Curs BNR

1 EUR = 4.9759 RON

1 USD = 4.6073 RON

1 GBP = 5.8143 RON

1 XAU = 300.5443 RON

1 AED = 1.2544 RON

1 AUD = 3.0209 RON

1 BGN = 2.5441 RON

1 BRL = 0.9350 RON

1 CAD = 3.4066 RON

1 CHF = 5.2331 RON

1 CNY = 0.6408 RON

1 CZK = 0.1960 RON

1 DKK = 0.6675 RON

1 EGP = 0.1491 RON

1 HUF = 1.2827 RON

1 INR = 0.0555 RON

1 JPY = 3.0707 RON

1 KRW = 0.3452 RON

1 MDL = 0.2575 RON

1 MXN = 0.2701 RON

1 NOK = 0.4389 RON

1 NZD = 2.8507 RON

1 PLN = 1.1529 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0497 RON

1 SEK = 0.4438 RON

1 TRY = 0.1489 RON

1 UAH = 0.1192 RON

1 XDR = 6.1113 RON

1 ZAR = 0.2440 RON

Editia 8127 - 22 feb 15:10

8 asociaţii vor completa serviciile Direcţiei de Asistenţă Socială Braşov

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 14 aprilie 2023

Proiectele propuse de acestea vor fi finanţate cu suma de 360.066 lei de la bugetul local

8 asociaţii vor completa serviciile Direcţiei de Asistenţă Socială Braşov

Primăria Braşov a anunţat joi, 13 aprilie, proiectele câştigătoare ce vor beneficia anul acesta de finanţare de la bugetul local al municipiului Braşov prin Ghidul social. În competiţie au fost înscrise 10 proiecte, numai opt dintre ele au fost admise spre finanţare de Comisia de evaluare, valoarea totală a acestora fiind de 360.066 lei.
„Vom finanţa proiecte care au ca scop integrarea copiilor cu nevoi speciale, persoanele cu dizabilităţi şi tinerii care părăsesc sistemul de ocrotire socială, atunci când împlinesc 18 ani. Aceste proiecte vin în completarea serviciilor pe care municipiul le oferă prin Direcţia de Asistenţă Socială. Faptul că de la an la an avem mai multe proiecte, avem o finanţare mai mare este o confirmare a importanţei pe care municipalitatea, dar mai ales comunitatea o acordă celor care au nevoie de sprijinul nostru, pentru că nivelul de civilizaţie şi de unitate al unei comunităţi este dat şi de modul în care înţelegem să fim alături de cei care au nevoie de noi”, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu, care are în coordonare serviciile sociale din Primăria Braşov.
Vă prezentăm în continuare, pe scurt, proiectele câştigătoare.

„Start recuperare pentru copiii cu TSA din Braşov! al Asociaţiei Help Autism”
Valoarea cofinanţării de la Primăria Braşov este de 50.000 de lei. Scopul proiectului este îmbunătăţirea accesului la terapie pentru copiii cu autism din Braşov prin asigurarea a două componente ale procesului: evaluarea psihologică gratuită (care poate aduce beneficiari noi în programe de recuperare) şi asigurarea materialelor de terapie pentru beneficiarii aflaţi deja în programele de terapie ale Centrului de zi Copiii de Cristal Braşov. Acest proiect presupune oferirea de servicii de evaluare psihologică gratuită pentru 20 de copii cu diagnostic de TSA din Braşov pe o durată de 5 luni şi dotarea a 5 camere de terapie din centrul de zi Copiii de Cristal din Braşov cu materiale de terapie specifice în vederea îmbunătăţirii calităţii serviciilor de recuperare pe o durată de 3 luni.

„Vrem să fim salvaţi şi noi! al Asociaţiei Nevăzătorilor din România, Filiala Braşov”
Valoarea cofinanţării de la Primăria Braşov este de 50.000 de lei. Scopul proiectului este instruirea persoanelor adulte cu handicap vizual în gradele grav şi accentuat în cazul unui cutremur şi dotarea cu kit-uri de supravieţuire, care vor conţine şi bastoane albe, pliabile. La acestea se adaugă realizarea de ghiduri în alfabetul Braille şi elaborarea de planuri de evacuare tactile ale locuinţelor beneficiarilor proiectului.

„Tehnologie pentru terapie în logopedie al Asociaţiei Dicta Braşov”
Valoarea cofinanţării de la Primăria Braşov este de 47.400 de lei. Scopul proiectului este de creştere a nivelului de integrare în învăţământul de masă a 15 copii cu cerinţe educaţionale speciale, în urma utilizării în terapiile de logopedie de tehnologii moderne, cu rezultate dovedite în tulburări logopedice, ale motricităţii fine şi ale atenţiei.

„Fii Activ!” al Asociaţiei pentru Persoane cu Dizabilităţi Fizice Sf. Haralambie
Valoarea cofinanţării de la Primăria Braşov este de 44.902,88 lei. Scopul proiectului este de a dezvolta, transfera şi promova activitatea fizică şi artistică drept factor de coeziune socială, între persoanele cu dizabilităţi fizice şi persoane valide. Proiectul include o formă inovativă de dezvoltare personală prin dans şi dezvoltarea de abilităţi necesare accesului la o viaţă activă, pentru 15 persoane cu dizabilităţi şi 15 dansatori; diversificarea programelor de formare (curs de fotografie), pentru dezvoltarea personalităţii, creşterea competenţelor şi stimei de sine şi aderarea la o viaţă activă şi independentă pentru un număr de minim 10 persoane: 5 persoane cu dizabilităţi şi 5 voluntari; pregătirea şi prezentarea în public a unui moment artistic, dans adaptat; parcurgerea a minim 5 trasee montane din apropierea Braşovului, echipe mixte 7 persoane cu dizabilităţi şi 7 însoţitori/voluntari, pentru a promova mişcarea şi un stil de viaţă sănătos în rândul persoanelor cu dizabilităţi şi pentru a realiza o Hartă a Accesibilităţii pentru principalele trasee turistice din Braşov.

„7SensesKids - Prevenţie şi Intervenţie timpurie al Asociaţiei Rază de Speranţă în Intervenţia şi Terapia TSA”
Valoarea cofinanţării de la Primăria Braşov este de 43.828 de lei. Proiectul constă în acordarea unui pachet de servicii psihoterapeutice şi psiho-educaţionale în vederea facilitării intervenţiei timpurii, abilitării, reabilitării şi pregătirii pentru învăţare (nivel antepreşcolar şi preşcolar) pentru minim 20 de copii aflaţi în situaţii de risc/sau cu dizabilităţi. Totodată, proiectul include şi un program psihoeducaţional pentru aparţinători, astfel încât aceştia să continue programul psihoterapeutic/educaţional în mediu familial.

„EQULIBRIUM - be Brave al Asociaţiei de Servicii Sociale SCUT”
Valoarea cofinanţării de la Primăria Braşov este de 43.812 lei. Obiectivul acestui proiect este de creştere a sănătăţii mintale în rândul adolescenţilor şi tinerilor din municipiul Braşov, prin furnizarea de servicii specializate şi organizarea unei campanii de informare şi conştientizare cu privire la sănătatea mintală.

„ReConnect - Pantent Skills, ed. 2” al Asociaţiei Rază de Speranţă în Intervenţia şi Terapia TSA
Valoarea cofinanţării de la Primăria Braşov este de 43.963 de lei. Prin intermediul acestui proiect se va acorda un pachet de servicii specializate integrate de sănătate mintală pentru 50 de părinţi ai copiilor cu tulburări de sănătate mintală (TSA şi/sau tulburări de sănătate mintală asociate), având în vedere că părinţii persoanelor cu TSM reprezintă categoria cea mai afectată de schimbarea radicală a vieţii din ziua în care un membru al familiei primeşte diagnosticul. Tot în cadrul acestui proiect este inclusă şi susţinerea programului psihoeducaţional Parent Connected pentru 50 de părinţi.       

„O Casă pentru Viitor al Asociaţiei Zâmbeşte pentru Viitor”
Valoarea cofinanţării de la Primăria Braşov este de 36.160 de lei. Prin intermediul acestui proiect, 5 tineri care părăsesc sistemul de ocrotire socială al statului, atunci când împlinesc 18 ani, vor beneficia de un pachet de servicii integrate (consiliere psihologică, consiliere vocaţională şi consiliere pentru deprinderi de viaţă independente) şi de mediere a muncii în inserţia socio-profesională. La aceasta se adaugă şi facilitarea unei locuinţe pentru 5 tineri dezinstituţionalizaţi.

+0 -3

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie