Curs BNR

1 EUR = 4.9255 RON

1 USD = 4.5904 RON

1 GBP = 5.6013 RON

1 XAU = 294.2340 RON

1 AED = 1.2499 RON

1 AUD = 3.0469 RON

1 BGN = 2.5183 RON

1 BRL = 0.8664 RON

1 CAD = 3.3324 RON

1 CHF = 4.9881 RON

1 CNY = 0.6674 RON

1 CZK = 0.2078 RON

1 DKK = 0.6611 RON

1 EGP = 0.1483 RON

1 HUF = 1.2668 RON

1 INR = 0.0557 RON

1 JPY = 3.5320 RON

1 KRW = 0.3515 RON

1 MDL = 0.2437 RON

1 MXN = 0.2451 RON

1 NOK = 0.4354 RON

1 NZD = 2.8482 RON

1 PLN = 1.0507 RON

1 RSD = 0.0420 RON

1 RUB = 0.0600 RON

1 SEK = 0.4397 RON

1 TRY = 0.2409 RON

1 UAH = 0.1243 RON

1 XDR = 6.1570 RON

1 ZAR = 0.2516 RON

Editia 7907 - 24 mar 11:57

8 sfaturi care te ajută să eviți crizele financiare personale

Autor:

Publicat la 31 octombrie 2022

8 sfaturi care te ajută să eviți crizele financiare personale

Indiferent cu ce ne ocupăm sau câți bani câștigăm, inflația stilului de viață poate duce la criza financiare personale atunci când nu stăpânim pe deplin bugetul lunar.

Indiferent cu ce ne ocupăm sau câți bani câștigăm, inflația stilului de viață poate duce la criza financiare personale atunci când nu stăpânim pe deplin bugetul lunar. Din fericire, există multe subcategorii unde lucrurile pot sta mai bine cu intervenții minime. Dacă identifici corespunzător detaliile asupra cărora poți interveni pentru a scădea costurile și controla mai bine balanța venituri-cheltuieli, vei reuși să eviți orice criză financiară personală pe care viața ți-o poate scoate în cale când te aștepți mai puțin.

 

  • Economii lichide

Investițiile sunt o modalitate sigură de a proteja banii de inflație și alți „dăunători” care pot scădea valoarea banilor în timp. Cu toate acestea, pe timp de criză banii lichizi sunt cel mai utili. Pune la cale un plan de economii care să te ajute să organziezi un fond de siguranță, un fond de urgență și un cont de economii strașnic. Dacă vrei să protejezi, pe cât posibil, acești bani de inflație, economisește într-o monedă internațională în care ai încredere.

 

  • Bugetul lunar verificat și modelat periodic

Nu este suficient să pui la cale un buget lunar și să îl urmezi orbește ani de-a rândul. De fiecare dată când balanța de venituri-cheltuieli suferă o schimbare, modifică și strategia de economisire.

 

  • Apelează la credite în mod înțelept

În vremurile noastre este foarte ușor să apelăm rapid la un credit pentru a rezolva orice problemă financiară. Astfel, săritul din credit în credit se poate transforma, chiar fără să simțim, din instrument financiar util în stil de viață. Învață de aici cum să profiți la maxim de toate variantele de credite online disponibile pe piață.

 

  • Minimizează facturile lunare

Momentele de criză economică sunt perioada perfectă pentru o reevaluare a tuturor abonamentelor și contractelor din viața noastră. Contactează companiile de telefonie mobilă, Internet și alte servicii de care beneficiezi periodic și discută cu un reprezentant noi condiții ale contractului, mai avantajoase pentru tine. De asemenea, renunță la abonamentele pe care nu le folosești, cum ar fi serviciile de streaming online sau variantele premium ale aplicațiilor de pe smartphone.

 

  • Plătește cardul de credit în fiecare lună

Cardul de credit este un instrument financiar foarte util în mâna celor care își pot controla impulsurile de shopping. Majoritatea oferă utilizatorilor beneficii sub formă de cashback, puncte bonus sau mile de zbor. Cu toate acestea, ai grijă să consumi doar atât cât îți permiți și să pui banii înapoi în fiecare lună. În caz contrar, dobânzile pot ajunge chiar și la 30%.

 

  • Caută metode alternative de a câștiga bani

Dacă timpul și sănătatea îți permit, caută mici job-uri part-time din care să câștigi un venit în plus. Fie că ești talentat la bricolaj sau instalații, la scris, babysitting sau montare video, se găsește cu siguranță un public care să aibă nevoie de serviciile tale. Poți începe să îți faci clienți printre prieteni și vecini, ca mai apoi să îți extinzi micul „hobby” persoanelor străine.

 

  • Verifică periodic asigurările și garanțiile

Un obiect stricat este un obiect pierdut. De multe ori preferăm să amânăm investigarea unei defecțiuni a electrocasnicelor, din simplă comoditate. Verifică tot timpul perioada de garanție a aparatelor din casă și profită de aceasta pentru a repara rapid orice defecțiune. Mai mult, asigurările obligatorii (cum este cea de la mașină) verificate periodic te pot scuti de plata amenzilor și a altor taxe.

 

  • Mentenanța - un obicei sănătos pentru obiecte, dar și pentru tine

Nu doar aparatele și celelalte obiecte au nevoie de mentenanță, ci și corpul uman. Ai grijă de casă, mașină și grădină, dar trebuie să fii atent și la nevoile corpului tău. Orice cetățean are dreptul la un set de analize gratuite anual, iar Ministerul Sănătății desfășoară uneori campanii de prevenție cu diferite investigații gratuite (test Papanicolau, dermatoscopie, ecografie și mamografie etc.) Profită de acesta și mergi la investigații periodic.

În concluzie, pentru o viață frumoasă trebuie să ne rezervăm periodic câteva ore pentru organizare. Ai grijă de tine și familie prin stabilirea unui buget lunar, înființarea unor fonduri de urgență, efectuarea investigațiilor de sănătate și mentenanța aparaturii din casă. Câteva gesturi minore pot salva, anual, mai mulți bani decât îți poți imagina. Evită crizele financiare personale și crează-ți o viață frumoasă cu efort minim, ținând cont de câteva sfaturi foarte ușor de pus în practică.

 

+2 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional