Curs BNR

1 EUR = 4.9758 RON

1 USD = 4.6712 RON

1 GBP = 5.7677 RON

1 XAU = 354.4765 RON

1 AED = 1.2719 RON

1 AUD = 3.0068 RON

1 BGN = 2.5441 RON

1 BRL = 0.8970 RON

1 CAD = 3.4040 RON

1 CHF = 5.1247 RON

1 CNY = 0.6449 RON

1 CZK = 0.1969 RON

1 DKK = 0.6669 RON

1 EGP = 0.0971 RON

1 HUF = 1.2603 RON

1 INR = 0.0560 RON

1 JPY = 3.0182 RON

1 KRW = 0.3387 RON

1 MDL = 0.2597 RON

1 MXN = 0.2740 RON

1 NOK = 0.4241 RON

1 NZD = 2.7592 RON

1 PLN = 1.1519 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0500 RON

1 SEK = 0.4281 RON

1 TRY = 0.1433 RON

1 UAH = 0.1174 RON

1 XDR = 6.1419 RON

1 ZAR = 0.2447 RON

Editia 8169 - 24 apr 05:12

A început asfaltarea uliţelor din noua zonă rezidenţială Tractorul

Autor: Ionuţ DINCĂ

Publicat la 27 aprilie 2015

Deşi Primăria a prevăzut fonduri pentru a moderniza toate străzile din această zonă, se vor asfalta doar câteva dintre ele, ţinând cont că mare parte dintre acestea nu sunt cedate de proprietari, iar edilii nu pot investii pe proprietăţi private

A început asfaltarea uliţelor din noua zonă rezidenţială Tractorul
Sunt bani pentru investiţii, dar nu se pot folosi. Aceasta este situaţia în noua zonă rezidenţială Tractorul VI, care a cunoscut o dezvoltare majoră din punct de vedere imobiliar în ultimii ani, dar unde nu există o infrastructură rutieră corespunzătoare, ci doar drumuri de pământ pline de hârtoape. Situaţia se datorează faptului că situaţia juridică a terenurilor aferente străzilor nu a fost încă reglementată. Astfel, o serie dintre proprietarii care deţin terenuri în zonă nu vor să cedeze nici în ruptul capului pământul pe care trec străzile, mulţi dintre aceştia susţinând că l-au plătit atunci când şi-au luat lotul de casă şi nu pot să îl dea degeaba Primăriei. „Suntem în situaţia în care, deşi avem fondurile necesare pentru a moderniza infrastructura din zonă prevăzute în buget, să nu putem cheltui toţi banii. Ne-am propus ca să rezolvăm întreaga zonă, dar problema este că nu a fost reglementată situaţia juridică a străzilor. Astfel, în situaţia în care sunt străzi care nu sunt domeniu public, nici noi, dar nici reţeliştii nu putem face nici un fel de investiţie, fiindcă nu este legal să investim bani publici pe proprietăţi private”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.
 
Unde se poate lucra
În ultimii ani, Primăria a asfaltat doar o parte dintre cele câteva zeci de străzi sau alei de legătură, care, practic, sunt doar cu numele în Planurile Urbanistice Zonale al „noului oraş”, care s-a conturat în această zonă. Pe străzile unde proprietarii au cedat terenul, de câteva săptămâni au început noi lucrări la infrastructura stradală. Astfel, s-a trecut la asfaltarea străzii Alexandru Ciurcu, pe tronsonul dintre Ioan Socec şi Ioan Popasu. Totodată, se  vor continua asfaltările şi pe Ioan Socec până la intersecţia cu Ciurcu, cu o excepţie pe o anumită porţiune, unde reabilitările se vor putea face doar pe o bandă, ţinând cont că banda cealaltă nu a fost cedată de către proprietar. De asemenea, tot pe această stradă, se va lucra la amenajarea trotuarelor de pe partea imobilelor cu numere cu soţ, cele de pe partea opusă neputând fi amenajate, tot din cauza faptului că proprietarii nu au cedat terenul. „Nici strada Argintului nu poate fi asfaltată în totalitate, din cauza faptului că pe unul dintre tronsoane nu a fost reglementată situaţia juridică”, a punctat Toarcea. În schimb, strada Ioan Popasu va fi asfaltată din 13 Decembrie şi până în zona noului cartier de blocuri Avantgarden Tractorul, ţinând cont că situaţia terenurilor a fost reglementată.
 
Nu se vor face exproprieri
După cum au explicat reprezentanţii Primăriei, faţă de alte zone unde s-au conturat astfel de proiecte imobiliare, în zona Tractorul sunt foarte mulţi proprietari de teren, care, ulterior şi-au dezmembrate anumite suprafeţe, le-au vândut, iar noii proprietari nu vor să cedeze din teren, ţinând cont că l-au plătit, sau vechii proprietari au dezmembrate loturi de casă, iar partea cu drumul le-a rămas în proprietate şi vor să o cedeze Primăriei doar contracost. „Este în interesul proprietarilor să cedeze o parte din teren, astfel ca să se poată realiza infrastructura rutieră, dar şi cea de utilităţi. Nu se vor face exproprieri, pentru că ar fi costuri foarte mari şi nu ar fi normal să cheltuim din bugetul tuturor braşovenilor pentru a cumpăra un teren privat, iar apoi acea persoană care ne-a vândut terenul să beneficieze gratuit de infrastructura stradală”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.
+0 -0

Comentarii

Ovidiu

2015-07-12 19:45:20


Normal ca oamenii nu vor sa cedeze, ca umbla vorba'ntarg ca precedentul a fost creat.Unii au fost despagubiti la vremea respectiva iar acum Primaria vrea gratis.Atii au primit teren in alta parte drept despagubire.(Cica un om de bine a achizitionat mai multe parcele de drum pe bani de nimic "vezi doamne e parte de drum" si le-a cedat primariei in schimbul unui teren in Poiana Brasov)Primaria ar face bine sa DESPAGUBEASCA.

Costi

2015-04-28 21:58:09


Unii nu cedeaza , ceilalti nu expropiaza dar se asfalteaza pe portiuni ca sa nu avem nici infrastructura ,nici expropiati.Si uite asa se prapadesc banii brasovenilor care se vor duce dupa cei folositi pentru terenuri in panta si parcuri prin padure.Mergem cu asfaltarea chiar daca nu sunt bani si pentru expropiati ca sa se vada activitate ,ca de, vin alegeri si mai vrem odata! Daca nu asfaltam... de unde bani de campanie la anu ? Credeti ca acesta este " lucrul bine facut "?

Cetateanul Brasovului

2015-04-28 13:49:07


Domnilor administratori publici! Cum sa faceti circaraia asta ? Vreti sa ne trezim cu niste coopaci cat ticalosia voastra de mari in mijlcul strazilor, pe parcelele ramase private? Ca sa avem si noi ce filma si ce arata lumii cum se face administratie la noi! Cum sa asfaltezi lasind portiuni de teren viran sub pretext ca este privat?! Puteti sa-l faceti teren public fara sa mai cereti acordul proprietarului!Si sa-l asfaltati pe tot. Legea expropierii (cam abuziva dar careia trebuie sa i se supuna toti proprietarii)v-a dat aceasta putere. Problema este ca voi vreti sa induceti in eroare opinia publica facand pe moralii ca nu vreti sa folositi bani publici pentru despagubiri si sa puneti astfel presiune pe cativa proprietari,sa dea pe gratis din suprafetele lor(care probabil au fost dobandite cu sacrificii financiare considerabile). Daca aveti bani publici ,investiti in strazi publice (constructii si expropieri) ca nu le faceti doar pentru cei pe care-i deposedati,nu? Le puneti la dispozitia publicului! Faceti atat cat va ajung banii! Restul data viitoare!Fara circul asta ieftin! Este destul ca ei suporta prejudiciul de a li se e diminua considerabil suprafata detinuta ca sa cedeze pentru strazi cam nejustificat de generase ca latime pentru o zona rezidentiala.Asa ca fiti administratri corecti pentru toti cetatenii care asteapta o conduita corecta din partea dumneavastra.Nu faceti pe haiducii!Nu invrajbiti comunitatea vanzand gogoosi ca nu are strazi pentru ca sunt unii care nu vor sa renunte la investitia lor ca sa-o dea pentru strazi.Aplicati legea care prevede clar in asemenea situatii! Si gata cu teatrul asta comico-tragic!Ca stim ce se ascunde in spatele cortinei.Nu ne subestimati inteligenta!Si parca vin alegeri peste ceva timp ,nu ?

Amon

2015-04-27 10:14:54


Stimate Dle. Dinca, "Nu pot investi" are in compunere forma de infinitiv a verbului "a ionvesti", motiv pentru care nu necesita doi de "i". Mai mult, verbele nu au nevoie de articol.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie