Curs BNR

1 EUR = 4.9754 RON

1 USD = 4.6739 RON

1 GBP = 5.8294 RON

1 XAU = 359.4100 RON

1 AED = 1.2727 RON

1 AUD = 3.0029 RON

1 BGN = 2.5439 RON

1 BRL = 0.8841 RON

1 CAD = 3.3857 RON

1 CHF = 5.1301 RON

1 CNY = 0.6459 RON

1 CZK = 0.1973 RON

1 DKK = 0.6669 RON

1 EGP = 0.0958 RON

1 HUF = 1.2669 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0239 RON

1 KRW = 0.3381 RON

1 MDL = 0.2628 RON

1 MXN = 0.2760 RON

1 NOK = 0.4260 RON

1 NZD = 2.7610 RON

1 PLN = 1.1462 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0495 RON

1 SEK = 0.4274 RON

1 TRY = 0.1437 RON

1 UAH = 0.1182 RON

1 XDR = 6.1501 RON

1 ZAR = 0.2467 RON

Editia 8166 - 19 apr 07:51

96% din pateurile vegetale au cel puțin două E-uri

Autor:

Publicat la 15 martie 2012

Arată un studiu realizat de ANPC, în colaborare cu Facultatea de Alimentație din Brașov. Aproape toate tipurile de pate vegetal de pe piața românească conțin E-uri, arată ultimul studiu realizat de Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC)

Arată un studiu realizat de ANPC, în colaborare cu Facultatea de Alimentație din Brașov. Aproape toate tipurile de pate vegetal de pe piața românească conțin E-uri, arată ultimul studiu realizat de Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Studiul a fost realizat pe baza etichetele produselor, în parteneriat cu Facultatea de Alimentație și Turism, din cadrul Universității Transilvania Brașov, în perioada 16 noiembrie 2011 – 9 decembrie 2011. Astfel, 96% din cele 32 de pateuri vegetale au minim două E-uri în componență, iar 4% dintre acestea conțin 12 E-uri. Doar două produse nu conțin niciun aditiv alimentar. De asemenea, aceste produse pot conține alergeni de tipul: gluten, țelină, muștar și soia. „Pateurile vegetale din comerț conțin apă, ulei vegetal hidrogenat (margarină) sau nehidrogenat, proteină din soia, sare iodată, extract de condimente, muștar, arome, stabilizatori (polifosfaci E-452), emulgatori (săruri ale acizilor grași E-470), agenți de îngroșare (guma guar E-412, caragenan E-407), amidon din grâu și porumb, sirop de glucoză, zaharuri, potențiator de aromă (glutamat monosodic E-621), legume deshidratate, antioxidant (acid ascorbic E-300), acidifiant (acid citric E-330), coloranti (caramel E-150, roșu carmin E-120), extract de paprika”, informează ANPC.
+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie