturilor iar acum are propriul laborator de patiserie-cofetărie în Brașov Poftă de ceva dulce? La cofetărie e imposibil să nu găsești ceva pe plac. Însă, până ce o prăjiturică sau un tort ajunge în vitrină, o întreagă echipă își dă silința ca totul să fie cât mai bine. Consuela Chiriță (foto) are propriul laborator de patiserie-cofetărie, în care creează adevărate opere de artă... dulce, inclusiv pentru cei mai pretențioși clienți – copiii. Brașoveanca este absolventă a două facultăți: Drept și Relații Internaționale. În urmă cu ceva timp, însă, a decis să se reprofileze. Așa încât de cinci ani este maestru cofetar la Brașov. Și-a creat propriul laborator și a deschis apoi o cofetărie de renume în oraș. Toate acestea după ce s-a întors din Statele Unite, unde a studiat patru sute de ore de design în arta decorării dulciurilor, la French Culinary Institute, o școală de top renumită în New York. „Am lucrat niște trandafiri și niște cale. Așa arată un trandafir lucrat mult mai fin, în pastă de zahăr, în diferite culori, pentru o cromatică mai veselă. Americanii de la care am învățat foarte multe, sunt extraordinari. Am avut privilegiul să fac ore cu unul dintre marii maeștrii în domeniu. Mă bucur că am făcut acest lucru, a meritat efortul, deplasarea și cheltuiala. A meritat să învăț aceste lucruri și mă bucur că le pot implementa și la noi, dar e bine să păstrăm din tradițiile noastre și din ceea ce maeștrii bucătari au școlarizat de-a lungul timpului”, explică brașoveanca. Ea spune că nu a „furat” secretul gătitului de la mama. Însă pentru o astfel de meserie ai nevoie de mai multe elemente. „Cineva mi-a zis că îți trebuie un pic de talent, combinat cu dăruință, cu pasiune dar și un 5% un pic de genialitate”, a declarat Consuela Chiriță. Alături de maestra cofetar, în laborator muncesc și alte doamne talentate – în total, 30 de cofetari. În fiecare zi, de la primele ore ale dimineții e forfotă mare. „Este extraordinar, ne place ce facem și fiind tinere, ne înțelegem foarte bine”, spune Mihaela, care adaugă că pentru ca totul să iasă bine în meseria aceasta este nevoie de „materie primă de calitate și pasiune”. „Trebuie să-ți placă ce faci, acumulezi în timp foarte multe lucruri și asta ne și dorim. Pregătim și acasă astfel de lucruri”, spune și Danea, cofetară. Atunci când nu lucrează la laborator, Consuela Chiriță petrece o mare parte din timp la cofetărie. Este atentă la detalii și verifică fiecare produs în parte.
+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie