Curs BNR

1 EUR = 4.9761 RON

1 USD = 4.6567 RON

1 GBP = 5.7878 RON

1 XAU = 346.6114 RON

1 AED = 1.2678 RON

1 AUD = 3.0265 RON

1 BGN = 2.5442 RON

1 BRL = 0.9073 RON

1 CAD = 3.4036 RON

1 CHF = 5.0938 RON

1 CNY = 0.6426 RON

1 CZK = 0.1971 RON

1 DKK = 0.6673 RON

1 EGP = 0.0972 RON

1 HUF = 1.2649 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0059 RON

1 KRW = 0.3389 RON

1 MDL = 0.2605 RON

1 MXN = 0.2744 RON

1 NOK = 0.4252 RON

1 NZD = 2.7633 RON

1 PLN = 1.1511 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4287 RON

1 TRY = 0.1432 RON

1 UAH = 0.1179 RON

1 XDR = 6.1310 RON

1 ZAR = 0.2433 RON

Editia 8170 - 25 apr 18:02

A refuzat un salariu de 100.000 de euro şi conduce un business de jumătate de milion de euro

Autor: Ovidiu VRÂNCEANU

Publicat la 09 iulie 2015

Braşoveanul Dan Mitrea a fost ajutat de părinţi să îşi dezvolte spiritul antreprenorial şi a înfiinţat o firmă de second opinion şi case management. Caută medici din SUA până în Asia pentru bolnavii care caută doctori de renume mondial şi tratamente de ultimă generaţie.

A refuzat un salariu de 100.000 de euro şi conduce un business de jumătate de milion de euro
Braşoveanul Dan Mitrea a refuzat un salariu de 100.000 de euro pentru a înfiinţa, în ţară, Intermedicas, o clinică de second opinion şi case management, care a ajuns, după cinci ani, la o cifră de afaceri de 500.000 de euro anual. 
„Părinţii mei au o clinică în Braşov (n.red. - Medo) şi la un moment îmi spuneau că ar fi bine, indiferent de ce o să mă hotărăsc eu să fac, să am şi cunoştinţe generale de management. Şi, prin anul 2 de facultate, am început să fac Codecs Open University. A fost foarte interesant. Cel puţin în anul 2, când înveţi partea asta de medicină generală, e cam plictisitor. În general nu înţelegi de ce trebuie să ştii toate chestiile astea, de ce trebuie să citeşti atâta şi la un moment am fost tentat să renunţ la medicină, dar mi-am revenit repede. Mi s-a părut altfel şi abordarea, la Codecs. Era altfel decât să stai trei ore la curs, după care aveai cadavre şi anatomie şi tot felul de chestii din astea. Multă, multă, multă informaţie şi oarecum plictisitor. Aici era aşa, oarecum aplicat”, povesteşte Dan Mitrea pentru Revista Cariere.
Tot părinţii au fost şi cei care l-au ajutat să îşi cultive spiritul de antreprenor. L-au învăţat că, pentru a clădi ceva, trebuie să începi de jos. Aşa că, în timpul studenţiei, făcea practică la clinica din Braşov. Iar practica a început prin tot ce face un infirmier sau un asistent, de la spălat de jos, până la recoltarea de analize. O experienţă mai mult decât utilă pentru că acum, la Intermedicas, Dan Mitrea nu are asistentă, el este cel care recoltează, pune perfuzii, branule sau sonde.
„Abia prin anul 2 am avut voie să stau de vorbă cu doctorii şi să mă duc cu ei, să fac EKG-uri sau să stau la consultaţii”, povesteşte Dan Mitrea, cu atâta vivacitate în glas, încât eşti convins pe loc că asta a fost cea mai bună  cale de a învăţa.
 
De la realizarea de site-uri la un business medical
Tânărul student la Medicină, pasionat de tehnologie, făcea site-uri ca să mai câştige un ban de buzunar, până când  şi-a dat seama că poate face ceva mai mult decât atât şi a început să lucreze în domeniul second opinion.
„Veneau oameni care se simţeau neglijaţi sau nu înţelegeau. Studiam dosarele lor, mă uitam să mă uitam la ce e mai nou în afară şi începeam să le scriu doctorilor. Le spuneam că sunt student şi vreau să vorbim despre un caz. Mi-am dat seama că ei au deschidere foarte mare şi  că e o chestie pe care o putem folosi şi ca business.  Pot să şi dezvolt ceva, să şi ajut oamenii si să îmi fac şi o afacere”, îşi aminteşte Dan Mitrea.
În 2010, în ultimul an de facultate, Dan Mitrea punea bazele clinicii Intermedicas, alături de primul său partener, Codruţ Precup, care a venit cu know-how-ul legat de partea de marketing şi de internet. Cu un plan de afaceri făcut pe teresa părinţilor din Braşov şi un capital de 1000 de euro şi o maşină, un biroul mobil de fapt.
„Veneau pacienţii la mine şi spuneau că trebuie să cumpărăm bilet de avion şi mă întrebau dacă vreau să cumpere ei bilet sau îmi cumpăr eu. Şi spuneam că îmi cumpăr singur şi nu simţeau că aş fi chiar la început. Şi când făceam facturi vedeau 2010 şi trebuia să mai dau explicaţii, să spun că scrie 2010, dar lucrez de mai demult. Dar, în general, veneau prieteni sau cunoştinţe sau cunoştinţe ale cunoştinţelor. Şi mă întâlneam cu ei la ei acasă, la birou, la cafenea, la mall, unde voiau ei. Când mă întrebau unde e biroul, spuneam că e în construcţie”, povesteşte tânărul medic.
 
Cele mai frecvente afecţiuni - cele oncologice
Cele mai frecvente afecţiuni pentru care pacienţii apelează la serviciile Intermedicas sunt cele oncologice: cancer mamar, cancer de ovar , gastrointestinal. Sunt cereri şi la boli infecţioase, mai ales pe partea virală, de hepatită, pentru că Intermedicas este printre puţinii care au acces la cele mai noi terapii. Cum ar fi diagnosticul molecular, care presupune un profil genetic al tumorii şi care se face, prin intermediul clinicii româneşti, într-un laborator din Statele Unite ale Americii.
Reţeaua de medici şi laboratoare la care Intermedicas are acces se întinde pe mai multe continente, până în Asia. „Asiaticii au foarte mare experienţă pe tot ce ţine de tumori gastrice. Japonezii merg foarte bine pe aşa ceva şi sunt nişte limitări legislative existente în Europa, care acolo nu pun probleme. De exemplu, partea de fertilizare. Sau în Israel poţi să ai mai mulţi embrioni implantaţi pentru a avea un copil, faţă de Europa. În ultimul nu am mai trimis în Israel, pentru că a fost o zonă mai tensionată şi încercăm să le oferim siguranţă pacienţilor. Deşi, poate că ei s-ar duce la cât de interesaţi sunt de problema lor. Şi încercăm să rezolvăm altfel”, explică medicul.
Pacienţii clinicii au şi şansa de a intra în programe de cercetare, de a  deveni studii clinice, cu medicamente noi care încă nu au ieşit pe piaţă, dar sunt în stadiu de a solicita un volum de pacienţi.
 
Ofertă de 90.000 de lire sterline pe an
„Sunt unul dintre optimiştii care cred că în România o să fie foarte bine.  Am primite zeci de oferte. Anul trecut aveam şi actele pregătite actele pentru Anglia. A fost o ofertă foarte bună, 90.000 de lire pe an, nu era rău. Şi eu şi soţia. Dar nu banii sunt importanţi. Ne-am gândit că e şi familia aici. A fost aşa, un fel de presiune, să mă duc să văd şi cum e acolo. Deşi eu după facultate am stat un an în Germania şi nu mi-a plăcut. Din seria mea cred că 80% sunt plecaţi. Eram 12 serii, cam zece grupe în serie, a câte cinci oameni. Au plecat mulţi”, adaugă tânărul.
+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie