Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7239 - 02 iul 09:01

A ales moartea sau l-a ucis soţia?

Autor: George ALDEA

Publicat la 31 ianuarie 2020

Un bărbat de 37 de ani s-a aruncat de la etajul 10, omorându-şi fetiţa de 3 luni şi jumătate. A murit cu copilul în braţe şi iniţial toată lumea vorbea de sinucidere. Părinţii bărbatului: erau fericiţi. Procurorii: ancheta s-a extins şi la omor în familie

A ales moartea sau l-a ucis soţia?

Un apel la 112 anunţa, miercuri dimineaţă, la ora 7.30, că un bărbat a căzut de la etajul 10 al unui bloc de pe strada Carpaţilor (Sunnyville) din Braşov. Telefonul a fost dat de muncitorii aflaţi la muncă pe un şantier de vizavi, care au văzut nenorocirea. Ajunşi la faţa locului, de urgenţă, constatarea salvatorilor de la ISU a fost cruntă: un bărbat din Braşov s-a aruncat în gol ţinându-şi în braţe fetiţa de nici 4 luni. Ambii au murit pe loc. În cădere, cele două trupuri s-au izbit de cupa unui excavator aflat la parterul blocului, au căzut apoi pe capota unei maşini mici parcate alături şi apoi pe pământ.
„S-au deplasat la faţa locului un echipaj SMURD şi un o ambulanţă SAJ. Ambele persoane erau decedate, din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru a le salva viaţa”, a precizat maior Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Braşov.
Poliţiştii au deschis o anchetă. Primele cercetări arată că bărbatul, din nu se ştie ce motive, s-ar fi sinucis.
„Un bărbat, în vârstă de 37 ani, împreună cu fiica sa, în vârstă de 3 luni şi jumătate, s-ar fi precipitat de la etajul 10 al unui bloc situat pe str. Carpaţilor din mun. Braşov. Echipajele medicale sosite la faţa locului au constatat faptul că aceştia au suferit leziuni incompatibile cu viaţa. Poliţiştii  efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările producerii incidentului”, au fost singurele informaţii care au fost făcute publice de IPJ Braşov, prin purtător de cuvânt subcomisar Alina Ivan.
Surse judiciare arată că soţia bărbatului şi cel de-al doilea copil al lor, în vârstă de numai 3 ani, erau în bucătărie la momentul tragediei, nu departe de balconul de la care s-au aruncat bărbatul cu bebeluşul în braţe. Ancheta a fost preluată de Parchetul Tribunalului pentru Minori şi Familie.
Bărbatul, IT-ist de meserie, a ieşit pe balcon şi, fără să spună vreun cuvânt, s-a aruncat în gol cu bebeluşul în braţe. A căzut pe un excavator şi, în ciuda impactului foarte puternic, excavatoristul nu a observat nimic pe moment şi şi-a continuat drumul câteva zeci de metri. Abia ulterior a văzut cele două victime zăcând pe jos. A sunat imediat la 112. „Am ieşit să duc excavatorul pe platformă. Am rămas fără motorină. Nu am ştiut ce este, că nu am văzut nimic. Era gălăgie. Băieţii care măturau au zis că au auzit o bubuitură. Căzuseră”, a declarat şoferul.

Soţia a dat primele declaraţii, audieri extinse
Soţia braşoveanului a fost sedată, pentru a face faţă şocului produs de tragedie, şi nu a putut fi iniţial audiată. După ce şi-a revenit din şoc, a dat şi ea declaraţii, fiind dusă la Parchet, dar nu a putut explica cele întâmplate, susţin surse din anchetă. În acest timp, cealaltă fiică a ei a rămas acasă, în grija unor apropiaţi. În cauză au fost anunţaţi şi psihologi din cadrul Poliţiei.
Ancheta nu a lămurit până acum ce
s-a petrecut în apartamentul celor doi soţi înainte de tragedie. Sunt verificate mai multe ipoteze, iar procurorii au audiat rude, prieteni şi vecini ai familiei.

Vecinii nu au auzit scandal
Nimeni din zonă nu ştie ce s-a întâmplat, iar vecinii susţin că nu au auzit scandal din apartamentul bărbatului. Oamenii nu erau cunoscuţi cu probleme financiare sau de altă natură. Cei doi soţi lucrau amândoi în domeniul IT şi rudele spun că nu le lipsea nimic. Se mutaseră recent în blocul nou construit, iar vecinii spun despre ei că păreau o familie armonioasă, fericită şi fără probleme. „Ştiu că sunt super ok, el un tată devotat, nu am auzit certuri”, a declarat un vecin.

Trei scenarii
Anchetatorii merg pe mai multe ipoteze, nefiind exclusă varianta sinuciderii, dar nici cea a unui accident tragic. „Efectuăm cercetări cu privire la comiterea a două infracţiuni, una dintre ele este «omor comis asupra unui membru de familie», cealaltă infracţiune este «ucidere din culpă». În fapt, astăzi, la data de 30.01.2020, în jurul orelor 7.30, un major în vârstă de 37 de ani s-a precipitat de la fereastra apartamentului său împreună cu fiica minoră, în vârstă de 3 luni, ambii decedând. Avem mai multe piste şi mai multe ipoteze de lucru pe care le verificăm. Mai multe informaţii, având în vedere stadiul in rem al cercetărilor nu putem le dăm deocamdată. Am audiat mai multe persoane, urmează să audiem şi altele. Nu putem să vă dezvăluim mai mult, sunt mai multe ipoteze pe care le urmărim şi le verificăm. Nu putem să le enumerăm, pentru că ancheta este la început şi luăm în calcul orice. Luăm în calcul toate variantele”, a declarat Vlad Teodorescu, procurorul care a preluat ancheta.
Întrebat dacă se ia în calcul inclusiv ipoteza unei crime, prim-procurorul a repetat că sunt luate în calcul toate ipotezele.
„Avem mai multe piste şi mai multe ipoteze de lucru pe care le verificăm”, a spus Vlad Teodorescu (foto). Întrebat care sunt ipotezele verificate, Teodorescu a răspuns că nu poate răspunde întrucât „ar însemna să dezvălui din probatoriu”.

„Au fost audiate mai multe persoane şi urmează ca procurorii să mai audieze şi alţi oameni”, a adăugat procurorul, întrebat dacă soţia bărbatului a discutat cu anchetatorii. De asemenea, întrebat dacă se ia în calcul varianta sinuciderii, Teodorescu a răspuns doar: „luăm în calcul toate variantele”.

Părinţii bărbatului exclud varianta sinuciderii
Părinţii bărbatului din Braşov, căzut de la etajul 10 cu fetiţa în braţe, exclud varianta sinuciderii şi spun că fiul lor era fericit, nu ştiu să fi avut certuri în familie şi cred că întâmplarea de joi dimineaţă a fost un accident:  „Era mereu cu fetiţa în braţe. O fi dat să deschidă geamul”.
„Nu ştim nimic. Suntem într-un punct în care nu ştim nimic. Nu se certau. Erau fericiţi, aveau doi copii”, a spus tatăl bărbatului decedat.
Mama bărbatului consideră că întâmplarea de joi dimineaţă a fost un accident, petrecut când fiul ei ar fi vrut să deschidă geamul. „Eu aşa cred (că a fost accident – n.r.). El era mereu cu fetiţa în braţe. O fi dat să deschidă geamul, să împingă plasa, nu ştiu”, a spus mama braşoveanului.
Întrebată de jurnalişti dacă nora a văzut accidentul, femeia a spus că aceasta le-a spus că era în altă cameră.
 

 

 

Comentarii

Willy

2020-02-02 22:32:44


@Eu Ai dreptate. (De ce iti place sa te repeti? Am inteles din prima).

Cristina

2020-02-02 13:27:14


Mda...interesant????????poate cineva să confirme că soția era într-adevăr în "cealaltă cameră?"asta în cazul în care erau doar ei 4 în apartament...poți cădea de la un etaj numai dacă te apleci foarte mult peste balustrada balconului sau peste pervaz...ca să te sinucizi(să te arunci)de la așa înălțime cu un copil in brațe îți trebuie"un pic"de practică...cum s-a urcat singur pe pervaz sau balustrada dacă avea mâinile ocupate?ținea copilul în brațe nu?scutur zilnic pătura sau câte o convertită de pe pat și mă aplec peste pervaz sau balustradă..și locuiesc într-un bloc cu 30 de etaje din București(eu fiind la 25)asta vă zic...e cam puturoasă treabă...eu cred că s-a întâmplat ceva mult mai urât acolo..cine garantează pentru soție?ce martori are?dar până la proba contrarie...multă sănătate să avem!!

Eu

2020-02-02 08:34:06


@willy O vorba veche romaneasca zice ca prostul dacă nu-i fudul, parcă nici nu-i prost destul. Se pare ca esti doar un frustrat cu aere, si poate n-ar fi rau sa mai pui mana pe cartea de istorie si de romana! In rest, numai de bine!

Willy

2020-02-01 14:52:22


@Eu - Nexam. Dar tot aia zic si daca iti raspund de o suta de ori. Asa ca nu mai bine recitesti ce am scris decat sa ma tot repet? In plus ti-as fi zis ca e treaba ta daca tu te crezi un neica nimeni de la nastere doar pentru ca pretinzi ca omul care se naste undeva nu are niciun merit. Unii considera ca e o onoare sa te nasti intr-un anumit loc unde s-au nascut si au murit stramosii sai care de bine de rau (mai mult de bine) au pus umarul si au creat o zona (Ardealul) cu o civilizatie ridicata, si redusa la zero de sarme (sholdovenii) si sudisti. Dar asta se deducea nu trebuia sa revin "cu aerele de superioritate". Vezi tot aia am zis, dar cu alte cuvinte. Multumit? Fa un efort si citeste pe litere, nu printre litere. #hehehe Dar deviem de la subiectul articolului, una scrie in articol si noi alta dezbatem. Ne mai "vedem, citim" pe aici. Apropo, te-ai incadrat luna trecuta in bonurile de masa?

Eu

2020-02-01 08:35:27


@willy S-au terminat argumentele, gata cu aerele de superioritate?

Willy

2020-01-31 23:59:56


Pe @Wonka nu il bag in seama, probabil a postat comentariul gresit ca altfel nu imi explic textul sau. Adica mi-as explica dar nu vreau sa jignesc, asta ca sa fiu elegant. Lui @Eu ii dau pas, caci se pare ca ii place sa se bage in seama ca chilotul in fund. Weekend placut.

Ika Gergely

2020-01-31 13:25:33


3 luni n avea ce cauta la geam.. sa se fi dus din greseala...deci exus

Eu

2020-01-31 11:12:33


@willy Ma inflamez cand vad prosti ca tine care generalizeaza si isi dau aere de superioritate ca s-au nascut intr-o zona sau alta, fara a avea absolut nici un merit pentru asta. Limbajul ales e pe masura gandirii tale obtuze si chiar daca as fi moldovean, nu as avea nici o problema cu asta.

costel

2020-01-31 08:28:54


Cel mai probabil a fost un accident ! La cum arata asa zisele balcoane de la blocul ala (care numai bloc nu poate fi numit), era o chestiune de timp pana cadea un copil etc. D-lor de la Oficiul de Constructii Brasov, cum ati dat aviz, cum ati girat o asemenea constructie ? Siguranta in constructii Brasov, exista ? Ma uit la "balcoanele" alea! este un geam din termopan de sus pana jos, care in fata are un grilaj metalic cu inaltimea sub 1 metru! Daca vad bine din strada! Dl Procuror trebuie sa extinda ancheta pt omor din culpa asupra constructorului si a celor care au avizat si au receptionat constructia aia ! Va rugam d-le Procuror, faceti lucrul asta! Sa nu mai apara in brasov asemenea constructii care pun in pericol siguranta oamenilor!

Wonka

2020-01-31 03:07:36


Da, mă, fix de aia s-a sinucis omul, din cauza autostrăzii Mures-Iasi, ba n-am văzut nație de oameni mai prosti, faci ardelenii de ras, taci in mm

Willy

2020-01-31 01:24:13


Nu am fost acolo sa vad, nici nu stiu cum arata blocul, dar ma gandesc si eu asa ca o fi alunecat cumva omul, mai ales ca era si cu fetita in brate. Aiurea rau de tot. Nu stiu cate secunde au trecut dar belele am mai avut si eu si de fiecare data parca s-a dilatat timpul, nici nu vreau sa ma gandesc la groaza care a trait-o omul pana jos. Toate gandurile din ultimele secunde se rezuma la cateva cuvinte: unde am gresit?

Willy

2020-01-30 21:13:30


@Eu, iata te-ai facut de rahat. Deci, te inflamezi legat de moldoveni. Se poate deduce astfel ca esti sholdovean altfel nu ai sari in sus. Atunci de ce chiar tu nu ai gasit altceva mai bun sa jignesti decat facand legatura intre mine si moldoveni in sens peiorativ? Ia fa-ma pe mine ardelean, sa vezi ma supar? Nuuu. Chiar sunt mandru de ceea ce sunt. Pe cand pana si voua moldovenilor va e rusine de ceea ce sunteti. Dar... noi mereu vom fi acasa, pe cand voi: forta de munca adusa cu sarmaaaaa! Voi mereu veti veni la noi, noi nu vom merge la voi. Voi vreti autostrada Iasi-Tg. Mures nu noi vrem autostrada Tg. Mures-Iasi. Noi vrem legaturi cu occidentul, nu spre saracie. "O zie buni!"

Eu

2020-01-30 18:03:33


@willy el nu dar tactu biologic, da

Willy

2020-01-30 17:33:09


Nu e moldovean, nu?

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional